港女揸Tesla打死火燈轉彎俾貨車佬撞,有冇錯?(2)

1001 回覆
4 Like 57 Dislike
打晒死火燈 提咗你我有危險啦重衝出嚟
機件故障呢可能真係
所以咪叫你撞囉,你咪試吓囉,唔好喺度得把口
撞到咁冇可能私了
同埋就算兩個老不都好唔代表個責任係50 50
貨車佬佔八成
正解
你依句又證明你根本無車牌
佢又證明佢根本無車牌
後車其實可以告危駕
揸得耐唔代表識野
有d 人做左幾十年人都係on99
簡稱廢老

揸幾十年都唔明白, 逆線爬頭係最危險既動作
就算前車有責任, 唔代表爬頭撞左可以自己唔駛負責
法例同我係咪Van仔有咩關係? 我係Van仔佬?
你問我時,我又問返你,Tesla冇停車先會打死火燈,啱唔啱?

你自己都講唔出(冇權) 定義死火燈,憑咩死火燈唔代表停車? 憑咩話壞brake先打火燈呢?

你就不斷FF,將你個人認為不利去我身上,賴我係死撚淨把口,你自己屈完人仲要嗱返揸沙,唔敢正面回答,避重就輕

你FF要點:
"幾乎死火燈=(最終)停車" 偏偏屈人將死火燈當死火處理
「死火燈唔俾壞車打」(我冇講過)
「你係van仔佬,唔應該預設部teslun打死火燈就係要停車,自己立即俾油爬頭」(我係Van仔,過線會減速)

轉移視線去Van仔,都唔會令Tesla係啱 (似足小粉紅被人話中國問題,又話美國一樣有錯,掩飾中國有問題)
佢可能已經講緊上訴庭
應該都當佢真誠認為前車停車,判斷錯誤係老不
明知有危險照做先入到老危
佢應該唔知貨van逆緊線
喺條逆線撞車,條傻仔竟然覺得警察會叫佢地私了算
你就真係冇車牌
冇人受傷冇政府財物損毀你唔報警佢係唔會理你
啲貨van佬就係咁撚心急,收一收油望多一秒都唔肯,女人揸車又係,轉右隻眼就淨係望個路口,後鏡就唔會望,我都試過咁轉俾人扒頭,有望鏡一定反應到

兩邊都傻尻等官判啦,貨van揸得快又跟車貼,駕駛態度差,輸都抵佢
1)T車而家就係收慢準備停定(話比後車知 因為佢打咗死火燈)van佬都確認安全可以爬頭過佢了.
咁佢依家咪就係轉右撞van仔 .

2)參考無問題 但造成交通意外誤導後車一樣需要負責.
佢地喺條逆線炒車,你知逆線行駛係嚴重架,你覺得佢地唔會查?
收慢同準備停定係兩回事
你既假設令到你撞車
我既假設令到佢撞我車
你係後車,責任喺你度
你講得啱喎
草叢彈個人出嚟撞死咗係入你數,話知你幾安全幾慢

https://m.youtube.com/watch?v=z7kWXdP9vOU

例如啲連登仔最鍾意呢單,最後個女司機都係要坐監停牌
無呀 我不嬲都係話van仔衰左 佢衰在冇停車或慢車確認前車狀況如果有嘅話情況就會好唔同, 正路責任van 7 港女3 係差在會唔會告埋條女
利申:T車係on9有錯

再仔細睇條片
00:16時T車已經有轉右意圖
同時van仔見到(因為好快佢就長呠)
但呢個時候佢無減速 (有keep住速度想逼T車入返去嫌疑)
其實正常就唔會撞但遇著手車屎既T車

同時如果00:16/17時van仔肯dup brake應該唔會撞
距離睇下圖大家判斷 (自己經驗遇著咁既距離突然閘過黎正常係收得切)

第2幅圖俾大家睇00:18時仲未撞 van仔係至少有1.幾秒時間反應dup brake

姐係錯啦
整Tesla咁貴撞爛兩道門起碼幾皮嘢點私了貨Van仔一定俾唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞