路蘭新作 Oppenheimer 劇透討論區 (2)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
isquare 5點imax場坐最尾行近右面食野個女仔
我屌你老母

唔知自帶盒咩入去食, 半場開始食
食到索索聲, 想屌但我又隔幾個位, 唔方便開聲屌
激撚死, 又要再買過飛睇過
完全俾d索索聲影響晒睇戲個觀感
屌你老母
坐佢隔離啲人又忍到佢先最神奇
所以我覺得睇劇情片一定係屋企睇好,啲特技動作片戲院睇可以奄蓋下啲噪音
Atomic bomb 唔洗錢?
點解你地認到Gary Oldman?
我完全認唔到佢
由男主角一開始想毒老師最後臨崖勒馬
就知道佢往後注定走上受良心責備的路
佢老婆鬧得啱,自己作的孽即使令自己無力都要keep going
btw 真實條友真係風流成性
完全無睇人設就入場

原來四眼佬真係iron man
仲要專食人妻
成個炸雞佬咁
我都唔明, 我隔左3,4個都聽到d索索聲, 膠袋聲
中段聽證會套野要極專心睇同諗先明
佢就係咁食, 靜就唔咬或者放入口含撚住,
一講野就咬, 果種聲煩撚到
洗唔洗睇imax / 菲林版?
Casey affleck冇人講佢一出場我PTSD
IMAX版
我睇戲院版而家想睇多次IMAX
菲林好過IMAX
啲科學家唔同啲政客咁黑暗嘛
佢既感覺同係darkest hour勁似, 真係一聽聲就認到
都係肥底當權者既感覺
原價放搵鬼買
一開始介紹啲人嗰陣有啲悶
不過呢套戲勁在當開始認到啲人嘅時候
啲親切感會一下子升得好高
因為幾乎所有一二線嘅角色性格都好鮮明
跟住就會好投入咁睇
逐步升溫到第一個高潮 核爆
然後降溫再逐步升溫到第二個高潮 Iron Man俾人踢爆
然後咁就三個鐘啦
睇預告第一眼以為Jeremy irons
Btw 佢應該拎硬男配
其實我明白佢點解要搞oppenheimer
Oppenheimer都未必完全係一個好人
有3分1覺得你好犀利
利伸 起碼8成聽唔明, 英文listening真係好撚廢平時同同事傾非工作性質既閒計都差唔多有一半以上聽唔明所以想join都join唔到
完全唔明D人話悶係悶係邊度
睇英文冇字幕8成以上對白聽唔明
但基本上都係跟住個劇情走, 3個鐘完全冇睇過錶, 仲稍為嫌中後期描寫佢自責整左原子彈但害成咁多人既場口唔夠長唔夠深入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞