告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
其實如果佢喺現場,冇必要作自己唔喺,根本一拆就穿,反而佢話去食生日飯應該有八達通record,計番步程就知,呢個係我唔明既地方,應該係冇搜證
我錯 咁邏輯上係無人知
佢舉緊例 建議柒少陣
係打得甩,唔代表佢冇做到
今次法官覺得A可信證人,但係懷疑佢哋咁短時間認唔到人。因為唔確定個人,所以陪佢無罪。
但係如果個女仔係深信佢冇認錯人呢。
高唔入同屈真係兩件事嚟㗎
你真係好撚戇鳩
乜撚嘢開另外一單誹謗追討
條女就0成本指人非禮
根本成件事就係要檢討女性喺非禮案上,女性證供嘅接受程度係唔係太高?
你頭先一直喺度quote女證人口供話見到條仔,我話我見到你老母都得啦,我都係誠實證人
Btw認錯咗,我sorry都唔會講
你睇吓會唔會開另外一單誹謗追討我
當你代入自己落去被屈果一個人

我包你講唔出依句說話

比啲同情心啦

以台灣為例,之前阿苗有講
嚴重案件為保護當事人
案件資料係唔公開
我覺得係好事

不過網民特性就係好似統神咁
以為自己係全知視角
重案睇唔到,以為屌未成年單單都判好輕

不過講到尾,要男女平等
唔該直接做嘢爭取
我唔認為「話條女老屈」係爭取緊男女平等
你加返就算喺前面就明
除非錄影到非禮,跟本非禮就係靠條女話有就係有,對男人好唔公平
仲有咁多人覺得被告有alibi
證明其實香港推行免費教育都係嘥鳩氣
不如慳返啲錢退多啲稅畀我好過
連登仔:我話你有做過就有做過啦
咁對口供就係老妨啦
每單case都假設佢會對口供咁全部case都可以老屈
咁高可晴係唔告佢,係咪代表佢清白?
繼我話港大條友死好彩 無證據證明到佢非禮女事主
不過講真 做組爸玩O camp係人都知咩事啦
咁冇證據證明條女冇老屈係咪代表佢有老屈?
樓主正戇鳩
樓主心水清,咁啱最近睇左套劇就係講關於網絡欺凌哩樣嘢

關鍵字:3年A班

有興趣既同學自己search黎睇
你頭三個字已經係有罪推定啦

其次乜野叫俾人誤導就唔係老屈
俾人誤導姐係你都無證據指出係男仔做
但係又唔忿氣所以人地話乜就乜
同仆街政府老屈示威者無分別

屌你香港幾時將邏輯變做必修
屌你老味睇完頭三隻字就如獲至寶衝出嚟柒
其實真係冇人想知你地拋書包 真係唔知你地班友係咪睇正義迴廊同毒舌大狀睇上腦

係咁講啲回答都懶係有理性

冇入罪唔代表冇犯法
告唔入唔代表佢冇罪
法官認為你冇唔代表你冇做
因為零成本,所以佢係老屈

想clarify
你上面段文字係咪咁嘅意思?
你/你老母未必未做過雞
證據不足告唔入同屈真係兩件事嚟㗎喎
比人非禮 報警指證人本身已經好多無形嘅壓力 又要仔細咁講好多次單嘢比人聽又要比警察質疑好多次
你仲想要咩成本
定覺得性罪行都要交左錢保證有case唔係假案先告得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞