奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
C朗仲衰過LBJ 淪落到無人要
暫時未見肥仔嗰招Somber Shuffle
2013 game 6,唔係ray allen完場前入球game tying 3 pt, FOJ已經少左隻介指啦,做佢隊友真慘,永遠用完即棄,贏就我嘅,輸就你地嘅。
咁都有得嘈 一個人入晒成隊波分數先叫贏 不去打golf算啦
14年走熱火呢下衰
18騎走得岩既 商業決定條撚樣要紅要威
ivring 17叫左trade me
18年帶隊入總決 叫做補數
條撚樣係組團 見隔離隊波士頓組團 打唔贏 眼紅
自己玩埋一份 3巨頭已經唔work 所以咪輸撚晒d final
利申反占
呢啲又冇連登仔盲反撚衝出黎反駁佢地正係活係自己世界想反就反搵其他野黎眨低
Rodman冇人要 Rodman未去bulls前已經兩個champ 兩個dpoy 三個籃板王 入bulls前一季喺spurs拎3rd All team 仲有四年defensive 1st team 一年second 都比你講到垃圾冇人要咁
因為年生嗰陣佢嘅打法唔係球隊戰術重心 所以出手咪唔多以前00年代係興進攻萬花筒 比一條友單刀多面進攻 進攻手段多先有人欣賞 Eg當年Lbj Melo TMac Vince Carter依類多面型得分同小前鋒好吃香 不過依家世界變了3分=全部 打小球快節奏3分變咗主流 比起進攻萬花筒依家3D球員更受教練喜愛 係依個外線戰術為主嘅環境下Curry出手同展現實力嘅機會都多咗 所以咪紅咗
走步絕殺都提
果然係”Big time “
真 唔似啊朗一場世界盃決賽都無輸過
真 oneal 識條撚籃球咩
勇士gm 同教練團係帶料 相輔相成
MJ Goat 係因為佢打爆哂佢同期既對手
創造左兩個皇朝 仲要巔峰期退役幾年冇打再復出個傳奇性先咁大
唔係你班撚屌數據柒頭係到數獎項超唔超到佢就等於Goat
占狗6+6+6 都唔會超到Jordan 傻閪
因為年生嗰陣佢嘅打法唔係球隊戰術重心 所以出手咪唔多以前00年代係興進攻萬花筒 比一條友單刀多面進攻 進攻手段多先有人欣賞 Eg當年Lbj Melo TMac Vince Carter依類多面型得分同小前鋒好吃香 不過依家世界變了3分=全部 打小球快節奏3分變咗主流 比起進攻萬花筒依家3D球員更受教練喜愛 係依個外線戰術為主嘅環境下Curry出手同展現實力嘅機會都多咗 所以咪紅咗
勇士gm 同教練團係 相輔相成
唔講以為占狗入10次攞曬10次champ
JR Smith先係
唔好侮辱張伯倫同渣巴啦
張伯倫年代久遠 要搵佢10場完整比賽嚟睇都難 點學?
渣巴天勾就算去到今日打街場都見到大把呀叔用
可想而知渣巴當打嗰陣根本大把人學同用佢嘅天勾

Lbj打波就真係肉酸啦 加上佢d坦克式打法根本就學唔到
正如奧尼爾入樽鋤爆籃球架型到癲都唔會有幾多人學到啦
不過占粉可以學到lbj d走步嘅
其實咩一人一人都只不過係球隊gm 教練功勞
mj係木狼開始打波 一個champ都唔知拎唔拎到
乜而家歷史地位要討論埋人品㗎咩?

咁高比唔可以榜上有名喎
一向都係連登仔 >>>>>> 行內人
根本唔同level, 呢個三分時代係curry開創,一個人可以改變成個聯盟生態,已經係劃時代既偉大。
就算唔計時代,單計三分能力,無論係射程,接波即射,定帶波起手,curry全部都高ray allen一條街,點比
無klay 都唔得
佢識呀 影響唔到人地排lbj第二wor 一係佢開檔media做到夠權威人人信服囉
TNT係咪唔計
連登先計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞