告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
exactly
連登而家就真係傾向搵個人嚟燒死佢 佢就係罪𣁽禍首喇順便抒發埋metoo積落嘅怨氣
時間冇完全對到
有兩個人見到被告在場
所以你先俾人認定左你有既定立場係幫盲幫個女
咪出事lor
睇下大半拗左幾耐?
就係立錯題攪到浪費哂啲時間
你有告人非禮的權利,人地都有告你誹謗的權利。你有懷疑人非禮你的權利,人地都有懷疑你老屈的權利。當然,你有話自己唔係老屈的權利,人地亦有繼續話你係老屈的權利。
樣又認唔到,唔係老屈係乜?
我而家話你有眼耳口鼻,就係你做嫁喇,但我認你唔出,總之就告鳩你
冤枉錯人一定係惡意
根本誤會就可以造成
日常生會大把誤會同偏見令到屈呢種情況出現
姐係小至你老豆老母成日既屈你懶,唔溫書
大至比人當左你係逃犯credited by 777
佢算錯得少你睇下我個隔離post
呢個都要pin
係我疏忽
Benefit of the doubt
連登仔係咪唔明呢句嘢點解?
咩叫做唔係老屈
憑一個背影見唔到樣就話係鄧生咁都唔係叫老屈
咁咩先叫老屈?
簡單啲講即係我銀包唔見咗$100
你咁啱喺我隔離經過然後你銀包咁啱又有$100
咁我係咪可以告你盜竊?
依家呢個case咪例子 一開始有咩確實證據證明佢真係有做過 有人影到佢非禮有圖有片為證咩 都係條女同啲fd自己講 反而個男仔要cctv果啲證明番自己清白 換句話講 只要你夾多幾個人老屈 已經開得file告
問題係你擺咗上法庭
鄧同學已經比傳媒煲大咗
網上已經有未審先判
簡單講係社會性死亡咗

唔可以100% 歸咎傳媒

你決定將件事擺上庭,
你係咪應該好肯定自己比人非禮過/證據好強先告人呢
原來你自己都唔知,係靠朋友話比你知
你先知比人非禮咗
比人非禮咁大件事啲時間又可以唔清唔楚
咁就走去告人
咁點解要犯咁既錯
都見到本身而家幾大怨氣

都知樓主都好不憤,心中好有感先開po
但要理性討論
係咪先放低情緒,諗清楚自己開po既目的先開po
如果呢單野係因為誤會所致
咁咪更加用自身引正誤會帶黎既威力?
呢個比喻真係好貼切
你有冇睇人地個自白呀

未講咗去生日宴囉,有埋入營cctv嘅時間紀錄
我哋總結做得唔好,啲人又冇仔細睇姐你係開過個嘅我得閒過去幫你defend
呢度係裁判官表証成立咋喎,果時未有任何 CCTV 作証。

實際去到開庭審判果時係:
- 確認喺 “火車捐山窿” 期間被非禮
- 多名証人分別指出 “火車捐山窿” 喺完場前 30-45 分鐘完結
- 完場時 2215

以完場2215 推算, “火車捐山窿” 完結時間 最早於2130 而不遲於 2145。

- 被告2200被 CCTV 拍到抵達營地閘口

=================

咁都唔係老屈嘅話,一定係坐緊車去營地時隔空非禮啦。
講到咁後仲停留喺不在場
佢在場呀
佢話個不在場證據唔成立架
個官講左 有兩個人口供見到被告喺現場
你就繼續信佢個自白啦
睇完CCTV發覺時間唔啱,先至改口話唔記得時間

咁冇俾人告落假口供,都唔代表一定冇畀假口供啦。
唔係用時序證 哩啲推算官冇buy
係有兩個人證話案發時被告在場
冇改口供
不用了,我自己冇好大既感概
一邊搵唔到真兇未能伸冤,一邊被冤枉致社死
我上面都講左,今次事件只能夠話不幸

如果真係要探討,就係拎哂咁多年全港及世界國際既me too案例黎講,有排講
而家個法官都講,條女係有比人非禮,只係個4眼淫蟲好彩利用環境因素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞