【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
尋晚返到屋企又冇文
朝早起身又冇文

仲要諗咩?
收番個正評先

佢出得一篇你點睇

我已經一邊上堂一邊打

走堂打啦
尋晚返到屋企又冇文
朝早起身又冇文

仲要諗咩?
收番個正評先

佢出得一篇你點睇

我已經一邊上堂一邊打

我一邊化妝一邊睇
冇啦,得一篇,今日上堂冇嘢睇啦
尋晚返到屋企又冇文
朝早起身又冇文

仲要諗咩?
收番個正評先

佢出得一篇你點睇

我已經一邊上堂一邊打

我一邊化妝一邊睇
冇啦,得一篇,今日上堂冇嘢睇啦

絲打
會唔會寫到好似walking dead 咁 不停loop
會唔會寫到好似walking dead 咁 不停loop

唔會 其實就完
快啲出文
好似毒癮咁
快啲出文
好似毒癮咁

絲打專心上堂
我睇吓等陣出唔出到多一篇
快啲出文
好似毒癮咁

絲打專心上堂

學都放埋啦
快啲出文
好似毒癮咁

絲打專心上堂

學都放埋啦

同埋仲有幾多會完?
快啲出文
好似毒癮咁

絲打專心上堂

學都放埋啦

同埋仲有幾多會完?

咁早放學既
而家出到49
我諗60左右啦
快既話可能55
快啲出文
好似毒癮咁

絲打專心上堂

學都放埋啦

同埋仲有幾多會完?

咁早放學既
而家出到49
我諗60左右啦
快既話可能55

上得兩粒鐘
本身想走堂,但見今日冇嘢做就返去聽下咋
俾你寫到60左右啦,唔好咁快完,因為好好睇
不過都要出文
完咗而個仲會唔會寫而啲題材?
等樓主完咗呢篇再開新文
live左

上得兩粒鐘
不過都要出文

等樓主完咗呢篇再開新文[/quote]

之後應該會寫一篇同天堂有關既殺手故
如果呢隻屍故反應好本身想出第二季
但反應好似一般哈哈

上得兩粒鐘
不過都要出文

等樓主完咗呢篇再開新文

之後應該會寫一篇同天堂有關既殺手故
如果呢隻屍故反應好本身想出第二季
但反應好似一般哈哈[/quote]

我反應熱烈喎
出啦 我一定唔會吝嗇我嘅正皮架
第2季
我隻文文豬啊
好心痛
第2季

第二季
唔好十五十六啦
一於殺手故同第二季一齊出
唔好十五十六啦

我驚我寫到暴斃
你地晚晚等到變長頸鹿
唔好十五十六啦

我驚我寫到暴斃
你地晚晚等到變長頸鹿

我支持
唔好十五十六啦

我驚我寫到暴斃
你地晚晚等到變長頸鹿

我支持

我支持+1
新手留名 一口氣追哂
追故都差啲追到暴斃
49-1.

「連把弓同啲槍都埋埋…會唔會太危險?」家明提出疑惑。

「等陣佢地問我地啲槍點黎同埋點解識用,咪仲麻煩。記住,我地五個係同一間公司既職員,阿恆係黎探我班既細佬,爆發當日我地全部都喺公司做緊野,之後睇到新聞同街外既狀況就唔敢出去,一路匿喺公司,直到收到佢地既message,okay?」我重新再講一次啱啱夾定既口供。

「但係我點睇都唔似喺寫字樓番工喎……」阿文指一指自己既一頭亂髮,滿面鬍渣。

「人不可以貌相嘛,喺間公司度屈咗四日,係人都會咁既樣啦。家明,晞儀,記得唔好透露自己既身分,我地要扮得有幾蠢得幾蠢,對方先唔會防範我地。避彈衣著喺t-shirt入面,然後出面再著雨褸,有冇問題?」大家齊心地搖搖頭。

將個窿埋好之後我地就動身出發。

行到最後一條樓梯,未行到落去已經見到樓梯口聚集咗幾隻行屍,好彩我地而家既位置仲未係佢地聞得到既範圍,好彩佢地唔識行樓梯。

「等陣我地動作唔好咁大,捉咗樓梯口嗰幾隻上黎先,喬一喬裝,方便啲。」我用氣音同佢地講。

每個人都聚精會神咁望住我,除咗阿文。

「阿文?你冇野吖嘛?」我用氣音問阿文。

阿文完全冇回應,反而眼金金咁望實樓梯下既行屍,開始抖大氣。

「阿文,你係咪抖唔到氣?黎,你跟住我既節奏呼吸,吸…呼…吸…呼……」泳茹都發現阿文唔多妥,開始發揮佢護士既本職。

阿文好似完全聽唔入耳咁,呼吸越黎越沉重,越黎越亂。

「唔好…唔好啊……」佢突然開始口噏噏。

「文哥,你做咩啊?」阿恆亦開始擔心起上黎。

樓梯下既行屍好似開始發現我地既存在,個鼻不斷嗦,逐漸發出低聲既咆哮。

「唔好…唔好…唔好啊!!!!!!!!」阿文突然放聲大嗌,大聲到泳茹忍唔住掩實耳仔。

阿文一邊嗌,一邊拎住把刀衝咗落去!!

此情此境,同當時見到發叔既時候一模一樣!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞