告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
啱吖 你最好乜都冇講過啦 logic king
跳咗未?
但男事主個自白信唔係話個女事主俾人非禮嗰陣時佢未入camp咩?只係玩psychologist時衰在講出口?
我又唔明既然有不在場證明呢啲hard evidence 點解重會屈到同立到案 之後重要變埋做普通襲擊咁撚on9
唔好講呢啲閪話
我有講過嘅你指俾我睇
冇講過你唔好單單打打屈鳩我
係呀你老屈呀而家
你地屌緊人地做緊果隻老屈呀
師兄你柒左俾樓主邏輯屌打就算啦
樓主從來冇講過:
- 條女一定冇錯
- 條仔一定有錯
佢自白信嗰到係話女主disco night個晚佢不在場
我睇返新聞係有三日三個唔同地方
第一次係女主喺廳同人吹水,佢走埋去搭嗲之後用手掃女主手臂
第二次係佢玩psychologist衰多口
第三次就係disco night 佢聲稱不在場
男事主封自白信我亦都唔見佢有回應頭兩次嘅事
唔知係默認定點
事出必有因

而家連登風向係信晒個男,同仇女,小學雞無獨立思考一面倒
你算撚吧啦 我屈咩撚野你 你post標題都立心不良啦 30幾歲咪出嚟獻世啦
其實樓主係咪想講
1. 非禮事件有發生過
2. 被告係無辜

的確,就算2成立都唔代表1無發生過
但如果1同2同時成立,都只係代表條女個intention未必係想屈被告,但唔代表出到嚟個結果係無屈到

喺呢件事上面條女已經搶撚咗道德高地
可以咬住1呢點嚟做擋箭牌

亦都係因為咁先仆街
落假口供好似係老妨黎,見疑即報
屌你老母
重點係唔公平
無確實證據下 女告男零成本 男告女呢?未見過。依個係社會價值觀問題 唔止依單係咁先咁多人討論

第二係未判先公開 首先公開未定罪既人資料一定係on9
但傳媒本身係on9 所以應該一定唔公開 一係兩邊一齊公開

大佬我都驚呀 點知第日係街遇到女告會唔會無拿比人話非禮
我認為無
搞返清楚,法庭係咩地方
法庭係判案厘清事實嘅地方
律政司係檢控,警察係查案

不論男女,不論案件類別
將本身法庭、律政司、警察嘅工作
放落事主身上係咩玩法?
再講,又唔係得果兩條女作供

又再講
我開個po,八成屌我嘅,都係我無講過嘅
我再問一次
你哋好公正,覺得自己好啱
好撚在乎有冇屈人咩?
我睇落就好諷刺囉
法庭判乜我信乜
我想講嘅嘢就係開po果簡單幾句
師兄邏輯清楚
Both
甚至乎你數埋傳媒,普羅大眾都得
不過冇意義㗎喎
講到最後都係:”悲劇!”

不如我哋試下喺problem solving嘅層面上睇?
呢單叫屈錯咗人
之前都有屈人,屈錯人 去到今日都有
咁係咪如果我或者你成為下一個嘅時候
都係”悲劇!”然後結束人生呢?
我就唔想嘞
所以留意返啦
無論咩呼籲傳媒咩新聞操守/法律界可以點點點
全部都係bullshit 你覺得呢啲有冇用?
冇用㗎 然後過一排再發生又“悲劇!”
我悲你老母咩
咁可以點做?
當你唔撚柒出街都有機會比人告
可以點撚樣做?
無論邊一個單位都唔會喺源頭處理呢啲嘢
可以點做?有個貼地啲嘅方法㗎其實
問返我頭先問嘅問題 2條女有冇錯呀?
好簡單㗎 學你哋話齋當佢哋認錯咗人
認錯->毁人聲譽咪姐係錯左囉
好straight forward㗎件事
咁呢2條女咪應該負返責任囉 好簡單姐嘛
而作為社會嘅一份子 唔想做下一個 咪一齊聲討囉
剃人頭者 人亦剃其頭 公道喎
個重點係增加屈人/點錯相嘅成本
咁呢啲事咪自然少啲囉

如果你覺得唔好/唔work
麻煩你比個更加workable嘅方法出嚟
我依家話你係雞,冇證據唔代表你唔係,我話你係雞唔係屈緊你 有人信咗一齊唱你、全部人一齊話你係雞對你精神造成困擾都唔關我事。食屎啦死臭雞早日生愛滋

對住你呢頂廢柴我駁都廢撚事 88啦
未判就大大聲話係佢做,判完無罪同你講法律上無判唔代表真係無做
根本覺得你有做就算點証明都無用
好奇想知你認為正義迴廊裡面個肥仔係有冇幫手殺人?
多謝你示範
任你搵都搵唔出,無證據又要莫名堅持
講咩老屈,講咩證據啫
你覺得呢啲嘢咁重要
但自己講嘢又唔需要嘅?
笑撚死 照你邏輯咁講 你話我屈你吖嘛 但呢度又唔係法庭 又冇律政師同警察 你憑咩話我屈你
講正義迴廊個肥仔,我覺得有
講現實單case,我覺得無
我明白你想講乜 技術性脫罪
不過都打甩咗ID 就算啦
我覆咗你喇柒頭 簡單啲同講個因果關係啦

依家條女告條仔係因 咁個果本身就係條仔真係有非禮過條女俾人鋤得入 但條仔又俾人判冇事喎 咁個因咪唔啱囉 代表個指控係錯誤 咁咪推斷返個因係咩

你連簡單邏輯都唔識點同你溝通吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞