告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
成件事就係好straight forward
如果條仔入咗罪=一定做過
然而依家條仔無罪
咁所以你應該suppose佢冇做過同無罪
然後佢開post指控被屈同企圖自殺
Suppose應該相信條仔
就係咁簡單
邏輯就係邏輯
唔係「我啲邏輯」
只係你無邏輯啫

你講成件事好簡單,但你講嘅嘢已經係有錯
「法官判冇證據證明佢做」
你分唔分到有疑點,同無證據嘅分別

乜撚都唔知,新聞有寫嘅文字都唔睇
就話自己係明事理,諗唔明
你唔知點解人地會受理?
答案咪就係因為你唔撚知囉
我相信呀
2024好難得有人會相信法官講野
「佢冇屈,你係咁嘅意思」

講真,我真係無見過咁直白嘅老屈
有不在場證據算唔算老屈?
我希望反駁嘅人
有睇過最基本,新聞有寫嘅資訊
先至出嚟討論

辯方早前爭議,被告在Disco Night時並不在場,裁判官梁雅忻認為辯方的說法不切實際,而兩名粉紅色組員亦供稱在現場看到被告,遂裁定被告案發時在場。梁官續指,當時現場並無閉路電視,控方主要依賴唯一目擊者A的證供。梁官相信A是誠實可靠的證人,亦認為A及事主X兩人的證供互相支持,相信當時確實有非禮一事發生,惟辨認出被告仍是最重要的一環。
咁所以咪suppose條女係老屈
補充:檢控責任係包括告唔告,同埋告邊個

Prosecution code係有規定要有足夠嘅證據先可以提出起訴

大家可以自己衡量吓,而家到底有冇足夠嘅證據提出起訴
定班差佬見有輿論壓力就求其捉條友出嚟祭旗
我睇到既就係個官信原告,成件事都冇客觀事實,講到明冇閉路電視,仲要相信A係誠實可靠的證人,女人幫女人既情況下要點樣先可以解釋到被告冇做呢
唔明
原本覺得唔駛
我想像唔到咁簡單嘅嘢都糾纏咁耐
睇pin
你都on9 人哋有alibi即刻改口供都話無屈
你解釋吓點解唔係?
巴打同小弟都認同你講法
但你又話唔係咁意思
證明一個人無做一樣野難度太高喇
例如我明屈你話昨日你打左我一拳 我係明屈 周圍d人都知係屈 你點證明你無打過我
依類好似有學名叫惡魔的證明
因為好多人無腦的
以後咩殺人犯罪 只要告唔入/ 無罪釋放 就代表提吿人老屈囉

垃圾po
照樓主嘅講法
係咪所有係法庭上被判無罪嘅都只係「有疑點」、「證據不足」,並唔係真正嘅清白?
咁講法由我比人charge,上到庭嘅moment我就已經比樓主認定我有罪,好人好者點會出現係法庭啊
而兩名粉紅色組員亦供稱在現場看到被告,遂裁定被告案發時在場

好撚攰
根本而家純粹就係metoo backlaah
大型獵巫心態
要搵班女出嚟燒死佢哋
Pathetic
(利申:對metoo運動相當有保留)
告非禮無成本 有錢就得
法庭判左,我相信佢無做
不過就算佢無做,亦唔代表條女係老屈
睇pin
Backlash*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞