港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
所以咪話van仔錯係錯在佢冇收慢架車或者停定先過 所以van 7 女3 都有機會條女打完死火燈之後最尾一刻先打右燈 依家根本唔清唔楚 但係如果揸正嚟做條女都一樣係可以告 上個post已經有人cap咗圖佢想轉右嘅時候van仔已經過曬右線 即係話如果佢有做shoulder check嘅話其實可以避免一場意外
長著死火燈渣車就實冇死馬路好危險
電單車爬又點?你後車咁樣隊上嚟後車一定輸,前車極其量叫有得拗吓但贏面都大
你話雙線都仲有得拗吓,單線你咁樣爬頭即係你唔係行梗正線/自己條線,你話邊邊贏面大
前車夠唔係行緊自己條線啦
貨車行緊右線爬頭 前車唔睇鏡轉埋黎
下次長著死火燈渣車算啦
呢個真呀,如果長著真係要更加留意
你點知佢架車係咪爆咗胎定失咗控?
比著我點都一定唔會係唔睇清楚就抽頭先
你on9 ?
你打死火燈誤導人先喎
師傅教你打死火燈轉右?
其實有咩好拗
一單意外唔係一定一個岩一個錯
係可以兩個都告

T車
發出不正確訊號導致交通意外

Van仔
未有確保安全情況下越線超越前車導致交通意外

至於咩為之確保安全情況,我既理解係:
無事你就合法,有事你就負責

呢單case差佬黎到應該留低電話叫佢地嘗試私了先,私了唔到返去落口供,然後兩個告曬老不

法理上,van仔越線後車撞前車都無乜可能打得甩,T車反仲有少少空間有得解自己點解打死火燈而唔係右燈

情感上,一個on9一個心急,兩邊都幫唔落
Autopay 會無記錄?
你信用卡autopay 無紀錄扣錢架智障?
我都唔會
但呢d臭閪抵撞唔識渣車渣架牛龜
香港有邊條單線嘅車路係有寫明「可以抽頭」或者「唔可以抽頭」嘅?
佢轉右打錯死火燈一回事,但見到前車打死火燈第一時間嘅做法一定唔係諗都唔諗keep住比油爬頭,一定係收慢睇清楚前車做乜9先爬頭
你揸車咁易比人誤導就做決定咁就死得
你頭先幾點入市中心?
T車on9還on9
但比個on9咁樣陰法個van仔佬都唔好得去邊
唔明點解咁多人撐,唔可以兩邊都on9?
你搭tube 即刻有得睇返扣左幾錢?
所以咪話你真係未入過城
以為有個位俾你拍卡俾錢呀?
摺埋啦聽朝入筷子架仲要
雙白線咪唔得
其實唔打燈都唔犯法
如果揸入西貢八鄉真係間唔中有啲車係打死火燈入路口

On9程度條女 10% van佬100% on9
其實如果真係死車死物,雙白係抽得頭
你講得出亂打燈已有問題,唔通你高速中線打左示意去慢線,我走右去快線架速果刻你突然左cut又你贏?用下腦啦on9仔!

架Van咪睇撚到條傻閪打死火燈減速,再加上逆線冇車咪可以抽頭囉。冇收油個女司師死撚左啦!好彩哩架係Van炸。抽頭開5km好冇?
其實T車聽到響聲果下俾油轉返左係救到
vans 仔佬膽博膽仲要加速
判55 波算啦
其實洗街車真係長着死火燈㗎喎有需要真係可以咁做
我有話立即?你講到無紀錄呀柒頭
同埋你頭先幾點入呀
女司機應該笠返個G牌係車後面
所有指揮燈都不可作準
因為唔駛衝住咁去
先唔理前車事實係咪要轉彎
佢打死火燈可能有好多原因
可能係前面有嘢阻住要扭軚避
van其實唔應該立即抽去對面線爬頭
上庭van輸咗8成
原來打死火燈 一定係代表停車
連登D Logic好正
多D馬路炸彈吧
九巴啲司機係呢啲質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞