告唔入同老屈,好撚大分別喎

810 回覆
319 Like 2069 Dislike
你班死狗公真係好撚柒煩
Kisa咪告到上庭囉
結果又咪係呃錢
師兄唔使理啦
搞到條仔一世污名既係傳媒同唔了解件事就亂咁評擊既人
你可以屌埋現有法律程序係性罪行方面對未定罪既被告好不利
定你認為每單案件告唔入一定係人地屈 要控方賠償?
香港啲女權狗公真係好垃圾
一邊接納非禮發生係disco night其中一個活動環節當中
但另一邊又將不在場個條件個time frame拉大到成個活動而唔係非禮發生個個活動環節
真係冇矛盾咩
pin關咩事???連片都無提到
弱撚智 返去睇返清楚篇新聞講乜先啦
無想點就咪撚開po啦 開完po又話無想點
告得入都唔代表唔係老屈
有嘢就講啦劍聖
上面就話法庭判左無罪

而家你就唔信法庭嘅判決

如果唔信個不場證據姐係信佢有罪?
ocamp rundown本身應該起碼有一個人(eg dj/disco night負責人)睇住啲時間
但係無人知幾點開始玩咩game本身都印證咗個camp好撚亂無皇管咁
其實本質真係聽者炒埋一碟 感情用事
覺得無罪=誣告老屈
你咁講公平 你係咪應該支持法庭公開個女原告人全相同姓名 同男人一樣 然後等公眾自己評論邊個啱邊個錯 根本個法律一開始已經唔公平 仲喺到嘈
香港男人咁低賤係有原因

追po唔該
一方錯就會有個連帶關係令到另一方一齊錯
但依家係2條女淨係睇到個背影 睇唔清楚邊個非禮佢 然後認人手續嗰陣時又認得到係邊個 咁仲唔係老屈?
咁你應該係屌個法制 唔係屌啲人批評女原告同衝出黎柒
就係因為冇客觀事實證明所以大家都可能係啱
所以最尾係罪名不成立
但慘嘅位係原告就可以匿名 被告就算係無罪都俾人開樣開名
受足半年社交圈子輿論同司法程序折磨
咁你應該係屌個法制 唔係屌啲人批評女原告同衝出黎柒
其實應該要睇判詞
判詞係法庭消化左嘅結果判斷
而新聞更加只會講當中極少部分
就咁睇新聞,好多地方會唔明係正常

呢個就係我認為網民嘅戇鳩之處
自己知嘅只係件事消化完再消化出嚟嘅嘢
知得最少,但講得最firm最兇狠
作為曾經ocamp 搞手我好同意你講係應該要有PIC睇住成個rundown既

但佢呢個camp我睇新聞就只係知有負責人講完結時間係22:15
過程係點冇人知冇人報
就只係話間房冇CCTV冇鐘
所有人唔俾帶錶&電話入去(camp 負責人On99決定)
所以咪亂到咁
法制係保護唔到當事人同被告
而點解要保護?
就係網民鳩屌
我屌網民有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞