【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
定係我應該好似其他故咁
一篇千幾字分做一日好幾次咁出?

一日出幾篇千幾字啦下話
定係我應該好似其他故咁
一篇千幾字分做一日好幾次咁出?

依家咁樣我覺得無問題
你肯上水覆人已經算係咁
push
其實個故同普通屍故好與別不同
好正
Btw 啲正負評係咪冇郁過
樓主係點做到keep住有新讀者睇 但係正負評唔郁
留名
madam 鍾意主角😂

識咗一日咋喎
其實個故同普通屍故好與別不同
好正

多謝多謝~~
喜歡就順手留個正皮~
得閒幫手推個post
Btw 啲正負評係咪冇郁過
樓主係點做到keep住有新讀者睇 但係正負評唔郁

減左負皮有90個喇
算係咁
madam 鍾意主角😂

識咗一日咋喎

男人用腦諗野嫁咩
追到live
推一推
今晚都會準時出
推一推
今晚都會準時出

即係幾點
推一推
今晚都會準時出

即係幾點

10點

打文打到手都爆埋
各位巴絲俾面留個言留個正皮丫
推一推
今晚都會準時出

即係幾點

10點
7:15!!
推推先
8:48!
21:20
42.

「綁實未啊?我拉你上黎啦!」我chok一chok條繩。

「唔洗住,等我自己試吓先。」阿恆捉住條繩躍躍欲試。

阿恆雙手捉住跳繩,用力向上一跳,凌空用雙腳夾住繩既下端,然後再重覆動作,冇幾耐,就停咗落黎。

「恆仔,攰啊?」阿文笑笑口咁問。

阿恆捉實條繩一邊喘氣一邊點頭。

「阿恆,你試吓將兩隻手分開,上下放,各自用條繩圈住掌心一圈,然後先再跳。記得用鞋底夾實條繩。」我見阿恆對手紅哂,就教佢逐步逐步爬上黎。

阿恆上到黎之後,同我high咗個five。其實新手黎講,阿恆都爬得算快。

「泳茹,你好似阿恆咁綁住自己啦,我地拉你上黎。」而家有我同阿恆喺上面,泳茹又咁輕,拉佢上黎應該輕而易舉。

「我…我都想試吓……」泳茹好似阿恆咁捉住條繩。

好,就試吓啦。

點知泳茹跳極都仰喺車頂,於是阿文就一手將佢抱起,等佢可以踩到上個坡度。

泳茹好用力咁拉實條繩,想借令撐自己向上,但係奈何雙腳冇乜力,唔夠力支撐。

「泳茹,我下次再教你啦。你而家好似阿恆頭先咁,將條繩圈喺手掌度,雙腳撐住度牆,我地拉你上黎。記得撐住啊,如果唔係你就成個人痴住度牆拖住上黎架啦。」我見泳茹對手俾條繩磨到出哂血,實在唔忍心要佢繼續爬。

好快,我地就拉咗泳茹上黎。

「女仔黎講,捉得實就好叻架啦。」見泳茹扁哂嘴,我即刻摸一摸佢個頭。

「阿文,到你啦。」我將條繩掟番落去。

阿文聽到之後跑去貨van前面,將佢頭先寫咗好耐既紙,癡喺車頭,然後錫咗部車上一𠻪,再拎起部電話同部車影咗張自拍。

我記得張紙上面係寫住:

【張立文老婆-LM1199】
【有朝一日一定番黎帶你走】
【載住老豆老母四圍遊】
【風流快活唔洗愁】

喺我同阿恆既協助之下,家明同阿文好快就上咗黎。

研究咗陣地圖之後,我地就準備出發,由於冇人行過獅子山隧道上面,所以冇人知道會行幾耐,不過隧道上面既郊野公園有開發過,所以有唔少山路,應該都幾易行。

出發之後,阿文仲不斷回頭望,好似好唔捨得架貨VAN。

「硬係覺得唔會再見返老婆仔咁。」阿文垂頭喪氣咁講。

「等冇事之後,同你出過架啦。」我安慰阿文。

「講就易囉,有感情架!」

我地行咗半個鐘左右,大家既速度就開始變得緩慢,我、家明同晞儀平時有操開就當然冇問題啦,但係泳茹同阿文平時就冇乜運動既,阿恆又有傷在身,加上太陽越黎越猛,睇黎係時候休息一陣。

「我地喺度停低休息吓先啦。」帶頭既我停下腳步。

「行咗半個鐘咋喎。」紀律步隊出身既家明自然希望盡快完成任務再休息。

「抖吓先啦,大家成朝都冇食過野,個太陽又咁大,好易中暑。」我帶大家去到陰涼既樹下休息。

「抖吓先啦。」晞儀同意我既講法,拉住家明一齊坐低。

阿恆突然拎住條索帶行埋晞儀度。

「唔記得俾你綁番添。」阿恆踎喺晞儀面前,雙手合十。

晞儀諗都唔諗就拎起條索帶,一手掉落山崖。

「唔洗啦,有人拍哂心口咁保證會睇實你。」

阿恆即刻望一望我,我手心朝天,聳一聳肩,扮咩都唔知。

另一邊箱,泳茹將一罐罐既午餐肉同方包拎出黎俾大家食。

「哎呀,我地冇拎罐頭刀。」泳茹面對密封既罐頭不知所措。

「睇野啦。」我講完就抆出腰間既軍刀,連續插咗罐頭既邊緣既下直到有好幾個窿,然後再用刀柄一野鋤落個蓋度,個蓋自然就會向下甩,三個罐頭就咁打開咗。

一樣係午餐肉,琴晚既餐蛋麵係一種救贖,係一種搵到棲身之所既安撫;今日既餐肉包係一種需求,係苟且偷生後緊接著前途未卜既慌亂。
第一

想女主角快啲bye 好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞