【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
目的好明顯啦

就係要佢夠明顯
越睇越撚好睇 推一推
Lm
新讀者留名
越睇越撚好睇 推一推

Lm

新讀者留名

多謝支持
留名十卜
七個壯男
而家先收工
延後出文
說好的文呢
說好的文呢

我一個唔覺意訓著咗
今晚一定唔走數!
說好的文呢

我一個唔覺意訓著咗
今晚一定唔走數!

你係唔係俾喪屍咬
說好的文呢

我一個唔覺意訓著咗
今晚一定唔走數!

你係唔係俾喪屍咬

係做廉價勞工 仲要用唔到電腦
說好的文呢

我一個唔覺意訓著咗
今晚一定唔走數!

說好的文呢

我一個唔覺意訓著咗
今晚一定唔走數!

你係唔係俾喪屍咬

係做廉價勞工 仲要用唔到電腦

敢呃我就比七個猛男強姦

好想試下比猛男強姦
說好的文呢

我一個唔覺意訓著咗
今晚一定唔走數!

雙倍!唔該巴打先
27.

「又有野寫?」坐喺後座既泳茹伸個頭埋黎䏜我本簿。

「八妹。」我輕笑一聲,繼續埋頭喺我既思緒裡面。

喪屍,對老一輩既人而言從來都係傳說般既存在,就算喺電視、電影出現得再多次,大家都心知肚明冇可能成真,冇可能喺現實中出現,所以從來唔會有人傻到為咗呢種冇可能會出現既災難而做準備,政府唔會出抗屍指南,市民唔會無端白事走去學一身好武功應戰,因為喪屍根本唔存在。

而亦都係因為咁,而家先會屍橫片野。

人滿為患既屋邨被行屍取替,繁華喧鬧既九龍被行屍佔領,就連醫院既床位都被行屍霸佔。
究竟香港,仲有幾多地方真係屬於香港人?

「冇理由架……」泳茹又喺後座喃喃自語。

「咩冇理由?」我問完之後,泳茹就將佢部電話遞俾我睇。

電話入面顯示既喺各個國際新聞既網站,根據網站上面既新聞,世界各地每個國家各有各忙碌,各有各生活,睇黎似乎只有香港被侵佔。

但係奇就奇在,無論CNN定BBC呢幾日都冇報過任何有關香港既新聞。

香港人變哂喪屍竟然冇新聞!?

當年既邁阿密喪屍由2012報到而家都仲有人報緊,而家香港三日之內變成死城,竟然連一遍報導都冇!?

「Don,你離開香港太耐啦,話唔定今次單野,一早就俾大陸河蟹咗。」窗外落起綿綿細語,阿文將水撥打開。

「唔會掛,咁大件事,危及到全香港人既人命喎…唔會既…」泳茹雖然口裡否認,但係從佢既語氣就可以聽得出阿文講既野可能性有幾高。

「香港入面又唔係淨係得香港人,單憑中國邊有可能㩒得住,除非……」除非背後有更強大、更具國際性既組織做靠山,呢句說話我唔敢講出口,因為如果我估計既所有野都冇錯,我好有可能,就係呢件事既導火線……

休息咗冇耐既阿恆突然扎醒,一個轉身,嘔到成地都係。

「好…好臭……」阿恆一邊嘔一邊講。

我地三個掛住諗野,都冇發現周圍環境既變化。

原來唔經唔覺,我地已經駛入咗九龍灣既區域,九龍灣既狀況比我地到目前為止遇到既所有狀況都仲要差,「活著」既行屍比比皆是,行屍既數量多到好似夜晚旺角既街頭,成千上萬屍體既腐臭味不斷湧入車內。

路邊既行屍逐漸被汽車既引擎聲所吸引,無論車後定係左右兩邊,都跟滿行屍,除咗繼續前進,我地冇其他路可以行。

好快,就到咗九龍灣運場。

我完全見唔到阿文之前所形容既圍欄,只見到四面倒地既鐵網。

「走…走哂出黎……」阿文見到眼前既景象都目瞪口呆。

貨VAN既車窗貼哂反光貼紙,車外既行屍睇唔到車內既狀況,但係佢地泛紅既眼白、乾裂既嘴唇、扭曲既身軀我地就睇得一清二楚。

雖然行屍冇拍打車窗,但係就喺啲隙罅度聞完又聞。

「Don,點算啊……」泳茹不斷往車既中心退後,務求離行屍越遠越好。

我諗完又諗,似乎得一個辦法。

「阿恆,你落車。」

「吓?」泳茹、阿文、阿恆三人異口同聲表示疑惑。

於是,我重覆一次腦中唯一既答案。

阿恆,你落車。
自覺差咗
對唔住各位大佬先
呢幾日真係連訓教既時間都冇
我要祈禱29號快啲來臨
等我甩身就可以恢復高質
跪求巴打正評推post
俾啲動力我
跪求巴打正評推post
俾啲動力我

正正正正正
說好的4篇
說好的4篇

說好的8篇呢?
說好的4篇

說好的8篇呢?

等我
有朝一日一定會補番齊!
說好的4篇

說好的8篇呢?

等我
有朝一日一定會補番齊!

說好的12篇呢?
說好的4篇

說好的8篇呢?

等我
有朝一日一定會補番齊!

加速
信多你一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞