港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
一次過打齊左右 點轉都得
證明你真係唔識 港燦
其實爭咩
T車係打錯燈 亦都冇反應拉直車身停止轉右
係做得唔好但冇犯法 始終雙線行車既前車有路權
但van司機未有係安全情況下逆線爬頭就輸哂
老不實入硬
講案例既麻煩睇返《道路使用者守則》

//除非肯定超車對自己及他人不會造成危險,否則切勿超車。因超車而導致交通意外的駕駛者,即使未至於危險駕駛,亦應有心理準備,要負上不小心駕駛的刑責。//

我真係未見過逆線爬頭撞咗有得贏
咁打死火燈仲可以代表咩
屌你如果架tesla由南區踩入西貢 全程死火燈
係咪代表冇車可以接近佢
因為佢隨時發癲急停轉向之前撞車 責任都唔係佢最大
錢多
根據你嘅邏輯 前車慢駛/停定 等轉右入路口

後車逆線爬頭 假設前車睇到鏡後車上緊嚟

想問前車係咪要讓後車逆線爬咗頭先 自己再轉入去?
上面班基佬話打死火燈 =左右燈都打左
任轉架
佢睇左前面無車
相對後面 佢有優先權
mario賽車嘅無敵星
跟佢後面真係慘、遇到個on9、仲要唔望鏡
當佢全程死火燈
其他車係必要遠離佢
如果前面條女唔係轉右
而係打死火燈,之後開門落車
已經俾架van仔撞飛左
同理
如果小巴落客
落哂突然u turn係咪小巴輸
後車cut單白
人地點打燈你就信? 有排你撞啦 , 大把人打住燈但唔係果樣野囉
笑死,入london congestion zone無記錄?
你揸車時睇埋隔離線嘅速度?
咁姐係隔離線條友慢慢揸,你都會慢慢揸同佢保留一半車身距離?
會唔會係條女原來想調頭,所以打死火燈

到撞左就死拗自己係想右轉,駁甩到身
無得prove 個個係路口
係路口超車 逆線 前車打左警告燈
輸硬
成班話架van 仔無錯嘅on9 仔分分鐘車牌都未有,日日自己拎個呔盤去巴士二樓學車

就算唔講逆線問題,加速隊埋去如獲至寶咁呢下都輸撚曬啦
如果係單程
貨車就岩哂了
佢當左係單程咁渣
等等,你依句十點幾留架喎?你頭先晚上入去?
抽頭死罪啦下話

咁撚鍾意抽頭你班on9,抵撚死

利申 學牌,因為我揸得慢抽我頭果啲全部陷家產嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞