港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
你講緊危險警告燈係一定代表係緊急停車
你俾超車指引出來做乜?

打死火燈慢慢行埋一邊扮停再轉彎?邊個Hi師傅教架?
右轉時,應先發出右轉手號,然後駛近道路中央,並沿着車路分界線的左邊行駛。如路上設有右轉線,應使用該線轉右。待至迎面車輛之間出現安全空間,再察看四周一次,然後才完成右轉動作。小心可能有車輛從支路駛出。轉彎時不可走捷徑,切入彎角。要駛至你打算進入的道路正中對面,才可開始轉彎。
你自己post條link 黎自打你嘴巴仲駁
咁宜家係唔係撞撚咗呀?即係危險啦,咁咪即係錯呀仲兜,好肉酸呀你
唔好意思,前車打錯燈,唔代表後車可以撞
一句講哂 有冇車牌 渣左幾耐
去過咩國家渣
唔好咁低能啦 死火燈 你架車有咩危險要打死火燈 中文都唔識
唔知係咪老電作證時
present唔清楚架閪車轉彎果一刻兩者嘅距離
個官判斷唔到老電可唔可以避開

Van成部入曬隔離線部T車先轉右
即係T車係響人地超車途中
(正線,優先權)轉灣攔住佢

小朋友你第日都係唔好考牌喇
轉右就代表唔洗check鏡??
原來冇車牌 係到教人渣車 男人老狗廢到咁 我英國路試 1 take pass 真係唔想笑你
唔好意思,人地俾錯signal 唔代表後車可以撞
人地連停都無停你就以為人地唔轉右,係你on9失誤
依個唔係你可以打甩嘅理由,撞到就係唔安全
個條係逆線,唔係雙程線,唔係老奉俾你用
你要確保安全先可以用黎超車,撞咗就係你錯
後車撞前車係後車錯
我咪話咗我有,你有英國車牌,我唔撚信
個條係逆線,唔係雙程線,唔係老奉俾你用
你要確保安全先可以用黎轉彎,撞咗就係你錯
你理撚得前車點,前車做錯咩都唔係後車可以撞前車嘅理由
Ching你都幾撚癲
打咗死火燈唔代表唔會轉右
個個係指示燈嚟,你咁講我打右燈都唔一定轉右啦
轉左又得直去又得,後車自己估啦
估錯隊埋嚟就擺得錢同分啦
你可以試一次
我唔係同佢討論緊tesla打死火燈有冇得轉右呢件事
而係佢話打死火燈就一定要緊急停車
我先予以否定
死火燈根本冇可能只代表一定係停車

可以提示後車前方有危險又得

可以向後車表達謝意又得

可以慢慢靠左停車又得
前車錯代表後車可以錯架?
你雪左幾多年? 廢柴 我post出黎你即刻同我自殺
你不如搵一單後車撞前車,後車無事嘅香港案例睇吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞