告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
一早知唔夠就唔會受理啦唔識就收嗲啦

自己弱智唔好當人弱智啦
痴鳩線 人哋認人就係認咗佢啊,告另外三個做乜

仲有,問我做乜柒?呢啲基本野你自己唔撚識睇?淨係識係度鳩吠

真係講多句都晒氣,社會垃圾基本野都未清楚就鳩嗡
我唔知係咪你非禮
但我覺得係你非禮,就算我睇唔到,都要告你非禮
咁係咪屈
成件事好奇怪 點解咁都上到庭

1. 女事主本身唔知邊個抽佢水
證人A去講比佢知係被告(呀強)
2. 女事主因為證人A之前所講既說話就認定兇手係被告(阿強)
3. 女事主係認人程序向警方直接指出被告(阿強)
最後因為有唯一證人證人A作相同既指控口供而開始開庭審理

有無熟法律既巴絲可以講下律政司要咩條件下先會開file告刑事?

陰謀論咁講 其實佢地要玩條友既話 咁被告一方咪好慘
問題就係根本證據都唔夠

成單野上庭 最大證據只係唯一證人A
果兩個粉紅色衫組員都講佢見唔到佢做咩
只係證明佢係現場

重有無咩確實證據miss左
香港法律證明左佢無罪
由始至終法庭都係natural
如果繼續有錯就出公開信廢除性罪行
你同意?

被非禮人士按照佢嘅發生嘅事講出黎
有process 去處理
查個個叫警察 告佢個個叫律政司
所以咁都有錯咪學印度咁捉佢強姦囉
10個入面當一個點錯相
就算9個都唔係錯
但至少一定可以人亦剃其頭
你同意?

你係完全唔認為係社會嘅錯
你係想煮死提出問題個個
法律會案案性有唔同刑責
而位鄧生佢係ocamp 到有抽水又性騷擾
而啲事上面法律唔入到罪
佢繼續行行企企坐埋港大啦
咁佢身敗名裂係邊個嘅責任?
判得冇罪 就代表佢冇做過 係無辜架啦
定係你唔信法律
兩條女有相同口供係開得嘅,加埋嗰排班建制跳出嚟屌話要整治大學風氣有得搞仲唔搞大

陰謀論咁講,考慮埋vtc單嘢,班女專登搞佢都唔出奇但兩條女都潛哂水,無從考證
但最大問題都係望得背影同髮型就話係事主,事主身高193就話啫
你冇講錯告你唔入又唔代表你冇誹謗
如果抽空哂所有實際情況,淨係講原則
你個呢段野甚至你個po都無講錯

告唔入=原告老屈呢個諗法係好危險

但你用番呢單案個案情去睇就會明白點解咁多人話呢單案係老屈(未必係2條女,可以係Doj),因為單野去到庭上既證據太薄弱,甚至令人覺得Doj根本唔應該起訴

到底係2條女本身自稱認到但臨時轉軚撚埋Doj,定Doj明知證據咁撚廢都照告住先

無論事實係以上邊個情況,呢單案上條仔都係似比人老屈
陰謀論咁講
如果以後有人咁樣夾口供篤條友出黎又無後果既就

呢單野愈望愈似係夾過
A同女事主講係呀邊個邊個抽你水嫁
之後再幫女事主做唯一證人
咁就可以上庭審
其實證據咩都無就信哂開file
其實班人係有意定無意將個討論同話題轉移到去:
「告唔入=原告老屈」

從來討論緊既唔係呢個論點
但就有唔少人轉移去呢個話題去作辯解
其實本身兩件事無關係

但係走去討論係唔係DOJ 差佬嘅問題係搞笑啲

都係啲句
你認得個粉紅色衫金毛 定係 阿強 係完全唔同嘅概念

條女仲會做護士
將來好難想會點,所有嘢都靠估?

睇你大大隻隻行得走得 點會發高燒吖 咁啊?
你試下人地咁 睇你係咩感受
咁有一種可能係3條女係由始至終都話認唔到邊個非禮,而Doj係無其他證據下都係要起訴阿強

你去討論阿強係咪老屈點會唔理警察同doj既角色
唔係話條女認人指係阿強咩?
但係又話唔知到樣

除非係 條女其實無指認阿強 係差佬老屈條女有指認
如果有法律巴絲識既幫手解答下起訴流程

個爭議點係女事主武斷講係阿強就係兇手 而佢友人證人A亦都出黎講做證人

所以警方同DOJ咪會落案做野起訴
可以話女事主講咩會影響到後面既行動
你段說話其實係岩,但唔可以套落呢單案,人地都唔係現場,點非禮呀?咁都告,仲唔係老屈
點解要廢除性罪行
事實上係真係有非禮強姦嘅事情發生
證明係需要有呢啲條例去約束
有問題就成個罪行廢除你咪over咗囉
因為你咁樣都唔係解決緊問題
而係將問題唔視為問題就以為係問題
結果只會再出現新嘅問題
咁咪唔公道囉

一樣野還一樣野
我唔明你啲諗法做咩咁痴線
捉條女去強姦同毁條仔名譽係相等咩?
你咁樣做就叫做多咗啦

我認為係社會嘅錯咁又點?
你或者我可以做到啲咩不如你講下
我唔係想煮死提出問題果個
而係煮死製造問題果個 咁樣應該洽當啲
個問題就係屈錯/屈人犯性罪行
如果佢係真係比佢指控果條仔性侵
咁何來要煮死?依家係佢哋唔小心煮死左條仔
然後下面係判左無罪你個立場都係”佢有做 不過冇入罪姐”
正正係證明咗呢單嘢個威力對一個無辜嘅人來講幾巨大
可能有一日就算你冇出街 你都可以非禮左人
然後你就身敗名裂
如果因為咁樣嘅情況直接廢除性罪行
對真係被性侵嘅人來講係唔公平
唔知你明唔明啦
然而提出被性侵就會經過你講果啲process
即係一個工具
係呀你可以話差佬查得仔細啲咪冇嘢囉
每單嘢有冇咁多證據證明?
你都可以話司法果邊起訴㗎嘛
唔起訴到時係咪又變咗唔幫被性侵嘅人?
而最開頭就係個受害人要認人 認錯咗吖嘛
咁that’s why佢搞到人玩完
佢係咪應該負返責任?佢嘅失誤令人玩完喎?
一個失誤令太平洋小島毁於一旦都要負責啦
反而人嘅嘢就咁easy?因為果個唔係你吖嘛
如果係屈人/屈錯人 點解冇刑責?
咪就係因為太easy冇後果
咁我又屈 你又屈 佢又唔小心屈錯
如果呢樣嘢冇咁easy 會唔會果2條女小心返啲
繼而認人果part睇多少少就冇今次嘅事?
我覺得有可能㗎喎

Btw都係果句
如果有人擺果2條女上來 肯定有排聲討㗎啦
因為冇方法搞呀
又或者你比個方法出嚟 一個可行嘅方法
證據咪就係兩條女報警 之後trust me bro
你老母就人之常情,而家講緊入冊留案底呀,鳩認個人咁兒戲
裁判官梁雅忻分析證供指,事主沒有目睹觸碰她的人是誰,而控方依賴事主身後的朋友 A 的供詞,辨認該人是被告。

點樣弱智法呀聰明仔
而家夾埋個friend求其指條友都要上庭 搞到人冇哂錢冇哂朋友呀
咪就係,仲有呀,事主聽完朋友A講都可以唔告嫁,因為事主根本都唔肯定係唔係被告做。樣樣都係聽朋友講咋喎。但依家出到黎比大眾睇到,2條女夾埋黎告被告,砌唔到人地生豬肉。結果,被告有無罪都好,最後都係比人人格謀殺左。
唔肯定都報警先,仲要上網周圍唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞