告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
公眾有知情權,唔應該只開一邊?
又或者咁問
條仔依家判左冇罪 咁suppose佢冇做過啦
咁先前對佢嘅指控/指責係咪冤枉咗佢?
呢個狀態如果唔係”比人屈”
咁應該用一個點嘅term先合適?
告唔入同老屈係真係有分別㗎
我都有權弱勢嘅人,做過啲壞事,但係因為請咗啲好高級嘅大狀可以提出好多疑點。所以可能補唔入。
你咁樣講個社會會好恐怖㗎。
正解
咪答左條片證明唔到不在場同有兩個人見到被告在場
唔公開都好事,但雙方公開亦係好事,避開啲metoo 聖手都好緊要
點會完。。。人地屋企已經因為呢件事比堂費比到無曬錢,婆婆又啱啱過左身
老豆有情緒病
搞到佢呢家抑鬱症
咁就完左?
我覺得應該要條仔證明自己無做過先得
單純以一單半單咁去評論 你當然可以話係未審先判
但始終在於非禮案黎講 立場偏向女性依點我諗冇咩討論空間
男嘅只要同非禮案掛勾 都已經死左9成 你日本都係咁啦
正如好似你地啲所謂清醒人士咁諗 個男嘅冇罪唔等於女係老屈
所以到宜家為止 就算係無罪 女嘅都冇任何事需要負責
就算唔關個女事都好 當中有冇人誤導諗野方向 有冇唔夠證據都夾硬告
傳媒show曬樣名依啲係咪都要負責呢
告果時就大大單咁報 冇罪就力王咁 大家可以番屋企啦
咁難怪好多男嘅會過份保護自己
點解suppose無做過
你邏輯U
咪點錯相in an inadvertent sense
喺你眼中
呢個世界上係咪所有委屈都一定係要有人惡意屈鳩一條友
定係每單嘢都要搵條友出嚟燒死佢為止?
個男仔俾佢害到好慘依點係冇分別
咁咪開過另一單誹謗追討
而家未開
連登係咪未審先判?
認同
其實傳媒行業係應該要重新檢視下自己嘅規範
告唔入同老屈係真係有分別㗎
好多有權弱勢嘅人,做過啲壞事,但係因為請咗啲好高級嘅大狀可以提出好多疑點。所以可能補唔入。
你咁樣講個社會會好恐怖㗎。
的確係
不過連累到一個無辜既人雞無鴨血
都好應該企返出黎同對方講句唔好意思
Trust me bro啲fd咩叫係佢做?
係呀臭閪
你講得輕鬆喎,咁點解之前佢要比人人性謀殺先?
係唔係法例上有改善空間先?
Pin this
假設 拿 我只係假設 假設
個A同兩個女仔 事發後有對過口供
你係個男仔 要點樣證明自己無辜?
又無cam 又有A話自己
又無辦法證明佢地夾過口供

如果個男仔真係無做過 真係灰到仆街
因為無罪假定?
其實可以民事索償嘅
依個只係法制上
並唔應該係邏輯上
你咁諗野好危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞