港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
女司機跟邊個學車
你打咩燈都要確保前面無行人先行得架啦
唔通你打左燈有行人行出黎你就可以照行咩

依家就係講比大路既車留意到個車頭有機會食左佢條線 等佢小心唔好撞到呀嘛

我講緊等入迴旋處個陣呀
https://www.td.gov.hk/tc/road_safety/road_users_code/index/chapter_5_for_all_drivers/roundabouts_/index.html
等入迴旋處你自己睇下老運講咩

依家就係講比大路既車留意到個車頭有機會食左佢條線 等佢小心唔好撞到呀嘛

咁撚大部車佢都見唔到, 要靠你指揮燈
另外你後車都仆街, 有啲位見你打右燈可以攝你左面過, 點知你條仆街打右燈推左

行人都會睇你支燈決定過唔過馬路, 由其唔係行人過路處位
你打緊左燈明知你出咪唔過住
唔打死火燈又話你轉右 煞到架車咁慢都唔打死火燈
女司機+T撚=做咩都錯
迴旋處個到你係咪唔明我講咩呀

「咁撚大部車都睇唔到???」
打哂死火燈後車都可以發夢追尾啦你會唔會太高估香港司機手車呀

你講個d後車咪就係呢條片個種司機囉淨係識睇燈做人既衝動撚囉

上面講緊有死車block左左線
所以先要慢慢gut前打右燈比來車睇
我未見過有行人過路位set到咁前係雙線中間
Van仔完全冇收油觀察咗先
自己申請
有死車block左左線
你咁樣應該係推左部車過左路口先, 再打右燈當CUT 線
大把行人過路位係咁

入迴旋處你講緊等入迴旋處呀嘛, 咪啱囉都係睇方向
唔怪得咁多人係迴旋處亂咁打燈

淨係識睇燈做人既衝動撚囉 咁你不如咩燈都唔好打
我上面都有屌個貨VAN, 但唔代表 T車係無錯
我咪就係講緊你個個做法囉所以問你邊有行人過路位係T位正中間過架
行人過路位應該係係頭車車尾後面

大佬呀 ,你係小路第二部車,見到前面部車車頭已經向住10點方向等機會出路口
你會唔會因為佢打緊右燈而仲assume佢係要轉右呀

你老運個網係講緊係圈入面點打燈呀,唔係等入圈個時呀
其實根本成班都上帝視覺左
Teslun打死火燈,我地睇片就知佢將會jm9姐,當時既van仔鳩知咩
根本個問題就唔係Teslun打唔打錯燈,而係van仔見到前車打死火燈之後決定做D乜
呢條路都彎彎地,抽頭都大risk
咁都可以傾爆兩個post
唔清楚前車做乜9咪睇定d先囉
都係幾秒者

依家又唔係玩緊「唔準諗即刻答」
其實見到前車打死火燈就=可以抽頭呢個concept去行西沙路好危險
依家已經另闢戰場,講緊出大路點樣打燈
咁你就唔好一開始就話咩係路口打右燈

行人過路位過緊你轉左灣之後嗰個位呀, 你本身條路個行人過路位 啲行人理撚得你打咩燈
LM
都係果句,佢係死車咁姐係你可以慢慢定油過都得啦,放定隻腳係brake到佢一郁 30km/h 留下車速一下就踩停啦。到時伸個頭出去屌又得,落車屌又得
宜家架van 就唔收都算仲要畀油過,咪變咗成個死狗咁。
明咪得囉

咁你係司機永遠都係要確保無人行緊先轉得架啦
你見到有行人過緊你仲轉咪你食哂囉,呢個位有咩好討論?
去到邊度都危險啦
賽車場見死車擺下擺下未停都要忍架啦,當正人地死火燈係綠旗咁,做左馬路炸彈都大大聲
所以西沙林村呢D就係差唔多全條雙白唔駛煩
打右燈咪無事
嘈完未? 即係邊個先啱?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞