告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
唔該你講返原本個topic先
非黑即白,係男人有罪/無罪,無中間
要證明條女係老屈
咁唔該告佢誹謗
唔好講咩難告,屈人無成本
法庭非黑即白,告唔入即係無,完。無咩咁難明

公開資料係另一個問題
咁正確嘅法律程序係點樣令到無證無據而屈人呢?
願聞其詳
你智力真係有問題
佢有冇做過唔係因為「判左無罪,因為有疑點,相信佢無做過」
佢有冇做過係一個事實,而呢個事實只有佢自己一個知

而法律觀點上就係判佢無罪
再者以你邏輯就算判佢有罪亦唔代表佢有做過
有冇諗過你就係個戇鳩網民
唔該你講返原本個topic先
非黑即白,係男人有罪/無罪,無中間
要證明條女係老屈
咁唔該告佢誹謗
唔好講咩難告,屈人無成本
法庭非黑即白,告唔入即係無,完。無咩咁難明

.....你要唔要睇下自己講緊咩?
條女告條仔非禮, 官判無
你條7頭話: 無罪唔代表屈.....
叫個男仔告條女誹謗, 仲話咩屈人無成本????

嘩, DLLM, 你正反方都講曬WO依家

對對對, 你說得的都對
唔評論其他,事實係女性以被害人身份告有關性罪行真係冇成本。

殺人都要有凶器屍體,性罪行只靠片面之詞就得。只要提供共處一個空間即情況就可提告
不在場點出手?
依家就係上庭前DOJ已經有被告不在場條片都仲要提告.............
On9係點解未有裁決就開晒名
明白你嘅出發點,的確係好多人會混淆,
如果抽離個context或者有得討論吓。

只不過人哋有不在場證明,法庭亦都根據證供判咗無罪。而你呢句標題其實亦都係有偏頗/誤導,因為「告唔入」本身呢三個字已經係有主觀成份/前設。

除非證明到嗰個「不在場證明」並唔係有力嘅證據,蒙混過關下基於香港法律無罪假定嘅前提,所以判無罪。否則成件事而家討論嘅重點,的確係正如你所講,有「受害人」堅稱係當事人犯法,證據就係佢哋兩個人把口,結果導致而家當事人身心靈甚至家庭都受損,咁唔係老屈係咩?
咁咪捉條女上庭審下佢係咪老屈囉
判佢無罪咪無老屈
記得揾記者開晒名開晒樣先wo
屌你老母
有無一個可能性
當時有一班男仔一齊玩過隻game
但其中一個咸豬手
但女事主驚得濟認錯人
個真正兇手逍遙法外
agger
唔知邊個非禮我
條氣好唔順
是但捉條茂利告左先算
你今世唔好彩啦
女權撚急了
同我講嘅嘢有咩關係
我唔會知事實
法律判佢有罪/無罪
尊重法庭,法庭判左就係跟佢

我講緊嘅係
佢無罪,唔代表另一方係屈佢
就算假設佢無做過
亦都唔代表另一方係屈佢
我到而家都諗唔明
點解咁簡單咁明顯嘅邏輯都要解釋得咁辛苦
人哋今日都去跳樓,你就喺度拗戇鳩論點
如果係條女打手,真係好撚肉酸
低9能
定義都未搞清楚出黎柒
無罪推定係講緊未經法院定罪前假定無罪
你講嘅‘’係完全無合理疑點下先可以入罪”係證明之義無合理疑點/超出合理疑點

唔識就咪扮識縮番落你老母個閪到啦
Sorry,我睇唔明你講乜
你理返清楚你混亂嘅頭腦先
冇罪唔係問題
捉左個臭雞老妨. 查下先囉. 再捉上庭審
到時冇證據咪無罪囉 唔代表佢冇老屈
啲女權出撚哂黎
呢度係連登
非黑即白
拗嚟無用
冇呢個可能性。

作為正常人,假設abc三個男仔,我唔肯定係邊個,會召見曬三個,而非指定一個a。

退一萬步,當驚得濟認錯,咁a宜家好大機會認錯,咁接落嚟都會告bc。

冇就係屈,完。
咁睇
你係女仔覺得比人非禮
可以告佢,無問題

但告得入之前
調查清楚之前
唔好咁快公審對方
因為件事未查清楚

依家屈既部份係邊?
就係都未調查完
就公審對方
咁就係問題,咁就係
告唔入同老屈,好撚大分別喎
你個題係binary,你啲內容就係傾向有做過告唔入

一句咁你個人觀點係
有做過告唔入

無做過老屈
明樓主講乜, 但覺得你唔需要開呢個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞