港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
我呢度係講返事實嫁姐 落口供都係要兩位車主點落

Ok 你話望左 後車從右加速爬頭咁仲轉右?刻意造成交通意外
其實睇番案例都好明顯
假如貨車有收慢
等到t 停定再抽頭
依個時候如果佢扭軚就贏硬了
轉你老母咩,逆線點轉線呀,佢係轉灣呀on9
咁你屈我死火燈=死火wo
你壞brake好心唔好揸車啦,你先係馬路炸彈,
師傅冇教你開車前檢查車輛?

死火燈不嬲係籠統ge說法,事實大部分係停車居多。
建議你無車牌唔好鳩吹
知唔知咩叫篤油
Tesla轉右嗰下佢先加速食佢位就叫篤油

而家佢早個幾車位抽出嚟行到一半架tesla先轉右
咪答咗你係囉咁笨柒係咪筆試都要重考
後車逆線行駛,係前車錯
女司機上到庭話有擰後睇(當時係幾秒前,van未出線)
然後準備向右轉線 因為右線為逆線 所以著重睇前面有冇車)
剩係呢段證詞都有機打甩啦
重點仲要係後車逆線爬頭撞咗 一定打唔甩
有呢個印象底下 個官點判真係好明顯啦

慢慢過起碼可以打下
打唔打燈根本唔係最重要個part
個問題係van仔爬頭時速度同有冇小心咁過
望同唔望
你睇番貨van 速度 佢望完望逆線方向仲安全
你考車逆線行駛?
機件故障既野佢要壞你控制到?

痴撚線,死火燈唔俾壞車打,停車先俾打
佢無大力踩油門加速?
都係嗰句 揸緊車keep住望前後左右有冇咩突發嘢係基本
考車都教你長期望下左鏡右鏡
你有本事可以由左線轉右入灣又唔踩到右線嘅咪唔當你過線囉先頭以為你凈係考唔到牌,點知智力都有問題嘅
無錯 如果佢話t車已停定
有足夠證明佢已留意事發情況其實無得輸
完全無收慢
見人打左死火燈直接抽頭
02年改咗法例喇on9

2002年運輸署修訂《道路交通(交通管制)規例》前,任何車輛須在「停留不動」的情況下才可使用死火燈,否則即屬違法;但條例修訂後,對於司機使用死火燈的條件已有所放寬,當車輛可能對其他道路使用者造成危險,便須亮起死火燈。

原文網址:暴雨揸車多誤解 開錯死火燈霧燈屬違法? | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170724/mobile/bkn-20170724135130367-0724_00822_001.html
我有講過死火燈唔俾壞車打? 我只係叫你唔好揸車,你檢查好,又點會突然機件故障??
你咁多FF, 同你講都哂氣
差啲自己殺左啲細路
大力踩油就唔止咁慢啦
一cut出嚟嗰下就地板油貨van分分鐘俾人撞到個尾
嗱 你朝早柒左次
晏就又想柒多次咪成全你囉

1.個度唔係雙白線 絕對可以逆線爬頭做過死車呢個動作
只要對面線無車行

2. 你收慢打死火燈係咪指意讓後車爬佢頭過我行駛

3. 打死火燈轉右 邊位師傅教你

4. 打錯燈唔代表咩 咁你影響到後車導致交通意外咪要負責囉
轉線係指轉去另一條行車線,你都識講踩到右線轉入灣,依啲叫轉線?弱智都唔好咁大聲
1/2都錯…..
係囉,d飛機次次起降都會check,但係又會空中壞機件個喎
叫d航空公司執柒左佢丫嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞