告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
我屌,被告係2200先入返個camp,但個受害人係係火車捐山窿期間遇到不禮貌的身體接觸。個disco night係2215完結,我咁問你,如果你去參加一個婚禮,最後15分鐘先至到場,咁你係叫做有出席定有出現呀,兩樣野黎架bo,依家係話緊佢係disco night期間既一個遊戲中非禮人,果段時間佢唔係現場點樣非禮人呀,時間都唔吻合
搞到咁大壇嘢 然後講句認錯咗就算?
係 除非佢2215之後先嚟到 咁不在場條件就成立
屌你老未你咪其中一個網民
個官既推論咁撚怪既,受害人係係火車捐山窿期間俾人非禮,但火車捐山窿只係成個disco night其中一個活動,即係話緊被告係最後15min出現,就等於係火車捐山窿期間都係係度
唔好話佢有參加Ocamp所以個不在場證據唔成立?
你講既都可以都得

但問題係原告連邊個非禮佢都唔知
單靠佢朋友描述外表特徵
而在場有3個人都符合外貌條件
就死都話係被告非禮佢又係唔係合適呢?

至於點解成功落案charge到就要問我地偉大既警隊同埋律政師先知了
但認為唔代表事實喎 告人前係要有根有據 唔係「認為」兩個字就係大晒
應該定義左點先算老屈
如果事實男既冇做到,但女既被誤導面認定個男既有做過,咁算唔算老屈?
如果係咁我覺得有討論空間,條女原意唔係想屈條仔,但唔係佢親眼見到/有確切證據 (eg cctv) 就告人,係咪都算係老屈?
收皮啦 臭西
同意 如果事實係咁 真係好撚慘
但係調返轉 你係個證人
你見到你個FD比人摸而你係好清楚100%睇到同認到條友係邊個
亦成功拉到條友 點知上到庭 果個唔係現場既官話現場環境昏暗 你有機會睇錯所以判佢無罪
你會點諗 你個FD咁樣比人摸完要硬食左佢 隨時怕左男人唔敢埋人身
而你明明冇錯仲挺身而出指證犯人 最後落得比成堆人話你屈人 一停咒罵 仲要比人起底 原告變被告
咁樣你又點諗 冇架 下次就算見到咩事都唔好出聲扮唔知咩都唔理 殺人強姦都係咁話 咁樣?

我唔係話要咩各打五十大板咁on9
只係根本冇人知個所謂真相 就一大班人知D唔知 睇左少少野(甚至只係單一方面既野) 就實牙實似講乜乜乜
你自己都講
繼而全香港知道你個名你個樣
繼而全香港好多人都鬧你係垃圾係變態

你而家講緊既野何嘗唔一樣? 只係個對象唔同左
有問題既係係到亂咁講亂咁報導既人
我都唔夠膽邊個岩邊個錯邊個係真相
既然係咁 不如唔好講 或者吹下水講下就算
而唔係睇一D野之後誓神劈願話自己一定岩
條仔冇錯條女一定屈/條女冇錯條仔一定有做過 etc.
依家係講緊佢個friend話佢比人非禮 然後佢就真係信咗佢個friend話係嗰條友非禮佢 呢個先係大鑊
咁如果條女啲friend係多個男仔啲friend 咁個男仔咪輸晒?
雖然我話我疏忽
但係我唔認為要為左遷就聽者嘅戇鳩
而去逐個term諗班戇鳩會唔會誤會我立場
都係果句
個logic好簡單,關立場咩事
我都無諗過人會唔明
唔明嘅只會係刻意唔明

如果班人入嚟屌我
話我覺得被告有做嘅
戇鳩到咁
我都無信心可以將我諗嘅好好傳達俾佢地
Criminal case 上控方會係律政司
所以你話A同X搞大左件事一定要搵人告落去呢點好難成立
Like it or not 現實上好多非禮案after investigation後係以no case告終
見得多女人同人上床後 東窗事法
喊住同條仔講自己俾人強姦
查完發現根本佢主動跟人上酒店
呢啲明顯惡意老屈條女幾想搞大佢都告唔到上庭
而家先黎話認錯
捉人時又指名係強仔
咁依家條仔一世污名 條女繼續出去we wet 可以就咁算數?
告唔入就話認錯囉 一開波就一口咬定係佢 死臭雞
真 又話得背影睇唔清楚係邊個 但係到認人又認到係邊個 玩曬啦
你再講小心構成誹謗
呢樣咪偏見產生誤會
然後誤會再經由堆on9八婆濫用司法制度黎冤枉好人
咁事實上真係俾佢誣陷
認同「認為」唔係大晒
所以咪有差佬查
有法庭審囉
宜家係講緊有無老屈嘛

我都認同搞到被告身敗名裂係唔啱
但咁係受害人錯
定律政司錯
定響人全朵嘅傳媒錯先
單嘢如果唔係上咗軒軒狗公屋
之後再俾各大小傳媒放大黎講
A同X 2條友自己報案根本唔會開到file添
只係搞大咗搞到DOJ要佢哋交人

我當佢哋一開始既intention真係想叫人留意下
當me too經歷俾狗公軒share警世
所以留意一開始個post係冇名
但去到搞大咗收唔到科
班狗自己查,DOJ都話要檢控嗰陣
A同X就唔應該亂咁指
認人嗰陣話認唔到太暗唔清醒咪算
宜家佢哋亂指咗一個無辜 好彩係入唔到罪姐
因為最慘既係現場冇人知玩火車個確實時間
所有人都係憑感覺 憑記憶講大概既時間(新聞話)
所以只能夠用成個disco night既時間黎做準 (最近事發而能夠確認到既時間)
個官唔可以因為一個唔確定既時間就排除曬可能性
同埋除左果兩條女之外仲有粉紅色衫人話都見到被告係disco night 完結前出現
所以先唔成立
唔撚小心
我講錯啲乜,直接告我please
心水清,認同

但連登9成人會負評你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞