港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
係,行緊車都打死火燈,行北大嶼山打,行吐露港又打
正解
你試下咯
睇完就知你唔識渣車
第一段講緊要睇對面線d車既燈
第二段叫你入路口打燈
係要柒 屌
又係你地話打死火燈/打錯燈/參考價值/前車大哂

咪試下點大哂法囉反正我前車鐘意打咩燈 你爬我頭就要輸 就要死
當等待進入路口時,不要以為從右邊駛來,並旦發
出左轉信號的車輛,就一定會轉左。應稍候片刻,以確定該輛車的去向才可
駛入。

你閱讀理解拎U?
決定全民都打死火燈 前車轉左轉右停車乜都得
連登有車牌個班講既

全民死火燈鐘意點都得 我係前車
重睇啦 你右邊開過黎既車打左燈 原來係你前車 平時有冇渣開車小朋友
後車撞前車不嬲都蝕章架啦
講埋d晦氣說話有乜用
人地叫你唔好信曬人地打燈,你就係到唔知講乜柒前車。
你閱讀理解真係拎U
貨車佬好慘,但都係輸
你呢d咪曲解 +過度解讀 你閱讀理解幾分 我得AL B
你對面線既車(從右邊開過黎)打左燈可以係入下一個路口 早左打燈
可以係準備逆線泊車
叫你醒定d 減速行 睇清楚對面架車想點先

你就解讀係唔好信曬人地既燈然後套入返爬頭 好叻好叻
其實人地爬唔爬頭唔會取決於你咩燈
正如你打左燈cut線 撞左都係你唔岩
你判斷係用車速 距離 去思考
咁你出小路都一樣架啦
唔通你打左燈大路有車又係可以照行咩
其實超車一樣要睇,唔係超車就大晒
咁我咪話連運輸處都叫你唔好信曬人地打燈囉。
你自己套落去爬頭到仲係到唔知講乜前車

叫你醒定d 減速行 睇清楚對面架車想點先
你又識講架喎

就算真係套翻係Tesla 單嘢到係咪一樣可以講佢就算打啱燈都可以唔跟你諗果套做,叫你應稍後片刻睇清楚先做下一步呀

拎B 都差過我DSE 拎3,慘
「依家就係講比大路既車留意到個車頭有機會食左佢條線 等佢小心唔好撞到呀嘛」

你有邊隻字睇唔明
係咪打盞燈減少被撞風險都少忽肉??
超車唔睇清楚抵死
即係行人就唔洗睇
行人過路位地下有寫望邊邊架大佬
成架車車頭向住自己方向都知咩事啦

退一萬步講,車主郁之前有義務睇清楚有冇人過緊馬路,有人過緊都要讓佢過埋

定係你覺得自己有道理照車埋去?
算啦,連登係咁
嘈完未
有結論未
差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞