港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
van仔衰鳩硬
冇得呦

個個針住tesla打死火燈轉右個問題其實冇意思
因為又加上女司機好多人上咗頭咁屌

但其實前車打死火
佢就算唔轉右,佢有權係調頭
個動作都係cross隔離線
van仔咁抽一樣死

根本van仔輸經驗
剩係以為前車打死火燈就一定係得停定呢個option.
應該係汽車台整個車牌認證系統
一大堆無牌嘅係度鳩up

再唔係就見到T車/女人就 撐/屌 左先
柒左就一路轉移視線
死拗爛拗 駁嘴為樂

上面兩個案例都仲要駁
入乜撚野線呀
呢啲叫扒頭
扒頭撞到人係輸哂
「除非確定你和他人都會安全,否則切勿超車」

架T車角度
我後面有架車 我要右轉 根本冇問題

而家係合法右轉緊比人危險扒頭
建議你咪撚揸車 咪好似架van仔咁撞撚死人
T車轉右一樣係切線
切線時唔駛睇盲點?
唔駛顧及其他道路使用者安全?
佢擺明無睇啦
終於有人講,前面打死火燈車又唔係停晒車,架車可以係有任何問題。你後車唔減速睇清楚情況就逆線已經係不小心駕駛啦
你啲案例9唔搭8,完全唔關逆境爬頭事,可比性零,盲撚左?
逆境要自強啊Tesla c9
判左再開post
幼稚到你,有牌嗎?
岩呀 根本乜都可以發生

就算比盡你真係死車一架
都唔可以咁嘅速度過啦
死車唔可以開番著?
你又知入面冇人?

咁嘅情況用咁嘅速度扒頭一定係危險
根本冇得走
18歲就有牌啦
去旅行左右軚都揸過
萬幸咁多年都未撞過

如果我係T車
只係隊左個頭出去見到盲位有車
我一定拉返直部車
唔會有時間考慮岩定錯

T車如果有望就諗住收錢結果就噴錢
無望就好好檢討下
你架車有小朋友自己都仲唔小心啲
淨係諗架車新買
切你老味線咩
你條線係左邊呀
右邊係對頭線on9

你係係後面架van 行去對頭線
得兩個可能性
一係你都右轉
一係扒頭

呢兩個情況你後面撞上去係輸撚哂

你唔係以為踩左右邊直行係有線權呀?
你逆緊線扒頭咋 你條線係左邊呀on9

你真係唔好揸出黎害人啦
都唔明有牌既人點會撐得落轉彎打死火燈既女司機
轉入路口喎Ching
就算個term唔叫切線
唔通唔駛睇?
右面有單車啊行人咁點啊?

仲有,逆咩線啊
又唔係雙白
虛線係合法扒頭個喎
因為揸得廢唔代表危險犯法
你以為個個好醒唔收油cut線就撞撚死人
唔好咁痴線啦
已經唔係揸得廢既程度 係根本唔知佢做乜9
無撞咪得囉,撞到咪有錯囉咁簡單
你睇下條片
16秒架van先開始cut右
18秒就撞
T車仲要望對頭車
你估個個超人?

單行線 前車收慢你唔慢
直踩右邊過
你唔好同我講咁樣係安全過T車合法轉右
冇撞就係
撞咗又另計
3. 案發於一條雙線雙程行車的道路上。控方指稱,上訴人駕駛一部私家車,將到案發地點時,亮起危險警示燈(死火燈),靠左慢駛,隨後的輕型貨車司機也相應減速,當私家車差不多停下來時,輕型貨車司機將車稍為駛右,從私家車的右方超車,當他的車輛在雙程路分界行車線向前行時,上訴人突然將私家車向右駛,令私家車的右前車身撞著輕型貨車的左車頭,並將它推前了一段距離後才停下。

點撚樣唔係逆線爬頭呀白痴仔
擘大隻屎眼睇下個judgment啦
Tesla 打死火燈,但失驚無神轉右-------------------錯
應該先改打轉右燈,喺安全情況下轉右。
但係無論如果,Tesla都係無right of way, 打咗燈,唔代表可以隨時轉。所以Tesla100%責任
扒頭大前提係確保安全,宜家佢扒頭撞到前車即唔安全啦,仲想兜?
Tesla 打錯燈唔係貨車司機可以打甩嘅理由
小學生咩,人地錯所以你可以錯?
成班人無視呢個致命失誤
可見香港駕駛者唔當打燈係一回事
唔係揸得廢既問題 直頭誤導其他人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞