路蘭新作 Oppenheimer 劇透討論區 (2)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
呢啲叫神交
其實奧斯卡唔係咁藝術,呢套Nolan黎講算係最typical 奧斯卡會like嘅戲,佢之前啲戲比較偏向類型又相對冇咁focus 係演員表演,今次呢套傳記片奧斯卡好buy嘅
Ironman行出去對住記者即刻E起棚牙笑
其實個主角內心戲搞太多色水
又地球爆炸又望到啲人喊又爆光
個內疚太靠畫面音效show 出嚟
個演員反而無咩好演

相反RDJ啲戲冇咁多嘢加落去
大家淨係留意佢演技,個小氣性格出好多
Darkest Hour都拎到 呢套係有機
好多人都唔知RDJ提名過oscar最佳男主角
佢呢套真係做得好好 啲微表情好犀利
廿歲出頭嘅RDJ係做查理卓別靈
本身又出身自演藝世家,年少成名大好前途
如果唔係中間衰吸毒,唔會咁霉
Ironman救番佢嘅事業
咁Heath Ledger都攞過
Ironman之後有套The judge 演技幾好
咁Nolan成套劇本就係寫俾佢兩個發揮架嘛
總係覺得似睇返ironman同其他avengers鬧交
主角扯唔撚起 條女知咩料先搵本書刺激條仔
呢套戲除左要了解下歷史人物,根本全情唔駛用腦睇得好舒服

睇到某d留言真係笑死

相比起tenet, the prestige, memento 嗰咋要你每分每秒都留心睇嘅戲,今套已經好唔Nolan
最尾同愛因斯坦段對話個時間唔係喺rdj 岩岩開始叫oppen 去幫佢手咩? 點解咁快知道會有人攪佢? 我係咪miss 左d 野
我又係英國睇
反而我鍾意試爆前 搵唔同人幫手
都幾好睇
但唔係好明
點解愛因嬲爆爆咁走?
我睇果時都係咁諗
係咪造型黎
rdj話oppi只係想威上位做原子彈之父
殺完人就搶道德高地其實都錯唔哂
同你一樣感覺
最多比男主角,可能就因為係Noland 所以唔比
歌到似係回帶 對應返rdj 以為愛因斯場同奧本海默傾密計 叫佢小心rdj
但愛因斯坦唔理rdj 係因為 奧本海默 當初話原子當會毀滅地球的預言奧本認為實現咗
但唔係因為一個boom 造成 而係軍事競賽
個世界產生更多原子彈 最終可能會滅亡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞