告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
當我求下你,可唔可以睇下#1
你唔睇,我copy俾你

但無罪,都唔代表可以推返轉頭
「佢無罪,代表佢無做過,佢無做過,所以條女係老屈」

法律下
原告被告都無問題
一向最大破壞力嘅係戇鳩網民
搵就實搵到, 但過一排鳩有人搵你咩
而家又要生又要死, 就真係全港都知喇
你睇返你自己啲回覆啦 下下都有加
你自己都識講 可能 好似

而家女事主都唔肯定下 (佢口供都係咁講)
一野就「認出」被告係阿強

你明唔明個問題係咩
佢咁武斷篤條友出黎 警方咪信個提告去做野囉
一次只可以告一個人
咁咪搵個最似記憶中既犯人去告囉

如果有人蒙面打劫你
捉到可疑人都會叫你認邊個似
你去認 你都會指一個最似啦
咁咪告果個囉
唔肯定係上到庭審完 認為證據唔足以指明一定係佢

屌你 睇都冇撚睇過,比連登仔做法官就碌柒,好彩成班不學無術嘅唔撚會做到
望下自己出過d posts似唔似個傻鳩先啦
戒左奶未溝到女未
自己睇#670有冇加啦 你邏輯同閱讀理解唔好就唔好出嚟開post
咁係咪你認同佢唔肯定下 隨便篤條友出黎受 出黎比人告呀

你比蒙面賊打劫 你覺得佢最似
你會點「呢個人最似 但唔肯定」定係「係呢個人喇」
其實你咪誤導警方做野
佢一早就知自己證據唔足啦 洗撚上庭先知咩
感覺係佢咪告咗先囉 係唔係咁樣?
咁告人個個咪應該係話個個人似 唔係實牙實齒係話係佢啦 係佢打劫我啦
見唔到樣呢樣野 本來都唔保證100%認到
告人唔係淨係靠認人

如果只靠認人 蒙面嘅咪100%冇得拉
咁我係咪可以是但搵個人出嚟話係佢打劫
咁係咪可以靠估篤條友出黎告

本身條女已經聽到所謂證人A講係被告做
佢就可以直接篤被告出黎受

其實講句唔清楚唔肯定同咁武斷指條友出黎都差好遠喎
呢個就係點解係屈個男仔嘅一大重點
我覺得喺d人報道嘅時候自己簡化咗details
上到庭defense都會question你見唔到樣係咪真係認到人

其實暴動case好多都有爭辯講捉到果個黑衣人(有口罩)係咪真係有「暴動行為」果個人,有冇認錯人。而即使就算認錯唔代表係屈。我覺得你哋諗嘢方式太簡單。
咪話個個女事主認完人實牙實齒話係個男仔非禮佢 唔係話似呢個男仔非禮佢
睇返detail就會知點解話佢屈
法律本身就係有缺陷 樓主個on9仔睇完2套戲 獨醒撚上身咁同人講法律

成件事由法官判完之後冇人上訴就完撚咗 之後發生嘅事情如果冇人上訴基本上同法律0關係 然後樓主on9仔係都要拉返法律嚟講

咁現實就係條女告唔入條仔 條仔損失咗時間金錢 咁客觀睇咪條女屈條仔囉 有冇好撐
我真係唔撚明30幾歲人 仲用呢啲諗法生活 自己又唔撚律師 咁撚陰嗲扮到自己與別不同做乜野
咁其他果幾個幾時審?
條女冇落口供?
同你講嘢真心攰
你睇返你同我講嘅嘢
feel下自己係幾痴線先

你屌我嘅嘢其實我冇講過
叫你指俾我睇我幾時講,指唔到

而你屌我無講嘅,其實我有講
我開po第一樣講嘅你都唔睇
OK,貼俾你睇,你仲要話唔係下下講

廿幾頁仲話我簡單邏輯都唔明
但我都係開po第一下就話個邏輯係戇鳩

你好似keep住屌緊我
但屌嘅其實又唔係我
你屌緊嘅根本係你憑空想像嘅我

真心,好撚真心同你講
可唔可以認真睇左人哋講左啲乜先
睇第一頁,唔係好多字架ja
我想我地討論有啲交集,好唔好?
樓豬駁唔刀收左皮了 正一戇鳩仔
事主稱有人從後伸手入腋下
觸碰胸部和腰間

X 供稱當晚的活動是「Disco Night」,她與組員被帶到營地一個禮堂,排隊進入禮堂時,門口有師兄姊拿著威士忌、伏特加等酒「餵」他們喝。禮堂內燈光昏暗,有些攤位供人玩遊戲,輸了要飲酒,中間亦有一個類似舞池的地方,有人拿著酒餵人喝,亦有人隨著音樂跳動。當晚她全程與同學 A 一起,因為 A 不能喝酒,她需要替 A「擋酒」。

隨後群眾開始玩「火車捐山窿」,A 搭著她的肩膊,她搭著前方另一名同學的肩膊,期間有人雙手伸入她的腋下,手指觸碰到她的胸部,向下掃過腰間,直到盆骨位置,當時她以為身後的人是 A,故她不以為然,「我覺得女仔朋友之間咁樣玩吓,我係 ok 嘅,但只限於好熟嘅女仔」,亦一直沒留意身後的人是誰。

事主稱向同組助手傾訴
對方指會向幹事反映

直到活動結束,回到宿舍後,A 向她講述剛才有名男子「攝」到兩人之間,X 才知道「原來我啱啱俾人非禮咗」。X 稱當晚活動不得帶㩦手機和手錶,所以不清楚活動何時開始、何時結束。

X 憶述當刻「覺得好核突、好唔舒服,我唔明點解咁多人,佢偏偏要摸我」,於是向組內兩名助手傾訴,問「呢個係咪非禮呀?」助手則稱會向幹事反映。

——
人地咪好清楚咁講左唔知果個人係邊個
冇屈
我同你個on9仔都好撚攰 你明唔明正常人講野啩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞