奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
咁LeBron 反勝73wins 湧都證明咗啦
個陣都係得Irving K. Love 啫唔算好super team
curry都係抱團
有邊年自己一個carry全隊奪冠?
難分真與假,我已經唔敢笑
點解唔將個分水嶺定係4萬分?反正你都係9up
假新聞都可以討論5頁
18ki 走左成隊狀態勁差 後上入po 入埋finals
07 帶隊垃圾入finals
mj 有冇試過
其實呢兩個入硬,四冠王朝核心成員
反而Irving三姓家奴,未必入硬
其實歷史地位同影響力分清楚就得
唔好溝埋黎講
shaq當年打法都少有
一樣大影響力
當然佢個人數據都係頂級
有既,上年2022
2015 3巨屈騎士傷左2個主力
2017-2018唔使講,NBA史上最離譜打劫,四星宇宙勇夾硬屈走左LBJ 最巔峰2年
2022就真係佢證明自己實力一戰

兩圖總結冇左kd 既curry vs lebron
lbj 定位係渣巴張伯倫果d,
係好勁嘅籃球員,但動作肉酸,無人想學佢哋

curry 係jordan 個category
改變時代,影響整個籃球生態,
太有型,人人都想學佢哋打波
MJ好命在頭3冠都係2巨頭打1巨頭/2巨頭
尾3冠就係3巨頭打人地2巨頭
從來未試過FINAL好似LBJ咁黑仔
2007 1巨打3巨
2017 3巨打4巨
2018 1巨打4巨
咁你答左我問題未
講緊歷史地位係數據上既野 你就同人講睇多d 波
無KD
2017-2018 LBJ最PRIME根本贏撚硬 (2017贏左IRVING唔會走)
監生比CURRY屈撚走左最PRIME果年
不過CURRY 2022都算係正名之戰黎既

希望老野打多幾年
打得越耐 歷史地位就越低
鄧肯5冠 2萬幾分又歷史有冇地位
I only respect Lebron in cav
On9
下下睇數據唔睇波咪會好似你個柒頭咁囉
屌你有冇睇波
Ad喺塘鵝個時已經係第一大前啦傻尻
從來無聽過有人叫curry聯盟第一控
好心占撚唔好成日作故仔啦

不如你解釋下klay同green非名人堂球員啦
咁curry咪單核帶隊拎兩冠?

自己睇下占狗
組親隊都至少一個名人堂級數
LBJ式嘅坦克切點學?
早20年個個MK 學AI 打波
冇人學ONEAL
Irving近幾年先叫top喺咪得占撚先講得出

為左抬高吾皇
無限踩低隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞