告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
你覺得我個post係講緊咩
官認為入唔到佢
唔代表佢冇做過
有中間
男可以係無做過
女嘅亦都可以以為被非禮
屈係知道唔係都話要係先叫屈
點解咁簡單嘅嘢搞咁撚耐
係 講啦
老屈,或就咁屈,書面叫誣衊、誣告,係種唔道德甚至犯法嘅行為,通常指故意將一個無犯過事嘅人話佢犯咗事,影響對方聲譽,甚至令對方坐冤枉監。
屈係唔知道係唔係都話要係都可以叫屈啦喎
因為條女話係條仔非禮同法官都認同咗條女觀點 依家只係冇鋤入條仔定罪

係你地咁耐簡單嘅問題點搞咁耐 獨醒撚
點解咁簡單嘅嘢搞咁撚耐
因為條女話係條仔非禮同法官都認同咗條女觀點 依家只係冇鋤入條仔定罪

係你地咁簡單嘅問題點搞咁耐 獨醒撚
唔係囉
呢個concept由結果推返轉頭係戇鳩
阿媽係女人,女人唔一定係你媽
邏輯101嚟
留名等睇連登仔駁唔到
冇錯 如果唔知嘅情況下話佢係咁都唔叫屈係叫咩 樓主可以解釋?
認人條女知道有人摸佢
但唔肯定唔係鄧生都篤佢出嚟話係佢摸
成村人話咁樣唔算屈 我都唔知點先算屈
如果一單案
法庭審咁耐嘅結果係法官認同
而你睇兩睇就唔認同法官
睇到哂人哋審咁耐都睇唔到嘅嘢
你先係獨醒果個?
如果單靠幾個witness就可以砌到人生豬肉
先唔好講告唔告得入 咁樣起底法未告得入個被告都已經直接社死
他朝某日如果你同一班女嘅有 dispute 是但搵一個告你非禮再加幾個witness就做得入嘅
咁非禮同普通襲擊呢啲好容易就成為口袋罪 告到你永不超生都無問題
咪係囉 都唔係講緊原告屈人非禮佢 係講緊原告屈被告非禮佢 樓主分得清?
法官認同 '有人非禮'
但唔認同條女講既 '係條仔非禮喎'

回返topic
告唔入同老屈係好撚大分別
但係今舖2樣都係
樓主睇唔明㗎
樓主係原告 當局者迷唔會明㗎
你唔肯定又可以令警方捉佢一個?
唔肯定情況下指正一個人已經係誣告啦
非禮有發生就代表誣告合理?
咁點解一定係佢做,而唔係有個可能係第二個人,不過佢食咗死貓?
好簡單一個問題
係咪所有法庭案件勝訴個方都可以跟手反告對家老屈?
答到依個問題就唔洗再討論
其實不嬲都係
男女一對一或者一對多密閉空間無cctv
真係任d女噏 有心做你就死硬
你點樣去證明一件你無做過嘅事?
除非作供自爆或者事後有證據證明之後繼續有親密嘅來往
但唔認同條女講既 '係條仔非禮喎'

呢樣嘢係法官講,定係你講?
話人睇唔明之前
你分返清「有合理疑點」同「法官唔認同條仔非禮」
你屌人獨醒撚
係唔需要顯示自己唔醒架…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞