港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
架貨van趕住投胎咩
咁你做咩要emphasize女司機
如果佢接近停定 佢係以停定既車輛去睇
無論轉右定直行都要右燈同右鏡
就算兩邊老不都未必責任5050

賠錢可能貨車佔八成之類
啲村路咁好飛當然係要踩恆油去
應該都推左T車好耐

見佢打死火燈緊係拿拿聲抽頭過啦
平時揸開車就肯定覺得teslun唔啱
但實際上長官會點告真係話唔埋
可能最尾兩個都告兩個都食自己?
唔係行車方向唔同就係逆線咩?
( 例如正在泊車、進行臨時上落客貨,或因前面交通擠塞而要突然減速時)
但佢以上皆非, 佢係轉右
識唔識咩叫例如包括以上例子,但不限於此
正常Tesla有買全保打到底,可能輸20%,八成貨車食晒
又睇到一堆無車牌既衝出黎
不過貨車佬咁樣抽頭有機會危險駕駛
Tesla maximum 老不
點都係後車錯晒...

連運輸處寫指引都叫你唔好信你打燈,你就係到乜乜柒柒
你自己識講啦:
為安全起見,如你的車輛可能對其他道路使用者造成危險

依家Teslun西司機 咪話自己造成危險囉, van佬仲唔醒水,仲抽頭加速逆線,啉老不囉 。
條友唔識渣車 唔好咁
我原你老母文咩
原文係「上訴人在劉先生的車已駛至他私家車旁邊接近車前方時」
Copy and paste都錯 定有心誤導呀
仲有用下common sense啦
如果係過哂前車嘅點撚樣做到「令私家車的右前車身撞著輕型貨車的左車頭」呀
另外法例邊度有要求爬頭要收慢
爬頭調返轉係應該要加速
運輸署個網寫得好清楚「超車時,應快速越過前車」
https://www.td.gov.hk/tc/road_safety/road_users_code/index/chapter_5_for_all_drivers/overtaking_/index.html

車又唔識渣 法例又唔識 copy and paste又copy錯 冇仲好意思長篇大論 縮返入你老母個臭閪度啦
扒頭就任何時候要確保安全
即係撞左你死硬

右轉你可以賴睇唔到/盲區/後車太快
你扒頭隊到人我想問有咩辯解?
手識響安 腳唔識收油?

條女係屎車
但後van係死硬架啦
講邊個危險駕駛 一定係van危險過T車啦
運輸署個網都寫得好清楚絕對安全先可以超車
撞得就唔安全都係衰硬
大佬你調頭都要先停定駕車,觀察路情況先調頭啩,斷估打死火燈就轉彎唔會係正確駕駛態度啩!
根本兩個都有問題

打死火燈右轉?

打死火燈 咁有信心 預計前車會做咩動作 篤油衝上前?

屌你老味 super la
Van仔駕駛態度絕對有問題
前面打死火燈應該要即刻收油睇清楚前面發生乜事
因為你唔知前面有無人亂過馬路/有交通意外
Van仔仲揸咁快抽頭

女司機最多話佢無知

利申成日屌9女司機但今次屌van仔
兩架車都on9,個官應該兩個都告
次次有人打死火燈 後車即刻野野加速抽頭 炒到仆街啦 到底識唔識揸車d人
就算前車打死火燈都好 後車都要收慢停一停 睇一睇咩情況先抽停 而唔係即刻加速抽頭
到底香港有幾多人唔識揸車先話女司機唔岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞