【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike

臨訓前!
仲忙緊

臨訓前!
仲忙緊

咁你快啲去瞓就即係我有文睇
54.

「Don哥,件避彈衣點算?」阿恆拎住三件避彈衣問我。

頭先冇留意,原來佢地俾我地既乾淨衫,全部都係救生員服,背心短褲,根本冇可能喺入面著避彈衣。

更衣室入面的確有好多儲物櫃,但係我地身上一個銀仔都冇。就算真係有銀仔,如果俾呢度啲人發現其中一格鎖起咗,一定會起疑。

「放入廁格啲水箱度啦,之後再番黎拎。」好彩呢度既更衣室係浴廁相連。

我用力挺起胸膛,喺阿恆同阿文既攙扶下步出更衣室。

一行出去就見到泳茹同晞儀坐喺長凳上面,各自眈天望地,望落非常生外。
佢地一樣都係著救生員服,睇黎晞儀都將件避彈衣收埋咗。

「Don,你……」泳茹一見到我俾人扶住,即刻好激動,但係晞儀及時伸手捉住佢,阻止佢繼續講野。

原來我既虛弱咁明顯。

我鬆開搭喺阿恆同阿文膊頭上面既手,改為插落褲袋。

「沖完啦?舒服嗎?」時間啱啱好,滿面笑容既皓榮再次出現,好似等咗我地好耐咁。

「舒服舒服!我地好多日冇沖涼啦!」阿文帶頭回應,身旁既我努力擠出笑容。

「阿Don,你冇乜野丫嘛?標哂冷汗咁喎。」皓榮既視線穿過面前既五個人,集中喺我身上。

「冇事冇事,啱啱啲水較得太熱啫,坐吓就冇事。」我大聲回話,試圖令自己聽落好有精神。

「咁啱啦!救生員休息室嗰邊有冷氣,可以吹吓,我帶你地過去啦。」皓榮講完之後,一個身材姣好既嬌小女子從觀眾席走來。

皓榮聽到女子既腳步聲,即刻另轉身向女子彎腰,微微鞠咗個躬。

「呢位係娜姐,龍哥既老婆。兩位女士就勞煩娜姐帶去家庭更衣室嗰邊,等陣會有人黎帶你地去見醫生,我地行啦。」皓榮講完,就帶我地四個男人行向相反方向。

個娜姐睇落應該三十出頭,紅唇鳳眼,胸前宏偉,水蛇腰下係一雙勻稱既美腿。

皓榮介紹佢既時候,佢揚起一個非常可愛、稚氣既笑容,令我差啲唔記得佢由觀眾席行落黎既時候神情有幾冷酷。

「你地兩兄弟感情真係好。」皓榮突然出聲打斷咗我既思緒,佢留意到阿恆一路上都捉實我手臂。

「係啊,我地兩兄弟細細個就相依為命,加上我細佬好怕生,所以係黐身啲架啦。」我講完之後阿恆好配合咁做咗個鬼臉。

其實阿恆靠我咁近係為咗俾我挨住借力,我真係好暈。

究竟發生咩事,點解我會又嘔又有幻覺,又暈又冇力?

唔通真係中暑?

【救生員休息室】

一打開門,就feel到陣陣冷氣從房中湧出,非常涼爽。

「係呢,你地啲電邊度黎架?我地琴日離開九龍既時候已經停哂電架啦喎。」我裝出一副疑惑既樣子。

「係咩?沙田呢邊一路都冇事,如果你地隨要差電既就自便啦!我而家去帶頭先比較高嗰個女仔去見醫生先,等陣到你地,佢叫晞儀阿可?」

冇理由格……琴晚天未光我明明見到獅子山隧道入面啲燈冇著,冇理由沙田有電,隧道入面冇咁奇怪。

「唔好意思!我可唔可以同晞儀一齊去?」企喺門邊既家明出聲。

「點解呢?」皓榮反問。

「呃…我同晞儀…」家明一臉有口難言。

「佢地兩個一pair架。」見家明口疾疾,我就幫佢答。

「喔喔喔!明既明既,熱戀中既情侶係黐纏啲既,咁你跟我行啦!你地三個喺度休息吓先。」

皓榮講完,就栓埋門,帶住家明離開咗呢度。
呢篇好似寫得麻麻
聽日會再加油

臨訓前!
仲忙緊

早抖

臨訓前!
仲忙緊

早抖

早抖巴打,等你聽日
美人出浴呢
加甜加甜
梗係出事啦屌 成日搽啲喪屍汁汁上身
家明最後係咪會比人/屍食左

你想唔想

你想唔想

唔好呀 家明好似果d乖乖仔咁
食左泳茹就差唔多
lm

你想唔想

食左泳茹就差唔多

因為偷食靚女阿嫂,俾人掉出去餵屍

你想唔想

食左泳茹就差唔多

岩架啦 岩架啦 食左佢條臭8婆就岩架啦
幾時有文

Hello老豆

啊女我性唔性感
幾時有文

Hello老豆

啊女我性唔性感

好正好性感呀老豆
留名 對一次睇已經係16章到 仲以為會爛尾冇得睇

but我自己幾中意泳茹 感覺幾真實
留名

其實呢隻故我舊年暑假就開始寫
嗰陣post係舊登冇乜人睇
開始覺得呢隻故其實冇咩意思 唔係咁好睇 個人又好頹
所以寫到16就冇寫落去

到今年暑假又無啦啦有諗法
就決定寫完佢
希望我地可以一齊迎接一個唔爛既尾

所以寫到16就冇寫落去

就決定寫完佢

我覺得好好睇喎
不過如果快D就更好

所以寫到16就冇寫落去

就決定寫完佢

我覺得好好睇喎
不過如果快D就更好

可能個陣舊登冇乜人 所以要成日自推
不過我覺得依個喪屍故劇情幾好幾特別
不過係長篇故多d篇幅都好 起碼可以寫得清楚d 都等左一個暑假 唔怕再等耐d先埋到尾
好睇
btw快d出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞