港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
架車都未停定 你又知佢死車
學車都有教點分佢係咪死車啦
女司機
打死火燈你就可以當前車係障礙物
鳩up有個譜
但呢個死火燈我估冇人會理解到係我行左線我準備線都唔cut直接扭太轉右入小路
張圖講第二樣嘢,右邊段字先係重點
左邊段字
打錯燈,扭呔唔望鏡,都算自己申請

貨車趕住投胎,見到警示燈號,油都唔收吓
如果人哋減慢車速係有小朋友過馬路,
已經死撚咗人

Super
呢到好多車手話佢平一見到死火燈就抽頭
仲返問返人哋識唔識揸車?
佢打死火燈就係提醒其他道路使用者有危險要注意
可能部tesla有問題轉唔到左,可能右方向燈突然失控

港女落車就屌有打燈固然唔好睇,但係條片都幾清楚影到貨van根本冇點慢落嚟睇清楚再爬頭,人地打死火燈叫你小心啲你就即刻督油過驚會慢咗兩秒三秒

唔係話幫港女,佢都幾明顯打錯燈/冇睇清楚就轉陰咗後面貨車,但同樣後面貨車一樣係職業病問題,老實講貨van問題仲大過前車打錯燈/冇打燈
咁正確咪應該收油慢/停,睇定d睇多幾秒佢搞乜鳩先行囉

依定個van仔老一野就篤油過,上面仲一大班鼓吹呢種行為既人
前車打死火燈都唔洗咁急即刻抽頭
等佢停定確定死車先抽都唔遲,衰心急姐
所以Van仔都係輸架喇
Tesla只係on9 fake左架van
但打錯燈又冇犯法,法理上冇輸先
連登好多二元傻閪
屌van仔班友就當你撐tes撚
雙程路黎
邊個會先逆線cut右再右轉
同埋見佢路口收慢其實都估到下
俾我係後車都會屌佢
但van仔咁逆線爬頭法個態度真係好有問題
咁要睇下個teslun有冇請律師 打死火燈可以有好多原因
學黃絲
唔比中立
肯定沿路俾tesla頂左好耐一唔揸一路屌
搵食車個個都咁
見人一打死火就抽頭過諗住唔洗俾佢頂住
上哂頭衰心急
逆線爬頭仲想屈Tesla錯
Tesla係on9打錯燈 但van佬逆線就點都食哂
Btw 首先自膠 原來唔係雙線van仔佬係逆線爬頭

Btw2 其實我都係覺得tes lun錯

又先唔講van仔佬督油爬頭反應咁快啱唔啱
Teslun 打完死火燈俾錯signal都算
轉彎/cut線之前都唔望吓?

如果你要用防守駕駛既角度去屌van仔佬
前車冇辦法控制人地渣車既態度同行為
你自己係咪要望清楚先好轉

當然
全香港不論任何情況督油撚都係仆街
但呢單嘢最大問題都係係前車度
塞左成朝 你終於想講出我講既野
好想幫貨VAN
但係以我認知
撞到有九成都係後車衰老不

脷伸:9年半雪牌,諗緊續唔續證
兩個都有錯
但van仔不嬲都知飛車架啦
但可唔可以收翻條女個牌
遲早黎多野
冇睇清楚就即刻抽頭
你有冇車牌㗎?

點解逆線會點都食晒
Teslun個到你講得岩佢係錯抵屌
但既然講到打完死火燈俾錯signal

Van仔過死車成個動作無一樣係合格
無打燈 無停一停望清楚
無慢駛過 無留意T車動作(學車教過死車都要留意死車 人地隨時會郁車)
咪一樣錯到仆街

漏咗最重要果段,架T見到有車喺右線爬頭上嚟根本就要收油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞