奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
因為要靠得分榜先可以吹奏吾蝗歷史第一 睇歷史regular season同playoffs得分榜嘅話 MJ連車尾燈教見唔到
其實NBA係香港後生一代好多人睇
每次討論都十幾頁起
遊戲規則容許架喎

我夠可以話勇士交咁多奢侈稅留人先champ到唔公平啦

咁規則係無越到 你同佢都可以咁做 咁又有咩問題
公道講kd都有過勇士冠
唔係足球就藍球架啦
18打後輸咗3年都無走
上年攞埋fmvp
占狗仲有冇野想講?
入到final已經係成就啦
其他入唔到果班情何以堪
玩具玩到場邊嘅飛要$3萬美金
無如果,16勇被反cup、1718又被人串有KD宇宙勇,Curry就用22年冠軍證明咗自己

占士呢?點解唔留騎士再拎返個冠軍證明自己?
怎樣才算nba球星
1)不能降薪加盟
2)可以降薪加盟但3年內不能離隊

咪玩 雖然條撚樣係黑人憎
但動靜態天賦都係史上罕有
咁既磅數 有咁既爆發力 跳躍力 靈活度
講到咁易個個都打到nba
d 遊戲機都好多人玩,好多人開post
咪拎左一個囉 一個又話唔拎多個 到兩個果陣你一樣會話點解唔拎第三個 哂氣
施丹呢
點解唔係Bordeaux 踢到掛靴
要去祖記/皇馬證明自己
唔好講啲未發生嘅嘢啦
你估個個好似你主子咁周圍組隊咩

事實就係curry2019係勇士打到依家
18年後三年無冠都繼續留隊
上年仲拎埋fmvp
啲電競都好搵錢 咪又係玩具
未試過帶隊拎champ都唔好話自己巨頭
MJ 自己都講係有pippen 先有6冠
只係有啲沾粉(唔係話你) 講到占士靠自己一個先入到final 好似其他隊友係坐輪椅咁
唔通帶o’neal 阿麻就可以帶騎士入final 咩
其實隊隊波 球星又好 綠葉又好 管理層 球迷

根本係扣埋一齊 一個人做到幾多野者
MJ帶住當年既公牛由零開始, 兩次三連冠
LBJ為冠軍跳黎跳去, 誰優誰劣好明顯啦吓?
係Elgin Baylor同Jerry West
咪係
而家講占士歷史地位, 又唔係講沾粉地位
咁都當point 黎講on9
講帶隊 笑死唔笑死 無睇過騎士1.0嘅占士點打波?
跟本組隊就係打梗easy mode
一人一城就打梗hard mode

咁嚟easy mode打爆機點同人哋hard mode打爆機比呀
其實勇得2015同2022係真冠,2017 2018 curry kt kd三個全部mvp級數仲要巔峰時期組隊其他隊打毛咩
睇翻當年kobe 09 10嗰d先叫冠軍,睇下佢隊友咩人,明星得pau gasol
嗰幾年勇撚打曬飛機話好勁好high,high條毛咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞