告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
你就戇鳩
根本成單嘢,由頭到尾都冇證據。
條女講就係。
仲要條女本身唔知道係由其他朋友提醒佢
你話你係咪戇撚鳩呀?
不如你哋揾人答下我
當你做果一個無辜嘅人
無端端比人告非禮
繼而全香港知道你個名你個樣
繼而全香港好多人都鬧你係垃圾係變態
一路去到今日先還到你一個公道話你冇罪
但係呢個時候已經返唔到轉頭
啲人聽過你個名 就聯想起垃圾
見到你個樣就覺得你係變態非禮過人
冇人想同你做朋友
屋企人覺得你影撚衰佢哋
啲公司覺得你個人會影響佢哋形象唔撚請你
除非你有能力喺外國從頭開始
否則你個人生係徹底地玩完
而不幸地你又真係只可以留喺香港
咁係咪留喺度乖乖地做袋底泥做垃圾
然後等死呢?
咁樣嘅人生咁樣嘅經歷
你班友係咪可以用”悲劇”二字來輕描淡寫?
到你哋奶嘢果陣係咪可以咁撚豁達?
依家你同叫事主去死冇分別
冇㗎 悲劇 你唔好彩囉可以點姐 下世小心啲囉
冇證據唔叫老屈叫咩????
弱智:入你唔到 唔代表你無做
祝你之後會俾人老屈
佢有冇做我唔知
你唔知頭唔知路鳩噏 我就肯定你就老屈
成件事根本係獵巫
一開始只係話hku nursing ocamp淫亂>求其搵個人開哂名燒咗佢 明明本身係話成個camp都食煙飲酒抽fm水 唔係單一個人嘅問題
無罪釋放>一定係誣告 燒死個女仔

總之一定要有一個人係大罪人嚟
屌,所以我咪話冇客觀事實證明被告在場囉,一路都係靠人證去判定被告在唔在場,即係點?人多果邊贏?
我話你係死基佬,跟住10個人認同我得你一個反對,按你邏輯係我啱wo
首先佩服你可以完全無講單案任何內容下都好firm咁否定我

不過我睇唔到你同我講嘅嘢有咩交集?
無架啦,d女睇你唔順眼就可以咁樣搞鳩你一獲,又冇成本,大眾又唔你咩名,告得入就bonus,告唔入又唔洗負責,男既就慘啦,俾人知哂咩名咩樣,就算告唔入都社死
反而想知樓豬點先算係屈
成單野其實都好依賴證人A個口供去舉證,連事主本身都認唔到被告,而CCTV 又淨係拍到被告入場時間,又無人肯定到「非禮」係幾點發生,如果唔係同場有3個人外形相似,證人A其實話係邊個都係死無對證,反而好奇點解個官可以全面接納證人A個故仔
仲要用晒屋企人所有積蓄隻腳斷咗韌帶都無錢做手術
條女同個A同學就開開心心成班人落蘭桂坊
妳班女權港女真係成班冇腦臭閪嚟
☕☕☕飲返杯先啦
雖然你打好大段字
不過係咪被告慘,所以條女就係老屈
情緒勒索唔會令你變啱
如果有不在場證據
無理由唔撤控
我都想睇吓判案書
但司法個網無上載
我都唔係好明 據大家講法 男事主冇可能喺玩緊火車捐山窿果陣出現,而女事主係話自己係該段時間被非禮。既然時間點對唔上,即使男事主後來返返黎,都可以令不在場證據不成立既咩?
咁點解唔係匿名埋個男?等判佢有罪先公佈?
因為冇人知係幾點玩 game幾點抽水,個不在場證據就唔成立
可以真係有非禮 亦可以真係佢無做過
真兇另有其人唔得 認錯係佢唔得?
告到隻臭雞破產

賣身同我含
因為不在場條件係
單野完結左既時候被告都唔係現場
而家爭議點就係
因為會場活動未完結佢就出現左
所以不在場條件唔成立
口 UPUP, ME2 就可以累人一生
告唔入樓主解釋得好清楚
係控方舉證達唔到亳無合理疑點的門檻
法律上告唔入=無罪

老屈呢個概念就無界定好
我認為樓主講嘅老屈係控方/原告/受害人
明知被告無做過 而惡意抵譭佢
如果受害人真心認為係原告非禮
但其實係認錯人 都唔叫老屈 因為佢無意圖

但其他人著眼嘅係後果
被告無端端被人開名開樣
承受好大心理同財政壓力
最終證實無罪 所以係老屈

但拆清楚嚟睇 有無罪 同 老屈與否的確係唔同概念
調轉咁講 判左有罪係咪就唔係老屈
好多地方嘅政治犯都被法庭判有罪(嗱disclaimer 我唔係講香港呀 怕咗NSL)
咁又代表啲咩
老唔老屈係以屈人既角度出發
你呢個只係結果論
宜家冇人知事實係點 所以只可以以當時人動機同行動出發

宜家個A同X 2個根本唔肯定亦好明顯冇意圖去求證鄧同學係唔係非禮佢既人。但就一意指責鄧同學,以呢個角度出發已經好明顯係老屈。
任何不實,唔清楚既指控都係老屈黎。
以事態可以發展到檢控同上庭,A同X都係:
「搞到咁大,洗濕咗個頭,是但揾個人告落去。」因為但凡A同X有求證同對質過都知鄧同學根本出咗camp唔係現場。

唯一一個可能A同X冇老屈既情況只有:
有人望到鄧同學真係非禮人,只係宜家法律上入唔到,所以罪名不成立。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞