【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
留名
今日一次過追哂,好正
俾個正皮你,不過快啲出文
吊住條癮好辛苦嫁

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出
放工返嚟又睇哂啦
個正皮好似俾得太早
放工返嚟又睇哂啦
個正皮好似俾得太早

唔好咁啦~~
聽日打風我會努力加油!!
等我!
live左
放工返嚟又睇哂啦
個正皮好似俾得太早

唔好咁啦~~
聽日打風我會努力加油!!
等我!

加油加油!!!
聽日出多啲
今日一次過追哂,好正
吊住條癮好辛苦嫁

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出

型啊巴打
今日一次過追哂,好正
吊住條癮好辛苦嫁

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出

型啊巴打

其實係絲打 只係好鍾意睇喪屍題材嘅嘢
以為有人係臥底

本身都有諗過咁寫
本身係想寫 佢地之前冇收起啲繩 所以就有其他人喺獅子山隧道口爬咗上黎
然後就偷佢地啲野 偷襲佢地
但我之後放棄咗呢個念頭哈哈

最憎呢D環節
以為有人係臥底

本身都有諗過咁寫
本身係想寫 佢地之前冇收起啲繩 所以就有其他人喺獅子山隧道口爬咗上黎
然後就偷佢地啲野 偷襲佢地
但我之後放棄咗呢個念頭哈哈

最憎呢D環節

人性呀
樓主番左台灣讀書喇?

係啊今日開學

乜台灣要番學番到咁夜架

今日咁啱要傾野啫~
如果我好彩聽日個教授肯收我 就會變星期二三上到九點十點

咁應該開心定唔開心
樓主番左台灣讀書喇?

係啊今日開學

乜台灣要番學番到咁夜架

今日咁啱要傾野啫~
如果我好彩聽日個教授肯收我 就會變星期二三上到九點十點

咁應該開心定唔開心

我都唔知
不過佢收咗我啦
好彩今日打風 今晚唔洗上堂~
今日一次過追哂,好正
吊住條癮好辛苦嫁

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出

型啊巴打

絲打
巴打加油
上緊堂發現左你個po
睇到太投入比professor屌
巴打加油
上緊堂發現左你個po
睇到太投入比professor屌

專心上堂專心上堂
今日一次過追哂,好正
吊住條癮好辛苦嫁

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出

型啊巴打

絲打

文啊
沒收你個正皮
有故未
今日一次過追哂,好正
吊住條癮好辛苦嫁

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出

型啊巴打

絲打

文啊
沒收你個正皮

冇得沒收
有故未

啱啱上緊堂
而家食飯先
再晏少少少少少少少少少少少少

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出

型啊巴打

絲打

文啊
沒收你個正皮

冇得沒收

悶咗成個晏就

五萬幾字你一日追哂
我一日出唔到五萬字

我返學睇到放學就睇完
好睇過完全冇聽過書
咁仲唔快D出

型啊巴打

絲打

文啊
沒收你個正皮

冇得沒收

悶咗成個晏就

48.

為求天黑前抵達目的地,我地確定完泳茹既狀況之後,就決定動身出發。

全程泳茹都挽實我隻手唔放,而行前面既晞儀都一樣挽實家明隻手,家明亦時不時搭住晞儀膊頭,我而家先知,原來佢地兩個係一對。果然郎才女貌,天生一對。

我摸一摸心口前既吊墜,
Anna,等我搞掂香港啲野就去搵你,等我。

「泳茹,你係咪仲好唔舒服?不如我地抖吓?」我見泳茹越挨越埋,應該係好攰。

「冇野啊…我冇事…繼續行啦。」泳茹將我捉得更實。

其實咁行法我都好攰,背囊已經夠重,仲要承受多一個人既重量,行到身水身汗。

「泳茹,我扶你!」阿恆突然一個箭步上前,拎起泳茹即手搭住自己膊頭,然後向我單一單眼。

又行咗一個鐘頭左右,我地終於行到山邊,剩翻大概900米左右既下坡,放眼望去,係已成廢墟既沙田。

最靠近我地既沙田賽馬會游泳池反而顯得格格不入,同周圍既建築、街道形成強烈既對比。

周圍既建築唔係貼哂封條,就係玻璃爛哂,衫褲鞋襪四散既境象,而街道上更加係塞滿汽車,遍地行屍。

唯獨沙田賽馬會游泳池不但睇落光鮮亮麗,而且四周更停有多架巴士,好似為咗防止行屍攻佔而提早築好圍牆一樣。

入面究竟有啲咩人,可以咁犀利識得對坑行屍,仲要手腳咁快。

「Don!好似好正咁喎,好煙架!我好似聞到陣飯味添啊!」阿文對住空氣係咁嗦。

「Don…泳池應該有水架可?我好想沖涼啊…」泳茹一臉虛弱咁望住我。

每個人都對眼前呢幅景象有唔同既諗法,而我既唯一一個諗法係,
入咗去,究竟出唔出得番黎?

「家明、阿文、阿恆,我地喺度挖個窿,晞儀、泳茹,你地將四個背囊入面啲野全部倒哂出黎,然後將六個人一餐既份量放入一個背囊度,其他野我地全部埋落個窿度。」我將背囊除底,準備動工。
「吓?咁突然?」阿文o哂咀。

「係囉,我地唔係有同班人講我地有唔少物資架咩?」泳茹都唔係好明。

「咁過咗一日,實會少咁啲架啦,何況我地仲多咗兩個人,做戲要做全套既,如果我地咩都帶哂過去,萬一佢地唔係好人,咁就大鑊。」

之後我地就開始動工,挖挖吓窿,我突然醒起一樣野,於是就以最快既速度喺則邊起咗個火堆,然後拎住把軍刀,喺火上面燒。

「阿Don你做咩無啦啦透火?」家明發現咗我既動作。

「阿恆你企起身,行埋黎。」我雙眼依然望住火堆,阿恆喔咗一聲就行咗埋黎。

「忍住啊。」我左手搭住佢膊頭。

「吓?」阿恆都未搞清楚我想做咩,就俾我一刀辣咗落佢個傷口,初癒既傷口一瞬間由鮮明既牙印,變為一團焦肉。

我相信俾任何人見到個牙印,阿恆邊度都唔洗去。

「啊!!!!!!!」阿恆既慘叫聲貫徹整個山嶺。

「Don啊!你洗唔洗咁狼死啊!!」阿文同泳茹好心急咁去睇阿恆個傷口。

「係咪好痛?」搞到我都有啲唔好意思。

「好……好型啊…!」阿恆只係嗌咗一聲,跟住就開始欣賞自己個傷口。
新人晏晝開始追文終於追上live
唔捨得篇文咁快完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞