港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
好撚多分义路都係唔嫁喎小學雞,咁你真係冇撚揸車害人
如果前面係穩定40km/h 我會抽佢頭
但明明佢減速收停我就一定唔過住
你咁撚英勇慢慢出去進取式駕駛啦
你答我之前知唔知嫁T車同Van開緊幾多所以成個post一大班未撚揸過車嘅人係度幫個傻閪女師機鳩噏
後車跟住佢就心中有數啦
你叫我睇條片我鳩知咩, 但明顯tesla 係減緊速啦
部貨van 大安旨意咁

你不如交返個牌, 我就啱啱續左人牌無耐, 有自己車 有揸公司車
仲同我講你揸公司車 得!你啱
可以抽頭,但唔係咁危險咁抽法
定你哋平時一見人打死火燈就好似隻牛咁唔會收慢睇清楚先爬頭
打死火燈轉右都咁撚多人撐
van佬係唔小心架啦 你可以話佢警覺性唔夠

但條女打死火燈都轉右仲要咁撚大聲都係仆街黎
你都係係度講 d 根本唔存在嘅 rules
唔打燈都唔犯法啦
邊個同你講打死火燈係要即刻原地唔郁?
呢個真唔通下下單線轉入路口要預埋有啲傻人逆線抽頭?
反而唔係抽頭嗰個要睇清楚安住先逆線爬頭
這就是連登
為安全起見,如你的車輛可能對其他道路使用者造成危險( 例如正在泊車、進行臨時上落客貨,或因前面交通擠塞而要突然減速時),無論車輛是停留不動或正在行駛中,你也可亮起危險警告燈。

邊度寫唔準郁???
師傅佢嗰條路冇畫死可以抽頭過車㗎
成件事都係on9
濕鳩港女等貨van過左先轉就咩事都無啦,都唔知急咩
柒古碌
又學度嘢,以後一著車即刻打住死火燈行
你問我點輸
打咩燈都好
自己防守式駕駛喇
大把人唔撚打燈轉灣
趕住去投胎咩
On9仔 自己上網睇下係點樣俾錢先啦
柒到暈屌笑死

tesla突然比哈瑪斯攻擊
真心危險
你右轉打右燈後面架Van咪唔會抽頭囉柒頭!
自己錯撚左先仲要賴人,都未係個分叉路口睇兩邊都做唔撚到學乜撚人揸車呀!
好多無牌無車既既仇女仇teslun 亂9點屌人
一睇就知後車唔岩
唔俾電單車爬你貼你?
你轉果下路口實冇車?
唔識渣車就咪扮
前面有死車 唔cut線點過
死火燈= 做咩都得滿意未
你條廢柒下次開車長著死火燈就可以
無話唔可以,虛線係可以過
但後車係有責任要確保安全先抽頭,唔會係前車要老鳳讓你抽頭,跟本Van仔佬先係最應該要睇清楚,有啲連登仔反而咬T車無睇後鏡
平時cut線會點做?正線嗰個隊油唔比你cut你就撞埋去咩?
照你咁講即係前面有車收慢亂打燈,你後車就可以收都唔收油唔睇路面情況直接抽頭?
打死火燈法例上都唔等於死車
因為正式名叫做危險警號燈,係話俾你聽有危險要留意
約定俗成唔等於啱
跟車太貼就真係冇適當剎車距離,宜家係tesla突然右轉,你睇片咁嘅距離硬cut剎唔切係必然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞