【喪屍】《末日東方之珠--- 淪陷香港後花園》

1001 回覆
222 Like 11 Dislike
文呢

上面囉

我睇唔到 我要新嘅
文呢
53.

啲水,係熱既。

明明琴晚已經停咗電,點解仲會有熱水?

我任由熱水沖向我既身體,低頭望住不斷流向排水口既污水、血水,眼前突然出現大量密集細小既點點。

唔通中暑?

我用力瞇埋眼,用力搖一搖頭,以為再次睜開眼啲點點就會消失,點知無論我搖幾次頭,眨幾次眼,啲點點都仲喺度,仲越黎越多,越黎越密。

撐住牆既雙臂支撐住我成個人既體重,我瞪大雙眼望住地下,感覺到奔騰既血液不斷向眼球衝,啲點點越睇越似一個又一個人頭頭頂,洗刷過我身上既污跡同血跡而成既污水、血水沖過一個又一個既人頭,眼前既境像有如血流成河。

漸漸,一個又一個既人頭開始尖叫,尖叫又逐漸變成慘叫,遍地哀號,聽到我好不安,仲開始耳鳴。

我雙手用力掩實耳仔,但係我掩得越大力,啲叫聲就越大聲。

好嘈……好痛苦……

「……D…Don…on…做咩……」斷續既話語傳入耳窩。

我踎喺地下,想聽得更清楚,但係啲尖叫聲真係太嘈,我咩都聽唔到啦……

我沖沖吓涼,突然聽到啲撞擊聲,然後就聽到你係咁尖叫,我同阿文阿恆即刻衝出黎,跑去你嗰格出面,我地不停咁拍門同嗌你,你都唔理我地。然後我地聽到一聲好大聲既撞擊聲,阿恆趴喺地下望入去,發現你成個人訓咗喺地下。佢地兩個都好緊張,終於我就一腳踢開道門。

全程你不斷喺度嗌,不斷尖叫,尖叫完就變哀號,對手一時㩒住對耳,一時係咁打自己個頭,直到你暈咗為止。

我地知你唔信呢度啲人,所以冇將你抬出去見呢度既醫生。

你真係冇野丫嘛,Don?

「我冇事…」我再次睜開眼既時候,發現自己訓喺更衣室既長凳上面,三個男人圍住我。

「不如即刻去見一見個醫生啦,你塊面仲白過泳茹啊。」阿文用隻手摸住我額頭。

我坐起身,推開阿文隻手。

「都話冇野咯,行開呃呃噁噁嘔……」我野都未講完,一股酸氣湧上喉頭,啡白參集既嘔吐物從我個口噴出。

佢地三個躲避不及,成腳都係。

「Sor…….」一擘大口,連前一晚既餐蛋麵都衝口而出。

「唯有沖多次啦,然後快啲出去,唔好要佢地兩個女仔等咁耐。」家明講完之後,就同阿文、阿恆一齊夾手夾腳將抬入淋浴間。

手軟腳軟既我完全無力反抗。
幾個男人幫佢洗丁丁
53.

啲水,係熱既。

我任由熱水沖向我既身體,低頭望住不斷流向排水口既污水、血水,眼前突然出現大量密集細小既點點。

唔通中暑?

我用力瞇埋眼,用力搖一搖頭,以為再次睜開眼啲點點就會消失,點知無論我搖幾次頭,眨幾次眼,啲點點都仲喺度,仲越黎越多,越黎越密。

撐住牆既雙臂支撐住我成個人既體重,我瞪大雙眼望住地下,感覺到奔騰既血液不斷向眼球衝,啲點點越睇越似一個又一個人頭頭頂,洗刷過我身上既污跡同血跡而成既污水、血水沖過一個又一個既人頭,眼前既境像有如血流成河。

漸漸,一個又一個既人頭開始尖叫,尖叫又逐漸變成慘叫,遍地哀號,聽到我好不安,仲開始耳鳴。

好嘈……好痛苦……

我踎喺地下,想聽得更清楚,但係啲尖叫聲真係太嘈,我咩都聽唔到啦……

我沖沖吓涼,突然聽到啲撞擊聲,然後就聽到你係咁尖叫,我同阿文阿恆即刻衝出黎,跑去你嗰格出面,我地不停咁拍門同嗌你,你都唔理我地。然後我地聽到一聲好大聲既撞擊聲,阿恆趴喺地下望入去,發現你成個人訓咗喺地下。佢地兩個都好緊張,終於我就一腳踢開道門。

全程你不斷喺度嗌,不斷尖叫,尖叫完就變哀號,對手一時㩒住對耳,一時係咁打自己個頭,直到你暈咗為止。

「我冇事…」我再次睜開眼既時候,發現自己訓喺更衣室既長凳上面,三個男人圍住我。

「不如即刻去見一見個醫生啦,你塊面仲白過泳茹啊。」阿文用隻手摸住我額頭。

「都話冇野咯,行開呃呃噁噁嘔……」我野都未講完,一股酸氣湧上喉頭,啡白參集既嘔吐物從我個口噴出。

「唯有沖多次啦,然後快啲出去,唔好要佢地兩個女仔等咁耐。」家明講完之後,就同阿文、阿恆一齊夾手夾腳將抬入淋浴間。

啲對話有待改善,雖然大約明白係邊個講,但始終有啲亂
新手留名 追到live 成堂冇上過咁濟
之前睇過兩三篇香港喪屍嘅故 但得你呢個先吸引到我睇埋落去
樓主加油
53.

啲水,係熱既。

唔通中暑?

好嘈……好痛苦……

啲對話有待改善,雖然大約明白係邊個講,但始終有啲亂

啊啊啊!!!!
多謝提醒!
我唔記得咗轉顏色
新手留名 追到live 成堂冇上過咁濟
之前睇過兩三篇香港喪屍嘅故 但得你呢個先吸引到我睇埋落去
樓主加油

多謝你!
等陣到我要上堂
53.(之前唔記得轉色,出多次,不如巴打們睇多次?)

啲水,係熱既。

唔通中暑?

好嘈……好痛苦……

我沖沖吓涼,突然聽到啲撞擊聲,然後就聽到你係咁尖叫,我同阿文阿恆即刻衝出黎,跑去你嗰格出面,我地不停咁拍門同嗌你,你都唔理我地。然後我地聽到一聲好大聲既撞擊聲,阿恆趴喺地下望入去,發現你成個人訓咗喺地下。佢地兩個都好緊張,終於我忍唔住就一腳踢開道門。

「我冇事…」我再次睜開眼既時候,發現自己訓喺更衣室既長凳上面,三個男人一臉憂心咁圍住我,家明見我清醒返少少就同我講啱啱究竟發生咗啲咩事。

「唯有沖多次啦,然後快啲出去,唔好要佢地兩個女仔等咁耐。」家明講完之後,就同阿文、阿恆一齊夾手夾腳將我抬入淋浴間。

句黃色野 係咪家明講?
句黃色野 係咪家明講?

Yes
尋晚上唔到
冇得睇搞到好傷心

「6141276379,this is Doctor’s home number. 」

澳洲電話唔係咁格式㗎

利申澳洲JJ

可唔可以教我
我上網搵到既係咁既樣
但係又冇澳洲friend

61 2 9876 5432 = Sydney 電話 (你係差一個冧巴 only)
61 456 789 123 = 澳洲手提電話冧巴

「6141276379,this is Doctor’s home number. 」

澳洲電話唔係咁格式㗎

利申澳洲JJ

可唔可以教我
我上網搵到既係咁既樣
但係又冇澳洲friend

61 2 9876 5432 = Sydney 電話 (你係差一個冧巴 only)
61 456 789 123 = 澳洲手提電話冧巴

多謝巴打
我今日真係學咗好多野
幾時有文
幫阿文沖涼
幾時有文
幾時有文

Hello老豆

臨訓前!
仲忙緊
再推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞