港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
嘈乜鬼呀,你攞返之前啲紀錄咪可以塞住佢把口
諗諗吓你啱
記得下次見前車一打死火燈,記住一律加速抽頭
前面一定冇地陷,一定冇人亂過馬路
總之前面道路一定係暢順,加速衝出去就得
係政府馬路守則係唔suppose你撞車,係預你後車有兩秒距離而前面有突發事時你停得切車,而唔係依家咁on9有突發事收都唔收慢停唔切撞埋去
有你呢啲司機唔收油唔怪得搞到我成日塞車
句野簡單D解釋係
你唔炒車就冇問題,可以咁做冇人會捉你
炒左就係你責任
佢地永遠覺得前面錯先自己可以撞,無視揸車要同前面保持距離,有突發事情要急停
你就仲撚on9啦 轉右唔打右燈打死火燈?
個右燈要黎把撚?拆撚左去呀麻 傻閪 屌你老母 躝啦
唉,佢哋覺得T車打錯燈,所以van仔就一定贏
下下非黑即白好難溝通
反Tesla但唔識打燈冇犯法
要睇左5.5有冇超速先
冇就可能判tesla 轉彎冇睇路

打撚左燈大晒咩臭雞
前車打死火燈一定係要停車,地陷?no way
如果係狗巴就一定係停定tim 啦
巴士最緊要安全, 你試下部巴士咁樣抽頭啲網民會點屌

我揸工程狗普通私家車啫
真係睇咗張家輝套戲咁,你唔搭我我咪唔食囉
以為上到法庭可以咁,呢度講就兇狠,出咗事我唔信佢敢喺庭上咁講
香港渣車如果個個你上身咁款真係好撚危險
無話唔比過
係叫你慢啲睇清楚

明知佢開左門上落緊咁緊係拿拿聲過
而家部T車都未停定
上身? 教車師傅無教你打燈?
考試你轉左轉右你唔長期打死火燈?
屌你老母仲學人駁嘴 躝未?
我真係好少聽有人宜家仲會揸車入城中心
我call Uber 仲抵,除非佢揸Uber ,如果唔係真係好難搵到個人長期揸車入去,除咗錢問題外,仲要好撚多cam.超速幾英里都捉
細個聽教車師父講
你手車幾叻都冇撚用
事實係條馬路太多on9同痴線佬
所以揸車應該抱持其他車都係有機會係傻傻哋嘅心態去揸
咁撞車嘅機會就會大大減低
稍為有路面經驗既司機都唔會100%信人打燈
你敢話係路上未見過人唔記得熄燈或者左右燈打錯?
根本打燈只係for你參考 不可盡信
拎黎做抗辯理由既話on9仔係你

就係因為呢個世界多on9司機同行人
所以先要作為司機既你謹慎揸車 避免意外發生
而逆線爬頭最驟忌心急
條例好死 講到明你一定要兩邊都安全先可以爬
完全冇走盞空間
你試下搵一單逆線爬頭撞車係贏既比我地睇

情況就好似你撞到個 亂鳩咁過馬路既賽跑冠軍阿伯
求情理由係可以
但你會唔會拎佢鳩過馬路黎做抗辯理由?冇可能架嘛
人地既過失唔會justify 你犯既刑事

而逆線爬頭撞車係不小心甚至危駕 一定屬刑事
佢打錯燈只係責任問題 只屬民事
到時判完咪van可以爭取賠少啲囉

不過我諗你睇完都係唔明架啦希望其他人明啦
你咪屌囉
Van仔直程無打燈Cut線爬頭啦
後車撞完人實話前車唔岩架
去到個官度又咪係死狗咁求情認罪
佢班友實話考牌還考牌
你小學雞

都係嗰句, 咪睇下點判
如果判貨van 無罪咁我實撞鳩啲的士佬算
咪就係一單還一單,架van都無諗過停仲加速
呢架好似冇打死火燈,唔計
人地打錯燈代表你可以撞?
痴撚線你條命唔值錢我條命值
呢個post 都已經好多,唔係自己渣緊都屌晒老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞