奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
算啦大家對聯盟第一控嘅定義都唔同
我都廢事嗌

唔係要否定curry
不過打法上佢唔似控衛
所以先唔叫佢聯盟第一控

即係westbooks d rose 咁
打得幾勁都好
無人會叫佢哋聯盟第一控
有Lbj post
就會有Kobe

答定先
頭3 冠 Oneal 單春
後兩冠
就5巨 抱大腿

Love / 榮 / ad / 龍王之前帶隊差= 唔係巨

Gasol 帶隊差 但黎到湖立即變巨( 我都認同gasol 個兩冠功榮同Kobe 平分秋色)

拜林 係巨啦
奧當 巨
牙泰: 巨
Fisherman lok : 巨

打波果陣可能係
做節目加埋讀書依家已經唔同晒
講真兩個都4冠但James多你兩個fmvp已經可以唔使再討論落去
論個人數據James更加屌打curry
防守要計埋籃板啊
除咗速度會比人細打大或者補唔切位,對位返中鋒都係高水準
笑死, lbj 點解黑人憎真係有一部分因為有你d咁嘅fans, 比人話抱團講唔贏就開始踩d隊友,兩個狀元都比你踩到角色球員咁款你都有料
睇完 23 火 滅霸Jim 睇 先睇18 占啦
23 火打 成長咗既塞
好睇過18占打幼塞
唔理 反正當年冇playoff打就唔當巨頭
照佢呢個計法lbj 18年唔係巨頭
傾左十幾頁都無太監敢覆
冇playoff就唔係巨頭嘅話18年lbj係咪唔係巨頭係巨頭就一定carry到playoff架嘛係咪?死弱智
字母哥果年勁呀 墊傷左Irving
佢覺得呢三條友個頭唔夠巨
Wade個頭先夠巨
Tim Duncan咪佢嘅對手
其實點解叫curry一人一城 明明佢攞冠軍都有靠浪花兄弟 KD Green 其實係成個球隊高層教練搞得好先build up到隊宇宙勇

反而16 17 騎士真係差唔多係一人球隊
18年james 無po
你智商真係有問題
弱智都識上網
一個2003年開始打波
另一個就2009年開始打波+前期傷多過打
就咁比個人數據就緊係唔使再討論落去
一人一城 重點唔係一人 係一城

占士係 一人N城
Playoff debut triple double
06 ecf winner vs wizards
07 ecf vs detroit 尾段連攞25分加ot2 game winner
09 ecf vs magic hame winner
12 ecf vs boston game 6 road trip win or go home 45+15
13 ecf vs pacers hame winning layup
15 second round game winner game 4 vs bulls
16 finals vs gsw 4-3逆轉 game 7神block game 6 41+11
Game 5 41+16
18年一人帶cavs 入 finals
對raptors game 3 game winner
對pacers game 5 game winner
Ecf 對boston road trip game 7 35+15
就咁先
你match完我再數
記得mention多d curry game winner
18-19賽季啊柒頭有冇playoff啊
mj其實有啲吹水,睇返佢既打波黎到現代只能做替補
RAY ALLEN?
點計?如果無同LBJ 同隊,去其他隊可以攞到max deal, 應該都可以計巨頭。
講到無嘢好講連新秀過幾多年帶隊入Final都要拎出嚟J?TD笑而不語(97新秀,99fmvp)
佢有一場幾個加時,打左60分鐘
ching 知唔知咩係一人一城?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞