[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (50)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
B
話哂都係公墓員
b
係時候失手被捕坐監
B
攻呀攻 快搶攻
用東方文匯定星島
關東方文匯星島咩事?
轉頭睇下邊份賣剩
咦反巴你咁活躍
就由反巴你開始先呢

不嬲有誠意
— B —

不,此刻根本不用躲開。
我心中現時想著的,就只有獨孤九劍最為重要的一個原理,「攻其不可不守」之處,那便是我最好的突破方法…

我直接繼續前衝,劍指他的咽喉…
與此同時,我忽見那唐門弟子手中運勁,直接往我一拋,在那瞬息之間,我能夠看到的只是一顆球…至於這顆球到底是何物,我根本未及反應,那個球便從半空「啪」的一聲展開,化成了一張網。
情急之際,我舉劍去擋,那個「網」便如同蛛絲一樣立馬纏到我手上,將我的手與冬雪都綁在了一起…
此網看來雖幼如絲線,但纏上了冬雪後的重量,卻像是綁上了千斤鐵塊…正在半空的我,頓時失重,輕功也沒法減緩我下墮的速度!

眼見自己快要撞上下方那些弟子的劍尖,我迅速地想著有何辦法逃出此困境之際,一個身影忽爾閃過,直接將我接著。
而在這個「戰場」之上,我唯一的盟友,當然也就只有追命了。
---
本篇不設選項 聽日繼續
路叔剋星:網
每次出現路叔都會收皮
話說路叔仲係未能夠將鳩劍貫徹始終
回手擋乜鳩
直接心如止水射劍氣攬炒極限一換一先啱
再睇遠d冇受過正規訓練嘅僭建撚係關係時刻戰鬥意識好差
例如比人捉到唔識反手捉返人開北冥任人對自己郁手
生死互搏比拼緊意志力撐多陣就贏點知一痛就縮手贏變輸等等
可能係我哋蠢揀錯
路叔成日因為一D小事輸比人。
路叔剋星:網
每次出現路叔都會收皮
話說路叔仲係未能夠將鳩劍貫徹始終
回手擋乜鳩
直接心如止水射劍氣攬炒極限一換一先啱
再睇遠d冇受過正規訓練嘅僭建撚係關時刻戰鬥意識好差
例如比人捉到唔識反手捉返人開北冥任人對自己郁手
生死互搏比拼緊意志力撐多陣就贏點知一痛就縮手贏變輸等等
路叔成日因為一D小事輸比人。

路叔等於個普通人執到軍火
平時係街拎起支AK對準槍線扣板機就輕鬆突突哂d城管平民之類用得多有d心得
但一撞到d正規軍之類識避槍線搵掩體蛇形走位嘅敵人就算人地拎刀仔都會奶哂嘢
比人近身仲要即刻手震槍都揸唔穩冇諗過用槍扑人搏下果種
你勁中
尋晚用咗邊份報紙
其實係鳩估定有 hint
第一次中天羅地網槍就係企左係到 再之後中強化版果個好似有郁都中
血脈壓制
按李添命既思路藝術去估樓主思路

呢part唐門係有暗器 有人up得出破箭式/擋暗器就會有唔同結果
槍兵剋騎兵 暗器剋路仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞