奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
駁到你有咩用已成goat
傻西hater 淨係可以係連登吠
無問題既 分清楚自己意見同主流意見就得
主流意見mj先係goat
補充多句,占迷請分清楚個人實力同個人地位。

個人實力:純睇球技身體質素
個人地位:綜合更多因素,包括占士最欠缺嘅運動員精神同尊重

論地位,占士憑佢騎士16個冠軍的確加唔少分數,但熱火果2冠同湖人bubble冠,連新仔都會串佢拎返隻real ring,你就知占士地位一定唔會高相反你可以睇吓高比
我都同意我覺得LBJ係第2

樓主你果個乜鳩source黎架
講真16-18係respect嘅,嗰1718勇真係隨時可以砌低dream team,你睇睇嗰陣火箭嗰d其實都打得好好架啦,但冇偈對面4巨頭,仲要全部巔峰,如果冇kd 17 18 2年lbj應該贏到17嘅。lbj嗰陣playoff都超癲表現
利申熱火時代好憎佢,但2015 final真係respect
不過2019佢又係度9 up

前者 為母隊帶嚟空間簽人
LBJ 就滿約 拍拍囉柚就走
佢份合約都唔細,只係留隊唔長,無超級頂薪,有你估佢唔簽咩

講curry勁佢好多嗰d識唔識波,其實睇佢playoffs一直都係好撚屈機嘅狀態,07佢一個打爆活塞,除左2011 finals。
反而curry季後賽自爆都幾多次下,另外1718有kd真係唔計,痴線上季739再加個mvp其他隊唔洗打,仲要4巨頭全部巔峰,含金量最低
占士大哥沒有輸
你講漏樣重點
無curry 就無3分球年代
就係佢咩位咩時候都射到
聯盟先意識到3分既效率大於2分
對上一個改變聯盟已經係oneal
當然你可以話lbj 既012都叫改變聯盟
D足球教練船長都成日俾強隊挖角
之後贏既冠軍=0
好似唔係佢

樓主quote濕鳩content farm做料都冇人屌 笑死
駁唔到
唔覆
其實占士球場實力係值得尊重,但往往被佢嘅表現型人格、自大令人覺得佢無品無學識無器量,所以一講地位你唔會提起一個有實力而不值得尊重嘅人
ozil憑咩咁講
況且james只係踢過一屆wc好波
去到拜仁都收左皮啦
三條友降薪都係一個原因 計埋哈登今季都係

就係為左比隊波可以簽d好球員好幫手

母隊同唔係母隊又有咩分別?

LBJ點都叫行哂成份約

講到好偉大既MJ當年咪一樣扭過計

講大合約 MJ當年就簽3000萬一年果陣又叫咩?
講緊當打時期降薪組團呀
你拎d生涯晚期嘅球員嚟比做乜
佢係大陸仔同佢個論點啱唔啱有咩關係
人地降薪搵少左都俾人屌
真係球場上其實宜家呢刻佢點都好過curry ,不過性格就一定curry好d
d人成日笑佢finals輸6次,但其實得2011同2014責任係佢度
07睇下騎士其他球員係咩人
17,18 遇上宇宙勇,試下冇kd而係barnes,2017一定係騎贏
減人工入大公司見識下,又俾人屌無大志
係要逼人係細公司做到老做到死無人識先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞