奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
咁LBJ CHAMP果陣wade 果d都未入啦 你搞笑?
公牛王朝時代
在1995-96賽季前,洛文被格雷格·普波域治賤賣到了芝加哥公牛,馬刺隊則得到中鋒韋·普度(Will Perdue)和其他的優惠。對此洛文非常生氣,當交易成立時他直言:「馬刺拿我換一個不會打球的傢伙,可見非常怨恨我、想擺脫我,我一點也不覺得受到侮辱,受到侮辱的應該是馬刺隊,我不管馬刺隊拿我換什麼,我只想離開聖安東尼奧,並讓他們後悔笑不出來!」

絕大部分球迷對洛文言論抱着恥笑態度,同時亦期待他令公牛自我毀滅,畢竟當初洛文在活塞時期和公牛的米高·佐敦、史葛迪·柏賓處於老死不相往來敵對情況,每次對壘都是打架多過打球,洛文各種黑手、小動作令他們深惡痛絕,而米高·佐敦在NBA世界中人人都尊稱他為「神」,而洛文則是人見人憎的「惡魔」。

Wiki 講野應該流流地 佢咁勁巨頭俾人用will Perdue 來換
你咪twitter問espn d記者囉 又唔撚係我排
總之我上網一search nba75大球星 第二就係占士
你打篇10萬字論文都無撚用架啦
oneal講既野代表到主流意見先算啦
成日轉隊都可以重新適應,証明左自己夾咩人都可以奪冠。
一人一城咪即係溫室小花
你篇嘢都係講佢唔fit個更衣室啫 同佢勁唔勁有咩關係 上面啲accolades已經講哂啦 上面又有人話有all star就算巨頭 入bulls前 Dennis Rodman拎埋3rd All nba 又三連籃板王都唔算巨頭?
係㗎 不過組團前wade 已經攞過FMVP 呢
痴線 LBJ唔抱團洗鬼離開騎士又去熱火又去湖人
2.0 一定係
上面一直講緊嘅戰績呀傻鳩,未好似張伯倫咁拎盡個人榮耀都上唔到top5咁,占士棄隊轉會呢點注定被人睇死架啦,歷史地位被傳媒吹到有第二,但球員間嘅評價一直都高甚至低過kobe,睇吓宜家啲新仔點笑占士就知
一開始講lbj有名人堂級數隊友

同你講mj 有pippen

你就話mj 6冠果陣 pippen 未入名人堂

我就答返你咁wade 果d都未入名人堂架當時

大佬退左休先會排入去架麻傻閪

你就答組團前wade已經係fmvp 你轉夠內容未?
人地打成段野
你就捉人兩隻字 就當回應
咁撚低水平
難怪你真人低收入住公屋
社會垃圾真係有樣睇
繼續食餐兩三百蚊嘅晏都肉赤啦垃圾
廢人就係只配係泥漿打滾
一人一城你意思係無轉過會? 定單核?
的確,轉會多都keep到好難得,你見durant 轉咁耐都無冠就知
轉會有咩問題?
連登嘈交係咁
放大自己睇到既野,其他野當唔知
lbj
Pippen係因為MJ先有6冠,因為果6冠佢先入到HOF
Wade唔需要LBJ入HOF,佢本身已經有FMVP基本上入硬
一個係令隊友入HOF,一個係揀HOF做隊友
已經分唔到有啲撐LBJ嘅留言係真心定反串
其實Oneal都承認咗lbj確實係得到過好多榮譽 但佢依然覺得lbj歷史地位唔及curry就代表咗佢覺得榮譽並唔係衡量歷史地位嘅唯一考慮點 所以占粉講lbj有幾多個fmvp係冇意思
Oneal睇重嘅係榮譽嘅含金量同球員對籃球運動嘅影響力
先唔講含金量 因為剩係lb隊友計唔計巨頭都有排拗但講影響力lbj明顯唔及curry

MJ嘅出現導致nba大量湧現搖擺人 2,3號位模糊化
Curry嘅打法就直接改變聯盟以致世界籃球嘅打法

而lbj?
同樣改變咗聯盟生態 不過個改變係巨星球員當打時期降薪組團
搵極都搵唔到shaq 有咁講過
剩係搵到個大陸網有呢篇野
FOJ歷史地位贏Curry都冇咩好討論
吹到GOAT超越MJ真係得啖笑
即係MJ唔帶PIPPEN帶oneal 個阿嫲都會6冠?

咁成隊公牛連埋後備入哂未?

Wade本身入硬我同意 你揀人 都要人揀你先得架

組團罵名就入哂LBJ數 你唔去屌下wade ?
但起碼唔會有Jim 迷屌鳩隊友(bam ) cba 水平
話lbj 有名人堂唔係我講架喎
同埋我答你wade 有fmvp 係話佢係組團前已經係準名人堂
當然你都可以話rodman 都係既
抱團自古有之啦 08綠咪抱囉 湖人f4咪抱囉 巴克利咪抱囉 有d人抱完都無冠軍命者 都唔講上古果d

KG教你做人呀 別讓忠誠害了你

又係LEBRON帶起個生態?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞