【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
49-2.

「阿文你做咩啊!!」我一個箭步跟落去。

阿文目前既狀況完全符合武俠小說裡面成日講既殺紅了眼,佢一邊大嗌一邊係咁插啲行屍個頭,見一隻插一隻,短短十幾秒就殺咗好幾隻行屍,奈何佢實在嗌得太大聲,附近既行屍俾佢吸引哂過黎。

「上返去啦阿文!」我跑去阿文身後,幫佢處理背後既行屍。

「我要救發叔…我要救發叔…」阿文好似聽唔到我講野咁,一直喃喃自語。

「啊!!!!!!!」泳茹既尖叫聲從樓梯上傳來,原來兩隻行屍趁我唔為意走咗上去,不過家明同晞儀三兩吓手勢就搞掂咗佢地。

我望住不斷逼近既行屍同滿面鮮血既阿文,突然一陣火氣湧上心頭。

碰—

我一拳打咗落阿文塊面度。

「同我上返去!」我特意放低聲線,希望阿文感受到呢個係命令,唔係要求。

阿文望一望我,好似咩都冇發生咁,另番轉頭繼續殺屍,繼續大嗌。

我真係忍唔住。

一手捉住阿文衫領,將佢成個人轉過黎,右手揮拳打向佢既左面。

一縷血絲從佢嘴角流出。

「唔好打啊!」阿恆唔知幾時從樓梯上跑咗落黎,從後環抱住我,想阻止我繼續打阿文。

「發叔…?」阿文呆呆咁望住我。

我一用力就鬆開咗阿恆既束縛,左手揮拳打埋阿文左邊面。

「走啦文哥!!走啊!!!」阿恆用盡全身力氣攬實我成個人。

阿文突然雙手舉起把刀,望實我係咁講對唔住。

「呀!!!!!!!!!!」阿文發出絕望、嘶啞既吶喊,一刀向我個頭揮落黎。

唔通阿文……
當咗我係發叔?

「啊……」阿文接連發出低聲既哀號,掩實下體。喺佢將把刀插落我個頭之前,我已經狠狠咁踢咗〝小文〞一腳。

趁阿文唔為意,我一拳打落佢太陽穴,咁就暈咗。

「拖佢上去。」我望住眼前不斷前進既行屍,同身後既阿恆講。

行屍一隻一隻咁向我逼近,一刀一隻,我將死咗既行屍全部堆哂喺樓梯口。

「小心左邊。」晞儀把聲突然喺左耳傳來,佢唔知幾時行咗落黎,企喺我身後,背脊對背脊。

我向左邊揮刀,割下一隻矮小行屍既頭顱,晞儀向右邊舉刀,一躍插入行屍既太陽穴。

見殺得七七八八,我地就爬過樓梯口既〝屍山〞,拖住兩條行屍既屍體,行返上樓梯頂。

「晞儀,你有冇受傷啊?有冇整親啊?」一上到去,家明即刻好緊張咁拉住晞儀左check右check。

「…Don…」泳茹輕輕拉一拉我既衫袖,見我殺氣騰騰咁睥咗佢一眼,就識相地縮手。

雖然出現咗啲小插曲,但係原定既計畫照樣可以進行。

有咗之前既經驗就更加順手,我將行屍既屍體劏開,泳茹即刻行埋黎一齊將內臟攬碎,然後抹落自己個身度,晞儀同家明亦都一邊作嘔一邊將另一條屍劏開。

一路企喺則邊發呆既阿恆,突然喺背囊度拎出一枝水,望住坐喺地下不斷震既阿文。

「唔好……唔好……唔好……」阿文不斷震,不斷自言自語。

阿恆突然轉身望住我,將佢手上面一直緊緊握住既野交俾我。

「不如…餵文哥食我啲藥?」原來阿恆一路拎喺手上既係藥樽。

我拎起黎一睇,SSRIs?

「呢隻藥可以緩和壓力、鎮靜神經。」

呢隻藥,我記得……

阿恆好似察覺到我發現咗啲野。

「Don哥,我……我以前…有過抑鬱症。」
新手留名 一口氣追哂
追故都差啲追到暴斃

小心身子啊巴打
每一路都引人睇落去
你係得嘅

巴打好似個個comment都打錯字

有時會快到佢唔比我留言
話太快
係血Ching!!
唔會咁快完
係血Ching!!

冇啲咁既事!
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊

出完啦
等聽朝
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊

出完啦
等聽朝

聽日有早堂
上堂冇嘢睇就沒收正皮
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊

出完啦
等聽朝

聽日有早堂
上堂冇嘢睇就沒收正皮

我未訓醒
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊

出完啦
等聽朝

聽日有早堂
上堂冇嘢睇就沒收正皮

我未訓醒

起身
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊

出完啦
等聽朝

聽日有早堂
上堂冇嘢睇就沒收正皮

我未訓醒

一係你而家起身出文
一係你晏少少出多啲
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊

出完啦
等聽朝

聽日有早堂
上堂冇嘢睇就沒收正皮

我未訓醒

一係你而家起身出文
一係你晏少少出多啲

我完全訓過龍
而家先扎醒
今晚仲出唔出?
我要文啊,我要睇啊

出完啦
等聽朝

聽日有早堂
上堂冇嘢睇就沒收正皮

我未訓醒

一係你而家起身出文
一係你晏少少出多啲

我完全訓過龍
而家先扎醒

因為你唔出文所以扎醒
努力中
推一推文先
努力中
推一推文先

輕輕一推
順便俾啲壓力你出文
淡淡一推
重重一推
推呀

開緊工!!
夜晚出!

開緊工!!
夜晚出!

咁你今晚出多啲
文啊

開緊工!!
夜晚出!

樓主好靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞