告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
落一次老蘭成身都唔知被幾多人摸過la
咁嘅女人都告人非禮
仲要有人幫口
都唔知你地咩心態
你有冇睇認人個part
認人可能係認「你想唔想3p」果part
佢比人告2條罪wor
我知 普通襲擊同埋非禮
可咩能
你#6

你將件事簡化到咁?
你有冇睇過單新聞架

//梁官相信A是誠實可靠的證人,亦認為A及事主X兩人的證供互相支持,相信當時確實有非禮一事發生,惟辨認出被告仍是最重要的一環。//

無中間?中間大撚把空間
例如
係佢做,但認唔出
唔係佢做,但以為係佢

自己一直係度推斷唔同結論 講法律你證據拎唔出嚟

好喇 單野完咗冇人上訴 已經完全唔關法律事都可以拉返嚟講

你想咪想想話全世界你係法律界遺珠?
後來該女組員告訴X是另一男子所為,並指該男子是「阿強」。咁都唔係實牙實齒?
其實認人係正常都會話自己認到 因為想告得入
單單案都會係咁 所以唔可以叫屈

你俾人打劫都想捉到兇手 捉到有個似嘅 你都9成會話係佢

而家發生件事唔係你身上,所以你先可以輕鬆ideal咁講唔100%confirm就話認唔到
我覺得喺d人報道嘅時候自己簡化咗details
上到庭defense都會question你見唔到樣係咪真係認到人

唔係講緊上庭問題
係講緊 女事主咁實牙實齒講係被告做
警方係直接根據佢講過既野去查被告 再搵律政司夾去開庭審

咁係咪直接推個人上庭審 呢樣野無問題?
呢度係簡化咗
呢個人都係話從背影認到係鄧同學
如果無證無據Doj都告
而法官又接納既

有問題嘅會唔會係呢兩個單位

係度腦補果兩位女士係靠屈/ 男方無必要講大話自己唔係現場

呢啲其實都不砌實際

————————————

其實嘈左咁耐
係咪應該要介定下咩叫「老屈」先?

我既理解「老屈」係無證據下屈人
而呢種情況係警方都未必同你提告
因為搜證過程連起訴既基本證據都不足

但而家男方係比人告埋上庭
過哂所有程序 最後先因為證據不足判無罪

咁都算老屈? 唔能夠認同
關網民撚事咩現實入面排擠佢迴避佢講佢是非嘅,全部都係討論區網民咩
樓主 我明你成30幾歲人仲係一事無成 要喺連燈搵下認同同存在感 但你自己本身冇法律底就唔好亂咁9up啦 唔係睇完戲學咗幾個terms就拎嚟拋㗎
從背影認到已經係實牙實齒話佢非禮
你呢個係ideal既諗法
你要接受法律同人都係唔完美

受害人係會想盡量搵兇手
而兇手就算有做都會唔認
歡迎嚟到現實世界
所以你睇完我嘅歸納
你覺得係我我描述得你唔正確
定係你覺得自己咁樣無問題?

既然你屌我嘅其實我無講
屌我無講嘅其實我有講
咁你話我on9仔
其實係咪真係話緊我?
諗清楚先答好唔好?
呢點比法庭話證人有機會時間認知有偏差就否定左呢個證據

但本身係佢地提出個時間點 辯方先搵不在場證據

我自己就咁睇 當時又有飲酒又黑 個個玩緊狂歡緊
邊會真係咁易認得出邊個打邊個
有落過去飲酒玩應該會知個感覺係點
d燈閃閃下 你眼都花啦 飲埋酒重亂
旁人話見到被告返左黎玩火車 我都係存疑

事主都無否認果晚無返過營地 只係話時間上佢無玩參與「非禮」發生時既活動
其實認人係正常都會話自己認到 因為想告得入
單單案都會係咁 所以唔可以叫屈

其實你自己都認同左 女事主係想搵條友上去受審姐
大佬我緊係話緊你on9啦 你連解釋都做唔好 仲問返我?

你下下俾人問到啞咗 就開始問人問題偷轉概念/一係就完全唔回應
兩條罪都係話「阿強」做喎

認人係認緊邊個係「阿強」
唔好講廢話啦死拗啦

咁事實上條女咪搵緊人上庭受審
都唔話得佢屈?
你就簡化左喇
係背影+髮色+身高同埋 翌日著粉紅色衫去推斷佢就係呀強
你呢啲人狗都不如
女事主唔肯定既情況下 認人程序時實牙實齒咁指出被告就係兇手
而呢個兇手重要係靠證人A先認得出(重要係靠背影/髮色/身型同翌日著果件粉紅色衫估出黎)

咁樣為左告人咁樣武斷推條友出黎受審算唔算屈?
我開個po
係屌人鳩屌

而鳩屌方面
你毫無懸念係呢個post嘅MVP
完美示範左我想屌班人嘅形象
睇到你
我就明白多左點解啲人分唔到無罪同老屈
學到嘢,唔係諷刺,真心多謝
講左好多個鐘,你哋車輪戰,我唔係
真係攰要訓了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞