奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
Media narrative award
發覺大家好鐘意離題討論 又多偏見

MJ之所以係GOAT係因為6+6+5

FOJ 4+4+4 Curry 4++1+2 咁仲有咩好討論
呢段農場文 個英文源頭都搵唔到
不過向來討論LBJ vs curry 大家都樂此不疲
我比啲乜撚野

我只係想講覺得kyrie唔係巨頭係都係弱智仔我有話佢勁過占士咩?

你用A理由話kyrie唔算巨頭
同樣嘅情況套返入lbj到就唔撚計

果然占狗冇腦大家有眼睇
咁唔係點? Jokic打5號位打到好似point guard咁 又有靚pass又有三分 所以Jokic就唔係中鋒? 冇人講過每個role剩係可以做啲乜 喺個position入面打得好咪得
kd未嚟curry已經贏過一次
kd走咗curry都贏過一次
咁kd走咗之後kd自己贏過一次未?
我從來無講過攞唔攞出黎j 係果條柒頭係咁講我先講
我都覺得td 勁 但佢身邊係有海軍上將
而lbj 果時身邊有咩人大家有眼睇
入得nba 全部都係勁人
佢要比較我先講
13-15 all star
14 all star mvp
答到你未?
定係all star 級數唔係巨頭?
數下curry先啦傻鳩
笑咗,因為鳩推3分最易同慳力

curry未打nba已經成日見街邊啲阿伯射3分

唔通平時打波下下切入,打多幾分鐘已經冇力
睇你老母咩
簡單11-14數目字你都答我16
就知你弱撚智啦
仲比啲乜撚
你勁識波
肯定唔係啦
上一代學AI多
更何況curry果隻1 motion shot, 以前咁推波一定被人笑女人形
curry之後先多人練三分
而家小學生都已經會練
你將lbj同butler嘅情況調轉又唔同講法 到時啲人就會話lbj係靠bam adebayo 同隊友神射三分 如果冇隊友三分就收皮
Lbj 03-05都冇po
又唔當巨頭笑死

原來po係衡量巨頭嘅唯一標準
我都廢事笑你
11年first draft
13已經as
14as mvp
15as
夠未?
早十幾年都好多人學9比射埋啲tough shot fadeaway
蝗: 唔算,我所有的隊友都只係幫過我的契弟
唔柒計

總之冇po 就唔計
學LBJ打波應該好快打交
同埋curry呢啲鳩推入門門檻低到夠力就得,不過命中率就
起碼未輪到curry,淨係比pg位置都超越唔到magic johnson啦
yes, 所以 lbj > curry > kd
Ray allen臨退休嗰兩年先嚟都叫巨頭 你唔好話lbj同Oneal打都係組團 你講irving Ad Bosh好過啦
係唔係Mirror 個字母哥,佢打機好似真係怪物級表現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞