懇求傳媒界的朋友幫忙:政府6/7000萬港幣遺產公帑 去錯了澳洲墨爾本

1001 回覆
10 Like 735 Dislike
另外,我都想講我不是想到選美圈子搞事的,只係兩件事件都在這段時間發生,我的位置非常尷尬。

選香港小姐和地球小姐是我上年開始的計劃。

但是我所分享我在順利天主教中學的故事都是真的。話知你當我是白卡還是SEN學生都好,現在我搞這個事件很多人關注、全校關注、很多大學和大專的人都關注是事實。
白卡
我相信你,發生所有事都係100%真實

而你要明白,你唔會拎得返1000萬都係100%真實

世界講法律,即使全世界都關注你件事,你都唔會拎得返錢,無方法逼到人比錢你
搵律師啦 ON9
tks
想知佢點俾仔玩
「社科俾面故事」事件是這樣的:

港大社科 Vanessa C 前度男朋友 Mr C 很喜歡我優柔寡斷纏了我幾年,又不會和不是靚女的Vanessa C講分手。我的愛人是可能是社科和港大社科最靚仔的Kenneth C,之前2020年,為了Mr C,Kenneth C轉了電話避開我。

但是2023年頭,Vanessa C頂唔順優柔寡斷的Mr C,自己走了,Mr C在大圍又找了個新女朋友返來做愛。

上年秋天開始「社科俾面事件」的時候,因為Mr C有新女朋友,一腳伸開我,搞到我們的社科之草Kenneth C情緒病發去警局報警告我,我真係收過警署的電話,亦都到訪過大圍的警局。

這件事在我們中學,還有社科,到是很多人關注的,都多謝各位的關注。

另外,我都想講很多人都報了警,但是我從來只收到警署因為病發的Kenneth C而打電話找我,我亦曾經到訪過大圍警署兩次。

希望回覆返呢位友愛的順利天主教中學校友,唔好下下攞白卡和報警撻人啦。有米的 Mr C 一開始仲報警和找律師添。我唔清楚你住邊度,亦都不清楚你的社會地位,但是社會是講實力和影響力的。🙏🏼
唔好怪樓主啦 其實佢仲係小學生嚟
我係佢表哥 唔係好親嗰隻
佢有少少低智嗰啲唔好講啦
佢讀特殊學校嗰啲都無謂提
不過大家放過佢啦 佢仲係讀緊小三
佢老豆老母都好辛苦 要照顧樓主
佢細細個已經食雞唔食雞皮 食橙食埋橙皮
我代佢喺呢度向大家道歉一聲
人哋用書法as art form,佢用選美做art form又講得通
第一個留言好重要
不過我都係咁諗
樓主絕對唔係想幫政府攞返嗰幾千萬
其實打字唔掂,點解唔point form攞去喂chatgpt,叫佢出返通順嘅廣東話

老實講睇到好梗眼,又睇唔明,完全load唔到來龍去脈
射落海好過俾政府下話
仆街我未睇比你劇透左
我不是在這裏追返我的遺產。我很清楚現實。

只是,這些年我真的感到非常憤怒和難過,這亦是我人生很大的遺憾,因為我還未出來社會工作,唔識嘢,沒有處理好無助又希望我是女兒的Uncle Fred。

這件事對我、Uncle Jason、Auntie Gladys 都是一個很大的遺憾。我亦都希望可以公開這筆巨額遺產的真相,只係咁。唯一我可以為Uncle Fred劉文光先生可以做的事情亦都只係咁。
白卡黎
讀到year 3都唔知一千萬咩概念
樓主你同我7街訓
我知道很荒謬,都可以講我的社交能力真的很弱,亦都係上學時常常被欺負和搵笨的天真嬌。🙏🏼

我的成長故事很長,每個人都是獨立的個體,每個人都有自己的背景和人生難題。

都不只是沒有1000萬的概念,我是真心冇諗過阿伯的金錢,亦都真係未出來社會工作唔知道社會係咁的。因為我的家人沒有常識,也不會和我溝通。我也不知道他們怎麼在社會生存了這麼多年 …
Ching你咁撚認真覆隻白卡婆
咁叫精簡?睇到乜鳩觀音已經無眼睇, 食得屎啦
咩19野都放上黎連燈
過主啦
這是Uncle Fred劉文光先生的遺願。

他是一個常常幫人的人,教人英文,資助單親家庭學生完成學業等。

我諗佢唔想將所有錢俾晒兄弟姊妹和親戚,是因為他們找他可能都是為了着數,又或者不夠好。未出來社會工作做這麼現實的工作,很天真覺得錢不重要。幾千萬確實是很多錢,可能他的兄弟姊妹和親戚在他心中只值幾百萬。

都可以講,佢走的時候,他曾經幫助過很多人,但都真係死左都冇人理 … 雖然細個未出來社會唔識嘢,而家回想我諗佢都係預左,社會真係好現實和殘酷。
估唔到連登真係有白卡
Same
睇到一半開始覺得自己有精神病神經錯亂
再睇落去可能要入青山
哩個post係我睇過嘅連登白卡post入面最勁嘅一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞