港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
如果貨車停得切嘅話
風向應該變哂屌條女

不過片中條女一落車就係咁屌乜乜柒柒
佢似唔覺自己有問題
你明點解香港咁多馬路炸彈啦
T車 on9 但咁樣撞左應該無責任喎
van仔收一收油駛死?
其實揸車正常望遠前幾個車位嘅路況
淨係識睇前面架車嗰啲係p牌仔所為
佢分明有信心前面冇事先俾油
車手本色
情理上t車係衰,但上到庭t車應該易打甩過貨van
其實有時P牌先係最安全果班
個個都P牌咁嘅規矩條路應該好禮讓
死火燈=示意你過
唔篤油衝過去就笨,冇牌/要交返個牌出黎

上面一大班咁既人
咁就過海紅磡一個鐘基本
你無錯
但而家條片個女司機一落車就大大聲話自己有打燈
佢而家係轉右 但佢唔打右燈 打死火燈 佢直接承認左自己將死火燈當右燈用佢點都唔會係岩啦下話

但我唔係撐Van架 前車死火燈佢咁撚樣處理點都係on9 但唔好講到女司機係岩咁啦大佬
我確認路面安全姐 如果無啦啦係個草叢到彈個人出嚟又入我數咩 要睇環境證據嫁 唔係單線爬頭撞左就一定後車輸 明解唔明解
上面單野就係話俾你聽前車 一樣可以需不小心駕駛 後車都可以打得甩
而家講跟個Tesla打死火燈是否恰當,請留意最終結果 - 轉右

樓上都有人講你個假設係以停車為前提,幾乎死火燈 = 停車;
死火燈顧名思義就係死火,死火唔停低ge車反而轉右? 仲可以比油就唔叫死火啦。咁打死火燈誤導人又做乜,亂咁用指揮燈,就唔學人揸車害人啦。

據影片聲音,Tesla執著佢嫁新車,冇care前方有冇行人,合理證明前方乜事都冇,冇野豬、冇行人、冇自燃。
即係你個假設全部唔關事,講埋飛機失事要跌落黎都得,咁多假設
傾唔掂要落口供既話

我覺得T車比少少錢問下法律意見先落真係贏面好大

但係貨van真係諗唔到份口供可以點落而唔洗比人告
T車model Y好高身好多時擋住9成視線
佢根本望都唔望無猶豫過就沖出黎
貨車逆線?
死火燈只係俗稱
正名叫危險警告燈,係用黎話你聽有危險

前面有危險,睇都唔睇就加速爬頭
仲唔係危駕?

(不過都係果句,雖然女司機應該無法律責任,不過on撚99咁抵佢比人撞)
又一個馬路炸彈
死火燈原名真係叫死火燈?
張圖唔係話轉入對面線個路口
Tesla 司機 如果繼續打死燈轉右,
今日佢唔畀人撞, 好快都會被另一部車撞
成班都唔知有冇牌架T早幾十米已經打定死火燈收油,部van都係跟咗陣先爬頭咁都可以話van錯,仲夠膽話咩逆線爬頭已經衰咗乜乜柒柒
死火燈正名危險警告燈
危險警告燈燈顧名思義就係有危險
係俗語叫死火證咋
紅隧個個都拉鏈式入就快好多
而家個個都死插爛插
我仲未諗到右轉點解要打死火燈
兩個都有錯,但明顯貨車佬責任大D
雙黃唔一定停既,黑雨大家都打雙黃啦,死火燈都係香港俗語姐
危險警告燈係講你部車會喺路中造成障礙果時用,唔係話前面有危險你架車如果著咗燈即係話比人知你自己就係個障礙,咁後車睇清隔離線冇車之後就可以過線爬頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞