【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
其實我想講,好撚好睇, 寫得好好,加油
唉 呢鑊仲唔大仆街
照咬你啊恆仔 呢個位寫得好好睇
好有屍殺烈車個肥佬比屍咬到 果個feel
好好睇! live了
亂咁咬咬中左jei
反而驚兩個差佬見到唔放過佢ja
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去
其實我想講,好撚好睇, 寫得好好,加油

好好睇! live了

但係呢樣日啲正評停哂
Live
推下先
大大力推你老味
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

一陣兩個猶差 唔信佢免疫 係都要殺佢都唔知點算
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

咩係猶差
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

咩係猶差

十點半了 準時走數
Sorry大佬 今晚又要遲到田
Ok 打孖上 thanks
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

咩係猶差

巴打好少留意時事?
提示:7警判決, 冇不反對通知書既集會,好似猶太人比人逼害咁
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

咩係猶差

巴打好少留意時事?
提示:7警判決, 冇不反對通知書既集會,好似猶太人比人逼害咁

因為我一年得大概一個月時間喺香港哈哈哈
有時會miss咗幾單
39.

晞儀一腳跨過阿恆,高舉軍刀,準備一野隊落去。

「咪住咪住咪住咪住!停手啊停手!」阿文頹廢地坐喺後座發呆,我完全冇辦法離開司機位,唯有用言語阻止。

企喺晞儀身邊既家明一臉猶豫,但依然慢慢地舉起手槍,指住阿恆個頭。

「唔好啊,唔好啊!恆仔佢冇野架!」泳茹急得爬向後座阻攔。

反而,阿恆係最淡定嗰個,由頭到尾冇反抗,亦都冇講野,只係訓喺地下,望實晞儀。

「你叫咩名,幾歲,住邊。」晞儀依然握實把刀。

「葉子恆,17歲,住尖沙咀。」阿恆面無表情地講。

「你睇吓!佢答得幾好,佢好清醒架!你放低把刀先啦,家明啊,放低把槍啦。」泳茹嘗試將家明隻手㩒低。

「泳茹,唔洗求佢地。啲差人係咁架啦,最多咪早啲去見老豆。」阿恆既語氣冷靜得連一絲恐懼都聽不出,阿恆有幾咁勇我地早就有目共睹,由佢喺行山鋪既時候寧願冒自己俾行屍咬死既風險,都要捨身救我地就睇得出。

「晞儀你睇吓!阿恆唔會變異架,佢一早就俾行屍咬過,一啲事都冇架!」泳茹一邊講一邊拎高阿恆件衫,露出佢腰上既傷,一整日下來都冇乜機會好好休息,腰上既牙印依然非常明顯。

「咩話!?佢一早俾人咬過,你地仲同佢一齊行動!?」家明聽落非常驚訝。

「冇事架,阿Don分析過,阿恆應該有某種抗體,佢真係唔會變異架。」泳茹幾乎喊咁滯。

「我原本以為你地班人雖然行事衝動,但係有個會諗野既人帶頭,所以捱到咁耐一啲都唔出奇。估唔到原來你都一樣咁魯莽。」背對住佢地我都知道晞儀俾緊說話我聽。

「你地喺餐廳出面救我地既時候,應該都知出面有幾多行屍,當時只有阿恆一個人喺出面,唔通你地冇發現啲行屍完全冇攻擊佢既意欲?我唔否認我好魯莽,但係對於呢件事我好有信心,阿恆一定唔會對我地既性命造成威脅。你地唔係因為覺得亂殺人好殘忍所以先脫隊架咩?你睇吓你而家做緊咩?」我一邊開車一邊講。

「一日唔變,唔代表一世都唔會變。被感染咗就係被感染咗,佢既存在,本身就係一種危險。」晞儀既語氣聽落開始軟化,不過高舉既左手依然冇放低。

「既然你唔放心,我地就綁住阿恆對手,等佢無力反抗。反正行屍唔會咬佢,佢會好安全,手臂上面既傷口應該只係意外,等你地覺得阿恆唔再危險,先至鬆綁?阿恆你覺得點?」

「Don哥你既所有計畫我都會同意。」

「晞儀你覺得點?」

晞儀冇回話,將軍刀收番起,喺後座坐番低。泳茹即刻扶起阿恆,幫佢清理傷口。

霎時間,車廂內再冇任何人出聲,而我亦都專心揸車。
打開天窗,透透風。
望住車外不斷奔跑既行屍,我既神經不自覺地緊繃起來。
直到初日漸露,我既警戒心先開始放鬆。

【獅子山隧道】

我將貨VAN停低,望向後座,家明抱胸低頭沉睡,泳茹同阿恆亦肩並肩緊靠著彼此沉沉睡去,阿文就坐喺一個我望唔到既位置。

我攝手攝腳地落車,望住深不見底既獅子山隧道。

「你諗住點過去?」晞儀唔知幾時爬咗上車頂,望住我身旁由隧道延伸出黎既車龍。

隨道入面,一定好危險。而且咁多車,萬一跑起上黎太多障礙。

「你覺得企喺車頂上面,跳唔跳到上去?」我指住隧道口旁邊既高地。

晞儀順住我既手指,望過去。
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

你唔係咁諗咩
女主角成日打人
lm
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

你唔係咁諗咩

我睇錯左做 「亂咁咬 咬中jer
亂咁咬咬中左jei

你咁醒我都唔知點寫落去

你唔係咁諗咩

就係
女主角成日打人

其實泳茹唔係女主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞