奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike

左右:乖啦,小朋友打完卡好返去玩玩具
你講果幾個有邊個唔係打左nba超過10年又無冠軍,個個都30幾歲,得返兩三年貨仔,佢地係向現實低頭,為冠軍拼到最後,值得尊敬,並唔係打左7年nba,走去搵另外兩個同期唔到30歲嘅球星組3巨頭可以比。你咁都仲唔明
Ching 唔好搞笑先,espn top 74 NBA players of all time 2020, curry 13, Kobe 8, lbj 2。雖然呢啲排好多bias, 但係點都公道過啲連登仔先。唔係話curry唔勁,但係top 10全部都係上晒撚神枱,curry可以取代邊個?
騎士都有 lbj kyrie love
點會無分別
足球同籃球玩法唔同之後,
球員數量都好大分野,
NBA嘅pool 最好都300-400

你拍拍籮柚就走,
母隊對你投資付出就等於零,
呢個我係對佢最大反感,
球員想爭冠,
人之常情,
但起碼都話trade me
比球隊有心理準備做交易
唔係話完約就响公開場合
話我將自己天賦帶去邁阿密
呢啲反骨25仔,仲有人幫佢洗白
根本由頭到尾占士個問題就係棄隊
只不過係個一般打工仔心態
咁講啦 佢周圍走 退役番去邊度撈好?
唔知佢會唔會有退役波衫?
咁你打金洲勇士同芝加哥公牛又點同d細城市比呀

隊波用咩gm 轉會會唔會好似木狼咁柒 又點比較呢

際遇黎者
幾時有話占士違反遊戲規則
正如Oneal都承認占士得到好多榮譽 不過講到歷史地位 對籃球運動影響力
大家都冇違反規則 curry改變嘅係籃球嘅打法 占士改變嘅只係組隊形式
其實相信好多人唔反對占士揀easy mode,但麻煩食得咸魚抵得渴,占迷唔好吹到佢上歷史第二

curry kd拎完1718冠都自己知自己事,從來無口出狂言話要做歷史第一,因為地位係人地比唔係自己話係就係
2015 finals love報銷kyrie g1打完就冇打
2017 love已經退化
2018 kyrie走左
但你勇係3隻超巨巔峰時期一隊
love都已經唔係木狼嗰個love啦
即係臨死就可以打橫行?

老就可以組宇宙隊 去屈d後生單核隊?

後生就注定要比你撚到30歲先可以組返隊打下一班後生仔?

乜撚野邏輯黎
2023仲有人信Espn
因為個個都以為自己好撚準,同埋又慳力🤡

喺冷氣房玩完 記得自己擺番好啲玩具

喺冷氣房玩完 記得自己擺番好啲玩具
我都好亂喎,如果Irving AD唔係巨頭,佢兩個又係狀元+重建核心+隊中得分王
麻煩你睇睇last dance睇吓當年公牛高層有幾柒
投資付出=0?
你唔識提前續約? 佢唔續你唔識trade走佢換asset?

你唔trade要留到完幾約又係人地迫你?
沾狗fans:都話Kyrie同love係垃圾

啲傻閪fans無諗過係沾狗強逼其他球員改打法而變廢
Bosh同love都係因為咁而大幅度數據下降
農場文黎
Shaq 冇講過囉
佢傷咁多...
反而去吹奏d唔尊重合約精神 既人

呢d邏輯真係我唔撚明啦
占士不續約嘅威脅行為被你講到係高層嘅錯,定係撐占士嘅人一直都唔介意球隊拆散重建?

都係嘅,撐占嘅人應該慣咗
其實算啦不如 Lbj自己從來都冇discredit過自己隊友 同隊友關係都算唔錯啦 合作過嘅球星 Wade Bosh Irving Love同Lbj都攬頭攬頸 近排Irving都有去睇Lakers 仲有同Lbj handshake添 MJ同Kobe就當自己隊友垃圾咁樣 Mj就拍套the last dance神化自己 pippen同佢又反哂面 Kobe就廢過Mj不過就仲獨過Mj 有佢喺場新人就連波都冇資格掂 個個隊友都話佢係asshole 如果唔係死左都冇咁高地位啦
集野有d似james
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞