【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
超級好睇!
準備開2啦
我黎出文啦!!!

今晚唔知出唔出到!而家出咗先!

希望今晚見到十幾廿個comment
60.

聚餐既場地,就係BB池。

行去BB池既路上,我地經過咗副池、訓練池同習泳池,就好似皓榮講既咁,呢幾個池都同主池一樣用浮板起咗好多間隔,不過同主池唔一樣既係,呢幾個池既間隔入面都凌亂不堪,不但衣物同睡袋都污糟邋遢、隨處亂放,仲有好多食物殘渣,空罐頭、薯片袋比比皆是,喺池邊既角落甚至連大小便都有,同朝早見到主池潔淨整齊既模樣完全係兩回事。

「好似有陣臭味咁既。」阿文用中指同食指插落自己鼻哥窿。

因為一路上燈光昏暗,如果冇特別留意,同埋唔習慣喺黑夜中睇野既話,其實會比較難發現泳池中既異樣,難怪阿文淨係聞到異味,但唔知異味從何而來。

「呢度既排污系統比較差,繼續向前行就聞唔到架啦。」皓榮擘大眼講大話,邊講邊將我地既路線押後,離池邊更遠一啲。

未行到BB池,就已經可以見到喺嗰邊昇起既好幾團雄雄烈火,每一團營火都由7、8個人圍住,有男有女。

我一路行一路暗自發力,測試吓全身既肌肉係咪已經回復正常狀態。

皓榮將我地引至最中心既營火,營火旁邊已經坐咗四個人——四個陌生既女人。

「坐啦,龍哥特意吩咐我要安排你地坐主爐。」皓榮望實我地坐低之後,就行開咗。

「嗨,我叫Amy。」「我係Bonnie。」「我叫阿Cat啊。」「叫我Dora吖。」

四個女人目測都係廿歲出頭,應該仲係大學生,佢地本來就係梅花間竹咁一坐,每個人中間都有一個空位,好似特登留俾我地咁。佢地一見我地坐低,就好主動咁打招呼,但打完招呼之後又回復沉默,死氣沉沉。

我圍顧一周,幾乎每個營火既男女都係相間而坐,有啲男人甚至將手放喺身旁女子既大脾上面摸黎摸去,掃上掃落。

「不如我講個笑話俾大家聽啦! 好耐好耐之前呢…」阿文見氣氛有啲尷尬就諗住講個笑話俾大家聽吓。

啪啪啪啪啪啪啪啪啪啪!

此時,我地既耳邊傳黎陣陣既掌聲。

除咗我地四個之外,每個人都企起身拍手拍得好用力。

「多謝多謝,但係…我未開始講喎…」阿文摸一摸頭,好唔好意思咁講。

啪啪啪啪啪啪啪啪啪啪!
掌聲持續,甚至有越黎越熱烈既趨勢。

我企起身,想睇清楚啲人究竟因為咩而拍手。

一男一女拖住手從遠方走來,唔洗問都知係郭江龍同娜姐。

直到佢地兩個行到埋黎我地身邊,郭江龍將右手舉起,掌聲先停低。

「大家晚安。」郭江龍將雙手擺緊身後,睇起黎非常莊嚴。

「龍哥晚安!」全場三四十個人一齊高聲回答,全面十分壯觀。

但同時亦都好寒…真係好似邪教咁款…我毛管都棟起哂…

「日出而作,日入而息,係人類自古而來既生存之道,既然日頭已經辛勤工作,夜晚就應該好好玩樂!今晚既party有啲唔同,我地又有新伙伴既加入!佢地由九龍長途跋涉黎到呢度,全憑六個人既能力,大家俾啲掌聲佢地!」郭江龍帶頭鼓掌。

我循例點點頭,示意感謝。

「為咗慶祝新伙伴既加入,我地特意準備咗豐盛既菜色,美酒佳餚。人黎!上菜!」郭江龍一聲令下,一行十幾個人從小食亭走出黎,手上面端住一盤又一盤熱氣騰騰既食物。

郭江龍一句接住一句向在場既所有人介紹每一道餐點,但係我一句都聽唔入耳,因為我既心思完全唔喺啲食物上面。

「娜姐,點解仲未見泳茹同晞儀既?」我靠近一路喺側邊注視住郭江龍既娜姐,用淨係得我地兩個聽到既音量問。

「泳茹喺更衣室度訓緊教,晞儀好似話想周圍行吓。」娜姐笑全咁答我。

邊有可能啊?
你地邊有可能俾晞儀自己一個人喺呢度行?

「我想去望吓泳茹,失陪先。」

「咪住,泳茹頭先話佢想訓教,唔想有人打擾。」娜姐伸手攔住我,佢既動作引起咗幾個肌肉男既注意,佢地即刻圍埋我地身邊。

呢個時候,郭江龍手上拎住兩隻杯,轉身望住我。

身後既阿恆、阿文同家明每人手上都有一隻杯。

應該話,在場既每個人手上都有一隻杯。

「侯生,飲過呢杯酒,我地就係自己人啦,歡迎你地既加入。」郭江龍將其中一杯酒遞俾我,然後將自己手上既酒一飲而盡。

飲,
定唔飲?
期待200正評!
開定2啦 可以拿拿聲捕住新文
唔飲
十幾廿個comment
今晚唔好走數阿
追到live啦
我黎出文啦!!!

今晚唔知出唔出到!而家出咗先!

希望今晚見到十幾廿個comment

比你啦
加油&push
飲,扮飲

都係相間而坐,有啲男人甚至將手放喺身旁女子既大脾上面摸黎摸去,掃上掃落。
飲佢老母
一野將隻杯隊落娜姐隻死人眼度
再用勁力將隻杯打入佢個頭顱入面
如果有槍,一槍一件全部爆頭好似john will咁

wick

啱啱練完波
等陣番到宿舍沖完涼就開始寫
今晚會出完先訓
唔飲
扮唔小心打灑左
啱啱練完波
等陣番到宿舍沖完涼就開始寫
今晚會出完先訓

我就睇你幾點瞓
快啲啦
係咪比人姦緊啦
快啲啦
係咪比人姦緊啦

Mola Mola
上一上水督促一下樓主先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞