港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
其實真係可以攞嚟屈錢
喺個路口打死火燈,一有車爬頭就扭過去
同意 先唔講法律上邊個啱與錯

響條片睇到前車打死火燈收慢 貨van 已經抽頭(近乎冇減速嘅情況下) 逆線爬頭

如果Tesla 前面真係有意外或者有人行出嚟而慢車/停車,貨van 都會好大機會撞到最前方嘅意外或者人
如果係咁 個前車司機咪累到人囉
轉彎打死火燈都覺得冇問題
呢世都唔好揸車啦
冇錯
同D大陸閪撞車黨一撚樣
突然衝出馬路俾人撞 跟住就講咩法律話司機撞到人一定錯咁解
係D人眼中死火燈係金剛保護罩 覺得自己大哂
如果前者發現前面有危險
佢打死火有咩問題
係今次佢鳩姐
其實盲屌女司機teslun果D真係唔好話自己有牌
同意之前有人話條女係做得唔好,左轉但打錯燈,但係雙線雙程前車打死火燈點都係收油睇左前面搞乜9先啦,點解會有人仲咁理直氣壯贊同諗都唔諗就抽頭
T奶以為打死火燈大曬,轉右又唔睇後面有冇車衝上黎,貨van佬未必錯曬
double KO
法律係咁,不嬲揸車都係要確保前方無事先過,唔係對方打錯燈就代表你可以撞
根本係van佬諗都唔諗抽頭先係最大問題,講到係Teslun女司機專登陰人都有
入個路口唔會阻你十年八載。
係嫁!之前個post班傻閪同裙腳仔話只要佢打住死火燈,一日未停車都唔係死車黎,你係佢後面抽頭就錯。所以即只要你打住死火燈行足全程就無敵狀態
同埋你頭先十點幾個陣話岩岩入完?岩岩係幾耐前呀?
就算車 綠燈,人 紅燈,你車死左人都係告你老不先,鬼叫你無睇。
打死火燈真係未必係停
條片teslu完全無停 定 過
上面層個ching話架civic停定左 就唔同講法
加上香港揸車啲入當支燈係玩具 打燈唔停 停唔打燈 又成日打左走右
真係唔會信啲燈

講多句條片teslu一慢車架貨van已經轉對頭車線準備排頭
趕命咁 都知習慣係點啦
香港愈來愈多鳩司機 係後面未見到佢做乜真係唔好貪快個1 2秒
你個牌鴨駕買? u turn 打死火燈轉右?
喺連登,佢地覺得對方錯先就可以錯
所以就算撞到人,只要對方衝紅燈就無問題
咁咪睇線位

而家條貨van 佬自己大安旨意抽頭
如果前面係有個阿婆過緊馬路, 咁實一野比貨van 撞飛啦
無論前車打咩燈都好

後車要逆線爬頭就必須要確保路面情況安全先可以

你唔收油逆線撞咗根本無得爭拗

抽頭抽得咁爽 抵死
呢啲貨van 佬同泥鬼嗰啲一樣咁閪
試過差唔多情況, 我係後車
前面又係打死火燈準備停, 我都係慢慢收停係佢後面睇下搞咩
再後車係度長呠都唔知做咩撚野
我見佢已經準備抽頭, 但前車又真係入村路
佢咪又係死死氣入返線
呢單應該係van仔佬7港女3 啦 如果van仔佬有收慢嘅話van仔佬或者會贏 你依家睇到佢完全冇收慢 即係佢冇無確保路面安全就爬頭 佢咁樣欄腰撞點都告老不㗎喇 港女就可告可唔告 好明顯轉線冇shoulder check
係Common,不過唔等於啱撞左要負責
單線check 乜野soilder呀
van 10 女0 啦緊係
睇你句‘前車未停定姐係唔係死車‘唔係死車就唔可以咁爬頭就知你唔撚識揸車睇小啲上面班裙腳仔傻閪理論啦,哩啲路段你車速過慢都可以逆線爬你呀傻閪!
冇錯,冇意外就正常,有意外就逆線錯晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞