奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
Lbj 一個人帶18 cavs入final
Ecf game 7 對boston historic performance
講到Curry冇抱團咁
KD carry 佢贏兩屆
Jokic入咗嚟幾耐
金塊如果keep住個陣
未來幾年都仲有大把機會champ
Jokic入咗嚟幾耐
金塊如果keep住個陣
未來幾年都仲有大把機會champ
狀元+all star+球隊 icon 都唔算係巨頭
咁塞個年都唔算啦, PP 第10pick Ray Allen 第5pick KG年紀大就一定退化定律 佢地其實都唔入流
其實已經7年
28prime
但你要預佢31 32開始會跌得好快
上到30000分班haters就會搵第二啲野去質疑curry㗎啦
Curry進攻咁好點解打後衛?
kd當時真巨頭
冇佢冇得champ
真,天龍八步唔係人人學到
上到先講啦得21000分
原來Oneal 都係連登仔黎
Lbj 對面隊個啲 All star or above 既球員
講真大家都4冠
一個一人一城
一個組隊狗
做乜要抬高組隊狗地位先?

唔通kd留勇拎多兩個fmvp
就可以同mj比咩?

所以認同oneal講得啱
除非計埋亞軍啦
咁占狗就可以榮升歷史第一人啦
如果佢係騎士留耐啲 再多一兩個冠
其實可能已經係undisputed goat
明顯勇士carry kd兩冠啦
去籃網證明到自未呀kd

唔記得咗又去咗太陽抱團

Nash都要俾人屌係統球員
Kd又何嘗唔係
收聲啦廢老
去熱火前
Wade 熱火一哥(仲要早過FOJ領冠)
Bosh 速龍一哥

騎士2.0前
Irving 騎士一哥
Love 灰狼一哥

湖人
第一年話帶新人
好啦最後排第10
第二年就走去交易AD返嚟

FOJ就自己一個帶隊,好L辛苦
贏就FOJ
輸就其他人
仲有好多綠葉都係其他隊主選球員
又全部都係地底泥
明明一堆隊友入All star
又唔計巨頭
佢幾多隊友都係NBA75大
又唔計

係勁就唔會走圍走,
每次都要啲當打球星,
要重建就扮曬蟹完約走。

家下湖人好差咩?

仲話自己Goat
黎d唔算咁klay Draymond更加唔算
係輸得最多final playoff 第一人
KD未嚟已經贏過啦
irving 幾時做過第一控防守差到 以前d 中距又唔準 係近年先叫top 第一不嬲都係curry
Ad 幾時係第一大前佢勁易傷 出唔到場既球員就唔係好球員 第一不嬲係字母哥
龍王過黎之後做變左role player (呢樣真係關james 事)但未黎之前都係同love 一樣刷數據
呢3個同love 未同james 拍之前得ad 試過入po 第一round 一齊之後18年前年年finals
反之james 隊友完全唔同都零適應期連續8年finals

盲反都唔係咁呀嘛 雖然話互相成就 但一分就知高下啦
James 球場下係一條仆街 呢樣絕對影響佢係唔係山羊
因為我自己覺得一個偉大既球員人品都好重要
但球場上既成績係鐵一般既事實
07 同18 呢2年我覺得佢球場上已經超越左mj
但重申佢為人絕對係有問題 呢樣令我覺得佢唔配做goat
事實證明鐘意foj
人格係有問題
想問下 KD 依家又carry左邊隊贏呢
唔係下下話攞FMVP就冇左佢唔得既
之後贏番果屆又點計
28第一次入final唔算遲啦
西區嚟講可以話無對手

個人認為肥仔打法我咁快跌watt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞