奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
奧尼爾隨即說了一聲『No』。他說詹姆斯是偉大的,但我不認為他是現役最偉大的球員,他(勒布朗·詹姆斯)雖然取得榮譽眾多,包括歷史得分王這一偉大成就,但他沒有證明過自己有麥可·喬丹那樣的獨自帶隊能力;他雖然手握四個總冠軍,但每一個總冠都是以抱團的形式獲得的。他也不是一人一城的代表,職業生涯似乎一直在尋找大腿,而後謀求總冠軍。

來源:https://coms.pub/article/1644015#8986
同c朗差唔多
Curry咁勁,點解佢得分仲未上到三萬?
唔洗同佢鬥呢樣野
佢歷史咁早上3分榜第一已經好勁
之前Ray Allen 下半生抱團先啱啱做第一
唔係鬥唔鬥,三萬得分已經係偉大球員同明星球員嘅一個分水嶺,Curry都未收山,佢上埋班haters咪無聲出囉
你話唔洗就唔洗?
MJ十個得分王 真榮譽
Curry 三分王有無獎先? 味又係數據榮譽 同總得分王一樣
一陣又小 mvp Fmvp 都唔夠lbj黎
點鬥
唔好侮辱C朗🤥
呢個真 鬥刷數據邊個夠LBJ嚟
我淨係知冇人學LBJ打波
但全世界都學左Curry鳩推3分
渣巴張伯倫咁勁,點解唔係goat?!
15年james傷晒love同irving先輸俾curry
16年世紀反cup
17,18 靠durant宇宙勇 唔計啦
21年 playin占士赢
今年 赢4-2
一個4冠4fmvp
一個4冠1fmvp
點計都占士赢啦
定位唔同
一個玩3分
一個玩得分
唔通卡爾馬龍地位又好高?
有杜能又唔計
ok, 占士4冠全有巨頭,應該唔計
Fmvp?
得罪講句,James打咁耐波,無一個隊友稱得上巨頭,最接近算係Wade
我皇連數據都比Curry屌打點算好
咁都講得出玩具撚真係弱智
你覺得Bosh, Irving, AD都算巨頭??
你認真?nba歷來得7個有三萬分,nba官方都出左75大球員啦,原來入面有9成都只係普通球星,以你嘅理論卡爾馬龍應該俾td偉大好多囉,馬龍有30000分係偉大球員,td得果兩萬幾分只係球星,咁點解TD會係公認嘅史上最偉大PF,你嘅見解真獨到,同普世價值完全唔同,只有儍仔先會淨係睇得分榜嚟定義球員有幾好,就係因為世上太多唔識波只睇數據嘅儍閪先會有咁多刷子
下下要歷史top 10先計巨頭?
反而覺得Jokic既能力屌打咗佢地
不過埋單計歷史地位應該追唔到
學佢打波會俾人吹走步架
間唔中爆隻怪物級表現出黎 Keep唔到長期統治力
之前字母哥都好屈機
Jokic癲過字母哥
字母哥進攻弱點好明顯
Jokic進攻無弱點,Big man爆得、射得、傳得、搶得,CLS
係防守差少少
字母防守勁過Jokic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞